Last news in Fakti

17 Септември, 2017 17:12 1 188 0

Великобритания иска нов договор за сигурност с ЕС

  • великобритания-
  • лондон-
  • сигурност-
  • договор-
  • ес
Великобритания иска нов договор за сигурност с ЕС - 1
Снимки: БТА/АР

Британското правителство заяви, че иска да сключи с ЕС нов договор за сигурност, който да позволи продължаване на сътрудничеството в борбата с престъпността и тероризма след Брекзит, предаде Reuters.

Правителството заяви в комюнике, разпространено преди утрешното публикуване на работен документ по темата, че иска договор, който "да предостави юридическа основа за продължаване на полицейското сътрудничество, сътрудничеството в областта на сигурността и наказателното право след нашето излизане".

Това, казва Лондон, ще позволи да се избегне появата на "пролуки в оперативната дейност" след предвидения за март 2019 г. Брекзит.

"Ефикасното международно сътрудничество е абсолютно необходимо както за Обединеното кралство, така и за ЕС, ако искаме да гарантираме сигурността на нашите граждани и да дадем под съд престъпниците", заяви в комюникето министърът за Брекзит Дейвид Дейвис.

Великобритания иска нов договор за сигурност с ЕС

Работният документ е от серията текстове, в които Лондон излага позициите си за ключови въпроси по развода с ЕС, включително за северноирландската граница. В него се очаква правителството на Тереза Мей да каже дали ще остане в Европол - агенцията, която подкрепя страните членки на блока в борбата срещу организираната трансгранична престъпност и тероризма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: