17 Октомври, 2017 12:59 1 141 9

Белград: Москва е наш приятел и съюзник

  • александър вучич-
  • сърбия-
  • русия-
  • миг-29

Сърбия ще продължи да развива добри отношения с Русия, заяви президентът Александър Вучич 

Белград: Москва е наш приятел и съюзник - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на Сърбия Александър Вучич се срещна с посланика на Русия в Белград Александър Чепурин, пише в. "Блиц".

Вучич подчертал, че Сърбия, в съответствие с политиката на независимост и военен неутралитет, ще продължи да развива добри отношения с Русия, във взаимен интерес.

Вучич и Чепурин разговаряли за бъдещите стъпки за развитие на сътрудничеството и изразили задоволство от нивото на политическия диалог и напредъка в икономическите връзки между Белград и Москва, особено от увеличаването на търговския обмен през 2017 г.

Белград: Москва е наш приятел и съюзник

Двамата събеседници констатирали и значителен напредък във военно и военнотехническото сътрудничество, изтъквайки, че доставката на руски МиГ-29 на сръбската армия представлява голям принос за защита на регионалната стабилност и укрепване на мира на Балканите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 помнете историята

    10 2 Отговор
    Така е ! Още от времето на сръбско -българската война след съединението на Княжество България с Източна Румелия !!!

    Но за наша сметка !!!
  • 2 Анонимен

    10 8 Отговор
    Сръбе, Москва е ваш господар, щом срещу няколко раздрънкани МиГ-а ви накараха да клекнете и да направите федерка на турския ибрик миналата седмица .

    Коментиран от #3, #5, #8

  • 3 РАДИО СРБИЯ

    8 8 Отговор

    До коментар #2 от "Анонимен":

    ПО ДОБРЕ МОСКОВСКИ ГОСПОДАР ОТКОЛКОТО ГОВЕДАР ГОСПОДАР.

    Коментиран от #4

  • 4 ВМОРО

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "РАДИО СРБИЯ":

    Най-добре без господар! По пет на нож!
  • 5 Румяна Костова

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "Анонимен":

    Клекна омразният на цял народ Вучич.Народът на Сърбия се ориентира добре къде са му враговете.А Вучич се кланя успешно и на американците.За 2018 е планирано военно учение на Сърбия и НАТО.
  • 6 onq s konq

    5 5 Отговор
    Ами хубо си търгуват с Русия ,въоръжават се с руско оръжие,ПРИЯТЕЛИ СА,...защо обаче се напъват да влизат в ЕС?И им бе заявено кратко и ясно-КЪСАТЕ С РУСИЯ,ЧАК ТОГАВА В ЕС!Е да,ама те искат и на двете места...А МАЙСТОРЪТ ГО НЯМААА...!
  • 7 УЧЕН

    3 5 Отговор
    Дипломация ! Не му е лесно на Вучич - и там е пълно с чугунени червени полуидиоти . който още не са разбрали защо НАТО ги бомбардира ! Леко полека ще използва мин. председателката да свърши непопул. работа ...и ще дойдат при нас в НАТО и ЕС ! Сърбите от Титово време са работили в Германия и Зап. Европа и знаят къде е хубаво ! А когато ние се гордеехме . че Стоичков..Балъков...Лечков...Сираков...Пенев и още няколко играят в гол. фудболни клубове на Запад......Югославия имаше над 450 !!!
  • 8 Патриот

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Анонимен":

    Техните господари им подаряват боеготова техника, а нашите ни продават самолетина 20 години, н-та употреба на цената на нови.
    Кой е по-добре?
  • 9 Гого

    2 2 Отговор
    само колко е дребен и ничтожен този путин
Новини по държави: