Last news in Fakti

27 Септември, 2017 12:03 2 029 13

Тежки мелета с "Ислямска държава" в Ирак

  • ирак-
  • ислямска държава-
  • военни

Нападнати са иракски части

Тежки мелета с "Ислямска държава" в Ирак - 1
Снимка: БТА/AP

Бойците на групировката „Ислямска държава“ са атакували позициите на иракските сили в провинцията Анбар, съобщи Al Arabiya.

Нападението е станало край град Рамади. Загинали са 7 иракски военни, а още 16 са били ранени. Атаката е започнала с взрив на коли-бомби, а сраженията след това са продължили няколко часа.

Иракските сили вече са изпратили подкрепления в региона. Бойците на ДАЕШ бяха изтласкани от района още през 2015 г. Техни части обаче все още извършват отделни атаки.

Иракските военни обявиха, че техните войници вече са се справили със ситуацията. Регионът е обезопасен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грую

    6 1 Отговор
    Никъде не излезе точна информация кой пазарува този евтин петрол от битпазара на една разсипана държава, който ИД продават.

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Тръмп

    8 0 Отговор
    Сина на ерджолан е монополист на крадения петрол от ИД,това не е новина а рутина!:)
  • 3 тъпо тъпо

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Грую":

    Ми руснаците ти показаха снимки и взривяваха цистерните им. Сина на Ердоган го наричаха впТурция министъра на петрла, подгониха го от Италия за пране на пари. Какво повече искаш? Някой да те хване за ръчичка и да те закара до кладенеца после да те качи в цистерната и в Турция да ти дадат да държиш куфара с паричките ли?
  • 4 Пеньо

    5 1 Отговор
    В случая думата "меле" е невероятно неподходяща! Да не би някой спортен "журналист" да я е написал?
  • 5 стоян георгиев

    0 11 Отговор

    До коментар #1 от "Грую":

    основно го пазарува асад.около 70%.друго кво те интерасува?

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Различен

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    По голяма простотия не можа ли да измислиш??? Или толкова ти е капацитета?

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 стоян георгиев

    0 4 Отговор

    До коментар #6 от "Различен":

    знам че те шокира ,но тва са фактите.70% от добивания петрол в идил се продава на асад.изследването е правено от християните в сирия и е с доказателства бИтон.няма как руската пропаганда да ви помогне .сега може да поченте къв съм по пол и т.н. ,може и песен да изпеете против мен ,а фатмака да провери колко са ми граматичните грешки,но тва са фактите.

    Коментиран от #9

  • 9 Лафчи

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Абе ти сериозно ли си вярваш? Момче, някъде у лево си от реалността.

    Коментиран от #10

  • 10 стоян георгиев

    0 5 Отговор

    До коментар #9 от "Лафчи":

    аз никога не съм у лево!!!!у лево сте ти и компанията аз съм у десно и винаги съм прав ако мааалко си попрочел кво пиша тук,а ти си го сторил.шока наистина е много тежгък за вас путинофилите ама мен не ме бърка че ви причинявам болка!

    Коментиран от #11

  • 11 Лафчи

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Теб май са те изпускали като малък! Но да прав си, Асад купува нефт от брадатите и не 70% а 123%. Обаче има номер, за да не е много явно пред международната общественост Асадчо прави следното, обажда се на Багдади оня на Обама и последния решава проблема. За да не привлича внимание нефта минава през ескимосите. Ама не през канадските а през австралийските, щото те са дружки с кенгуратата и нефта в джобовете на животинките и право при Асад.Така че ако забележете кенгура в сирийската пустиня, Асад купува нефт от ал Багдади. Нали така Георгиев?

    Коментиран от #12

  • 12 стоян георгиев

    1 4 Отговор

    До коментар #11 от "Лафчи":

    възможно е и това ,а именно да се е чувал лично с багдати.щото дълго време работиха заедно.идил и асад против нормалните в сирия с цел да опорочат тва за което се бореше сирииския народ 2011.не случаино идил започна интензивно да избива враговете на асад ,а асад не воюваше с идил до скоро.продажбата на петрола години наред също бе прдопоставка да се чуят.та тва са фактите горе долу .има и много хора дето ги показват нещата нагледно ,колкото и да не се харесват на руските тролове.има обаче и много народ дето отселя и успя да избяга от сирия ,така че тези неща не са таина.не случаино сирииските християни се противопоставиха в американския сенат на защитниците на асад съвсем официално.не случаино журналисти и запознати със случилото се пишат по темата .та тия работи няма как да се скрият.ти може да попишеш сега за тва къв пол съм или как са ме изпускали на глава и т.н. ,но както писах истината няма криене!
  • 13 стоян георгиев

    0 2 Отговор
    един официален документ,прeдставен в американския конгрес от християнска група от сирия.документа е направен с цел да се попречи на лобисти на асад в конгреса на сащ.данни за интензивна търговия на асад с идил има предоставени от много групи включително и от пленници на ислямска държава.дълго време се чyдехме как асад си набавя необходимите горива и как успява да финансира военните си деиствия.сега вече е лесно да се върже две и две.
    https://www.actualno.com/asia/predstaviteli-na-hristijanskite-obshtnosti-asad-ne-e-prijatel-na-sirijskite-hristijanski-malcinstva-news_610966.html
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Афганистан, Новини Албания