31 Октомври, 2017 16:24 1 661 12

Отмениха декларацията за независимост на Каталуния

  • каталуния-
  • независимост-
  • испания

Решението бе взето от Върховния съд на Испания

Конституционният съд на Испания преустанови действието на декларацията за независимост на Каталуния, съобщи El Pais.

Това е станало по време на пленарно заседание на Конституционния съд. Каталунското правителство вече прие решението за изземането на контрола му над региона от страна на правителството в Мадрид.

В същото време Върховният съд на Испания призова председателят на регионалния парламент на Каталуния да се яви на разпит през тази седмица. Там ще му бъде връчена и обвинителния акт за едностранното обявяване на независимост.

Кайме Фаркал и нейните съветници трябва да се явят пред съда на 2 и 3 ноември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    5 2 Отговор
    Не могат ги осъди!:0 Не е демократично! Хората искат свобода и независимост! Също като ония от " Арабската пролет" и "Мюсюлманска държава"!!!:) Целият Демократичен свят ще се вдигне в тяхна подкрепа!:) Ракетите Крус вече са изстреляни, а останалите части ще дойдат малко по-късно!:)

    Коментиран от #2

  • 2 Дони

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "goni":

    Сравнението ти е меко кааоно неуместно. Испания е демократична страна парламент и конституция. Освен това се видя , че и така проведенив референдум е незаконен, а и половинатаот населението на Каталуния иска да остане част от Испания.
  • 3 Мигел

    2 4 Отговор
    Големия "борец за свобода" Пучдемон ,изхарчи милиони Евро уж за референдум ,а когато дойде време да понесе отговорност за действията си -избяга!Типичен радетел за родината,жалко ,че и нашите политици са такива национални предатели-като Румен Грипена например!
  • 4 Барчо

    3 1 Отговор
    Тая олигофрения в Каталуния е няква мистерия. Уж обявяват независимост и народа иска независимост и не само отсега, а когато тя трябва да се отвоюва всички се скатават. Тоя Пучдемон не трябва да го съди испански съд, а народа да го линчува.

    Коментиран от #12

  • 5 Барчо

    4 1 Отговор
    Мое мнение за тая врътка с Каталуния е, че е режисирана отвън и някой е отменил поръчката по време на изпълнението и!!!!!!!!!!!
  • 6 шеф

    3 0 Отговор
    Каталуния, както и много други област с претенции в Европа са като тенджери под налягане и трябваше да изпуснат парата !
    Скоро всичко, ще си дойде на мястото и ще ги извадят мекички, сварени и сервирани, където трябва !
  • 7 Хасан

    0 3 Отговор
    Чехия и Словакия направиха развод по взаимно съгласие...В Югославия развода беше по балкански..с бой,кръв и сълзи..!..Испания уж демокрация ама баш н е е

    Коментиран от #8

  • 8 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    Е , не е като демокрацията на Ердоган .Той само при споменаване на Кюрдистан изпада в истерия.За независимост и мисъл не му минава.

    Коментиран от #9

  • 9 Хасан

    0 3 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Май и ЕС,и Сащ ,и Русия бяха против Кюрдистан...ама Испаня защо е против Каталуния това не разбрах

    Коментиран от #10

  • 10 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Ами не е Испания(Испаня) против Каталуния .Каталуния си е Испания.Или и това не знаеш.Колкото за позицията на други страни към референдума в Кюрдистан , беше , че момента е неподходящ заради коалицията срещу Ислямска държава .Разлики има.

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 некойси

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Барчо":

    Не, каталунците си искаха независимостта и Пучдемон знаеше че нещата може да се прецакат. Испанците го подхлъзнаха да обяви независимост за да може да го подгонят, така и стана.
    При такава ситуация и двете страни рискуват.
    Интересно как ли ще продължат нещата там?
Новини по държави: