Last news in Fakti

15 Септември, 2017 10:23 3 227 12

И Холандия се възпротиви на сценария „България в Шенген“

  • шенген-
  • ес-
  • холандия-
  • юнкер-
  • против-
  • българия-
  • румъния-
  • марк рюте

„Юнкер е романтик“, заяви холандският премиер

Холандия последва примера на Германия и Австрия и също се възпротиви на възможността България и Румъния скоро да бъдат приети в Шенгенската зона.

„Юнкер е романтик“, заяви холандският премиер Марк Рюте по повод речта на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пред Европейския парламент. Тогава Юнкер заяви, че двете страни трябва да бъдат приети в Шенген.

„Мисля, че когато някой има видения, трябва да се консултира с лекар", заяви холандският министър-председател, цитиран от Romania Libera.

На въпрос за предложението за незабавно приемане на Румъния и България в Шенген, холандският премиер отговори: „Противопоставяме се, има твърде много опасения за контрола на границите и корупцията".

Вчера германският вътрешен министър Томас де Мазиер заяви, че не вижда възможност за бързо присъединяване на България и Румъния в Шенгенската зона.

В Австрия партийни лидери изразиха съмнение дали потенциалните нови страни членки на Шенгенското пространство ще могат да изпълнят изискванията в областите на икономиката и сигурността за влизане в Шенген и в еврозоната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Генералът

    28 5 Отговор
    Ще лъснат голите задници на еврогейовете.
  • 2 Дани Каназирев

    37 5 Отговор
    Но не се противопоставят на фалирала и корумпирана Гърция в Еврозоната и Шанген ? Пусти евролицемери !
  • 3 Пеньо

    15 20 Отговор
    Нереформирана съдебна система, полиция /и не само те/, корупция, пълно с путинофили и други безродници....не е ли достатъчно да не ни искат в Шенген?
  • 4 юрист

    14 5 Отговор
    Пак питам- поне ЕДИН от коментаторите може ли да обясни с прости думи какво е това шенген и какви права В ПОВЕЧЕ ще ползват българските граждани, в качеството си на ЕС граждани, ако влезем в шенген? НЕ ИСКАМ да не мога да се покажа на бул. Витоша, само защото съм бяла българка, блондинка, а бул. Витоша е окупиран от всякаква паплач от три КОНТИНЕНТА,включително терористи, ислямисти, религиозни радикали или просто кримиконтингент- защото точно ТОВА ни чака, ако България СЕГА- преди реформирането на шенген, стане негов член! Питайте вашите любими политици дали това, което пиша, е истина, и ако ви кажат- да, истина е, ги питайте защо до сега КРИЯТ умишлено от вас тази истина, а само ви повтарят като мантра, че ТРЯБВАЛО да влезем в шенген! В момента В БЪЛГАРИЯ- София- вече започват да идват с лоу кост самолетните билети младежите от коренното европейско население- млади, културни, възпитани, а не размъкнати арабски дроги, и точно ТЕ се чувстват ОТЛИЧНО в заведенията на бул. Витоша, точно ТЕ си оставят еврото в скъпите ни заведения, а не руснаците! Това означава, че младите етнически германци ОЦЕНЯВАТ спокойствието и липсата на опасност от терористични актове в България, ЛИПСАТА НА ЖЕНИ С БУРКИ ПО НАШИТЕ УЛИЦИ- ЗАЩО ИСКАТЕ ДА ПРЕМАХНЕТЕ И СРИНЕТЕ ТОВА с влизането на България в шенген?
  • 5 юрист

    10 5 Отговор
    Докато шенген не се реформира, докато не се промени шенгенския кодекс и ЕС регламент Дъблин 3, за да се направи преценка дали си струва България да членува в шенген, е най- добре България да проведе масирана кампания сред младите образовани европейци от коренното европейско население с цел масовото им привличане като туристи в България, НО НЕ ЗА АЛКОХОЛЕН, А ЗА КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ! Вие схващате ли какъв ПРЕЦЕДЕНТ се случи пред очите ми- младо германче, прилично облечено- с чисти, ненарязани дънки, чиста блузка, с къса приятна прическа, пръсна 120 лева в ресторант на бул. Витоша за обяд САМО ЗА НЕГО, и то - С БЪЛГАРСКА ТРАДИЦИОННА КУХНЯ! Вечерта същото хлапе ще посети луксозните ни нощни заведения и ТОЙ, А НЕ БЕДНИТЕ ВЪШЛИВИ РУСНАЦИ, ще си остави еврото в тях! Абе хванете тази таргет цел, разработете я и България ще има коренно РАЗЛИЧЕН ИМИДЖ пред “старите“ ЕС държави! Как поне на един мастит бизнесмен не му е миналата тази идея в кухата тиква!
  • 6 юрист

    5 6 Отговор
    И понеже германчето не беше само- бяха цяла група от младежи на видима възраст 22-23 години, подочух от разговора им, че ще посетят 2-3 мола в София - бяхме на съседната маса и всичко се чуваше. На германците им излиза по-евтино да си пазаруват от нашите молове, защото в тях вече ИМА доста качествени стоки на световни марки. Така хлапетата подпомагат и българската икономика. Толкова шефове/ майстор- готвачи/ се нароиха напоследък по тв екрани- абе хванете тази таргет цел и промотирайте България като дестинация за напр. кулинарен туризъм! В германия НЯМАТ тяхна национална кухня, а всяка германска провинция си има своя кухня! Обърнете поднесения лимон в лимонада, размърдайте си заспалите мозъци и реализирайте профит от МЛАДИТЕ КОРЕННИ ПЛАТЕЖОСПОСОБНИ ЕВРОПЕЙЦИ, а не от бедните руснаци, алкохолизираните дроги- аланглета или от бедняците на Европа!

    Коментиран от #7

  • 7 Трол

    6 6 Отговор

    До коментар #6 от "юрист":

    Публикувано във факти.бг: Така хлапетата подпомагат и българската икономика.
    Олеее, две немски хлапета оправиха българската икономика! Така е когата изтрещели от климакса юристи се бъркат в икономиката.Те щото моловете са български!
  • 8 Ник

    10 1 Отговор
    А ми спрете да купувате холандските цветя и сирена.
    - Тези са толкова напушени, че не знаят къде се намират!
    - На такъв отговор трябва подобаващо решение!
  • 9 реалист

    10 6 Отговор
    На кого му пука за шенген ? Скоро и евро съюз и евро зона няма да ги има изопщо.
  • 10 киро

    4 0 Отговор
    Напушените п...ли кой ги пита ?!
  • 11 шшш

    8 0 Отговор
    тези като чуят за България и Румъния ,сън не ги хваща, обаче за мюслита имигранти които ги газят с камиони дават мило и драго..Е ми да ги трепят,щом така им харесва..
  • 12 непознат

    3 0 Отговор
    Бойко защо им мълчиш на холандците,защо?.Не мълчи а излез мъжки и ги направи на две стотинки,не виждаш ли че от 100 години не обиждат,излез и мъжката ги настъпи.
Новини по държави: