21 Септември, 2017 16:32 1 347 10

ЕП: Каталунците имат право да решат съдбата си

  • испания-
  • референдим-
  • каталуния

Европа призова за спиране на ексцесиите

Жителите на Каталуния имат правото да определят бъдещето си с демократични средства. Това се казва в изявление на депутатите от Европейския парламент, цитиран от ТАСС.

„Каквото и да е нашето отношение към референдума в Каталуния на 1-ви октомври, това няма как да оправдае използването на сила и репресии. Каталуния има право да иска да определи своето бъдеще по демократичен начин“, се казва в документа.

Там се изразява тревога относно последните арести, свързани с референдума в Каталуния. Според тях подобни действия са неприемливи, в която и да е държава.

Институциите на ЕС се призовават да обезпечат правата на всички каталунци. Правителството в Мадрид вече обяви, че няма да приеме референдума. В Каталуния обаче все още не са се отказали от него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дългият

    19 2 Отговор
    Еврогейски мизерници...такъв ли съвет се дава да се наруши целостта на една държава.Те Баските само това и чакат...ЕТА за това се бори и извърши около 800 убийства само за отделянето им от Испания..Че и Валенсия може да писка да се отдели...и Ла Коруня също...След като се нарушава Конституцията на Испания всички мерки са позволени...Дърти пенсионери...не ви е срам...
  • 2 Азазазаз

    3 17 Отговор
    Това е опит за откъсване на територия от Испания. Една външна сила - Русия, налива пари в личните сметки на каталунската върхушка с цел да разедини и дестабилизира Европа. Слаба Европа ще бъде манипулирана от Расия.

    Коментиран от #3

  • 3 BiG Sorosoid Shit

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "Азазазаз":

    Ако те чуят каталунците какви ги плещиш, и дедо ти Шорош не може да ти помогне с всичките си крадени пари...
  • 4 гост

    18 3 Отговор
    При отделянето на Косово не бяхте много за да защитите цялостта на Сърбия...??? Така че, щом съществува Косово ще съществува и Каталуня и Корсика и Ла Коруня и Баски и т.н... и защо не !

    Коментиран от #6

  • 5 Барчо

    17 0 Отговор
    Значи КАТАЛУНЦИТЕ имат право, а Кримчаните нямат право!!!!! Смешници!!! Става много интересно. Ейййй.
  • 6 Валери

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Защото да няма после Кърджали, Разград и т.н. Би ли се съгласил ?

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Лошо

    9 0 Отговор
    На това му се казва подстрекателстсво към сепаратизъм!
  • 9 Барчо

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Валери":

    Ами Вальо, по принцип не съм съгласен, а гледам че и ти. Но нашето мило правителство гласува да се мунем у ЕС и у НАТО. А политиката на краварите е да се раздробяват държави на отделни държавици. Така държавиците ще са много лесни за заробване. България даде коридор на краварските самолети да сринат Югославия и да я раздробят на некви губернии. Да не говорим за разпадането на СССР кой е виновен. Украйна вече я пиши бегала. Потрошенко я потроши на парчета, като послушно краварско протеже. Сега новото протеже е Саакашвили, който ще довърши започнатото от майдана. При Каталуния това се готвеше не от вчера, ма сега му дойде времето. И т.н. и т.н.
    Утре подставени платени мюсюлмани от краварите могат да предизвикат мирното наше население по родопите да се спречкат с такива като атакистите и пожара е готов. ЕК като каже, че щом не можем да живеем мирно едни с други, айде развод. Ние си избрахме този път и няма как да го променим. Краварите нямат нужда от партньори, а от племенни васали.
  • 10 Име като гост

    2 0 Отговор
    Така значи, в Каталуния хората имат право проведат референдум и си е тяхно право, а в Крим не може, защо? Да не са маймуни там? Не, просто това е лицето на Демокрацията- политически решения в полза на частни интереси, който държи парата и властта, той поръчва музиката. В Крим янките искаха да си направят база, ама Путин им обърка плановете и затова се разпищяха в Сащ и ЕП. Пък за каталунци не ги е*е и затова ЕП не е против да има размирици, тъкмо цените на имотите ще паднат, ще им дадат някой заем и т.н.
Новини по държави: