Last news in Fakti

11 Февруари, 2012 15:22 2 701 0

Ким Чен-ун убит в интернет

  • ким чен-ун-
  • северна корея

Twitter и китайският му аналог Weibo днес бяха взривени от слухове за смъртта на новия лидер на Северна Корея Ким Чен-ун. Мълвата из социалните мрежи твърди, че младият наследник на Ким Чен-ир е убит по време на визита в Пекин.

Очевидци забелязали линейки и спецчасти пред сградата на севернокорейското посолство в Пекин, когато вътре трябвало да се намира именно Ким Чен-ун, пише в. „Дейли телеграф“.

Други пък твърдят, че неизвестни проникнали в резиденцията, в която той бил настанен.

Според други версии „върховният ръководител“ на партията, държавата и армията Северна Корея е жив. Твърди се, че е  станал жертва на заговор за свалянето му от власт.

Си Ен Ен цитира американски източници от разузнаването, които не могат да потвърдят смъртта на Ким Чен-ун. Нямало дори данни да се подготвя комплот срещу лидера.

Ким Чен-ун се възкачи начело на най-сталинистката режим в света в края на миналата година, което бе предшествано от тридневен траур за смъртта на баща му.

За Ким Чен-ун се знае твърде малко. Дори точната му възраст не е известна, но се предполага че е под 30-годишен.  Всичко това повдига страхове за вътрешни битки, партиен и армейски разнобой. Съседните страни на Пхенян не изключват възможността неопитният лидер да се изкуши от война, за да затвърди управлението си.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА