Last news in Fakti

4 Октомври, 2017 14:40 1 897 13

Сърбия: ЕС да поправи грешката си в Косово

  • сърбия-
  • косово-
  • независимост-
  • ес-
  • александър вучич-
  • каталуния

Белград ще призове 22 членки на ЕС да преразгледат решението си за признаване на независимостта на Прищина

Сърбия: ЕС да поправи грешката си в Косово - 1
Снимки: БТА/АР

Белград ще призове 22 държави от ЕС да преразгледат решението си за признаване на едностранно провъзгласената независимост на Косово, тъй като Каталуния е очевиден пример, че са сгрешили, твърди в. "Вечерне новости".

Според информация на медията това ще бъде една от ключовите части на писмото, което президентът Александър Вучич и правителството на Сърбия ще изпратят на ЕС и нейните членки след шокиращото послание от Брюксел, че Каталуния и Косово са несравними, тъй като Сърбия, за разлика от Испания, не е в ЕС, пише вестникът.

Говорителят на Брюксел Мая Коциянчич отхвърли обвиненията на Белград, че за Каталуния, т.е. за Испания, важат други стандарти от онези, които бяха в сила за Сърбия в случая с Косово и изтъкна, че международното право е универсално и ЕС цялостно го уважава.

Сърбия: ЕС да поправи грешката си в Косово

По повод становището на ЕК, че случаите на Косово и Каталуния са несравними, тя подчерта в изявление за "Танюг", че в "ЕС не съществуват двойни стандарти".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 filo

    14 5 Отговор
    Подкрепям искането на сърбите
  • 2 Гостенин

    16 2 Отговор
    Точно в ЕС има двойни стандарти
  • 3 ВМОРО

    10 1 Отговор
    В цял свят има двойни стандарти. "Великите сили" (без изключение) си играят игрите, по-малките народи страдат.
    Ако има родолюбив български управляващ да постави следното условие на Вучич: отричане на Косово срещу връщане на Покрайнините и Поморавието. Ако се съгласи - чудесно, ако ли пък не - да се оправят както знаят.
  • 4 ВМОРО

    8 1 Отговор
    На ход са Румен Радев, Бойко Борисов и Екатерина Захариева.
  • 5 EС предложение

    2 6 Отговор
    Няма проблем, но първо вие върнете хилядите избити във войните със съседите си!
  • 6 СССРБАРЕТА

    7 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: А в КОЙ международен закон пише, че при етническо прочистване се отнема територия и УПОМЕНАТА ЛИ Е ТОЧНО КОЛКО?!? Никой не отрича престъпленията в ЮГОСЛАВИЯ но за тях да носят вина хората отговорни за тях! Обикновенните хора нямат вина че да им късат части от държавата! Няма оправдание за това и запада ще си плати разбира се.
    Каталунците също си имат техните си причини за откъсване и в този случаи нещата са напълно идентични а именно РЕФЕРЕНДУМ И ОТДЕЛЯНЕ! А причините могат да бъдат различни но начинът и случайте са напълно еднакви! Ама Путин ще ви оправи ХАХАХАХАА!!!
  • 7 стоян георгиев

    3 13 Отговор
    вучич покзва че нищо не е научил и ще последва тва дето търси,а именно изолация.няма как да се сравнява каталуния с ковово.в каталуния няма етнически прочиствания,има местно широко самоуправление и наи-важното според въпросния референдум едва 2 от 5,3 млн с право на глас са подкрепили отцепването.в косово сърбите бяха около 10% от населението ,а всички останали бяха за независимост.в сърбия геноцида над останалото население бе през цялата съществуваща югославия и върху широк спектър ,групи.само през периода 1991-2001 сърбите избиха над 100000 човека на етнически принцип.ако не бе отделено косово два милиона албанци щеше да бъдат изгонени в периферните на сърбия държави като македония,албания и българия ,което допълнително щеше да прецака региона.не на последно място ,косово бе горещ картоф за сърбия и без него тя е по-сигурна и по-просперираща.ако косово днес бе в сърбия проблемите там щяха да са огроми ,както и тези в сърбия.при каталунците е точно обратното,те са наи-проспериращата част на испания и това е и заради самата испанска държава.при откъсване и конфликт ,каталуния ще претърпи отгомни икономически загуби региона също.европа ще бъде вкарана в нови рискове.тва ясно обяснява що русофилиците много искат каталуния да се отцепи!

    Коментиран от #8

  • 8 Сорос

    11 1 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Браво на моя член-кореспондент! Така се громи врага! Утре стоенчо при мен за премия.

    Коментиран от #10

  • 9 тито

    4 1 Отговор
    Дайте им косово да си имат 20 % албанци в скупщината след изборите !
  • 10 стоян георгиев

    2 8 Отговор

    До коментар #8 от "Сорос":

    само да вметна ,сорос не би се изразил така,така се изразяват твоите господари в масква.особено след като няма кво да ce добави по темата.няма нищо по-лошо за сърбия от това да им върнат косово и сърбите много добре го знаят ,но си бият сами шамари.
  • 11 Хасан

    5 6 Отговор
    Сърбия ако не се вразуми ще създадат и Република Войводина

    Коментиран от #12, #13

  • 12 goni

    9 1 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан":

    Ох! Хасане! За Войводина не знам?! А, ти какво ще кажеш, ако Турция не се вразуми за независим Кюрдистан!:)
  • 13 антихасан

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан":

    опасявам се че вие мюсовете скоро ще видите как се вразумява Ердоган и цъфва държавата Кюрдистан. Няма ли кой да те банне чужди проводнико
Новини по държави: