Last news in Fakti

21 Септември, 2017 16:00 1 120 1

Плашат кюрдите с контрамерки при референдум

  • ирак-
  • референдум-
  • кюрди

Общо изявление на Турция, Ирак и Иран

Турция, Ирак и Иран се договориха да обсъдят контрамерки срещу кюрдския референдум за независимост в Иракски Кюрдистан, съобщи агенция "Анадола".

Трите страни излязоха с общо изявление по случая. В него те обявяват, че подобен референдум може да застраши военните успехи на иракските сили срещу силите на Ислямска държава в страната.

„Смятаме, че този референдум няма да е от полза за кюрдите или Кюрдското регионално правителство. Ние сме готови да обсъдим контрамерки, за които ще си сътрудничим“, се казва в изявлението.

Все още не са ясни какви биха били санкциите срещу референдума. Той трябва да се състои на 25-ти септември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бре

    3 2 Отговор
    „Смятаме, че този референдум няма да е от полза за кюрдите или Кюрдското регионално правителство" - абе къде ви научиха да сте толкова лицемерни и арогантни? Кой ви дава правото да се изказвате от името на останалите? Особенно мустакатия в южната ни съседка, дето денонощно вещая че е пример за демокрация в целия свят/
Новини по държави: