20 Септември, 2017 12:15 1 406 1

Нови имигрантски маршрути през Румъния и България

  • българия-
  • бежанци-
  • румъния

Австрия алармира за това

На Балканите е появяват нови имигрантски маршрути. Това обяви австрийският министър на отбраната Ханс-Петер Доскоцил, цитиран от Die Welt.

Според него тези маршрути минават основно през Румъния и България.

„Имаме данни, че напоследък на Балканите се появяват нови маршрути. Това стана, след като Македония и Унгария значително затегнаха мерките за безопасност по външните граници на ЕС. Основно имигрантите се опитват да стигнат до северните части на Европа през Словакия. Те правят това по маршрути, минаващи през България и Румъния“, заяви Доскоцил.

Той отново призова за създаването на имигрантски центрове в африкански страни. Доскоцил визира Мали и Нигер. Там ще бъдат разглеждани молбите за убежище в ЕС.

През тази година Австрия е приела 20 000 бежанци. 8000 от тях са влезли през Балканите. Виена отдавна призовава за повече рестрикции за имигрантите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФАКТИ

    4 0 Отговор
    8000 през балканите а 12000 от къде?Може би от жабарчетата...
Новини по държави: