Last news in Fakti

30 Октомври, 2017 15:40 3 773 13

Сепаратист номер едно избяга в Брюксел

  • карлес пучдемон-
  • каталуния-
  • брюксел-
  • независимост-
  • испания-
  • шарл мишел

Уволненият каталунски лидер Карлес Пучдемон е в белгийската столица заедно с други бивши членове на кабинета

Сепаратист номер едно избяга в Брюксел - 1
Снимки: БТА/АР

Уволненият каталунски лидер Карлес Пучдемон е в Брюксел заедно с други бивши членове на кабинета, съобщи Reuters.

Пучдемон побърза да напусне Каталуния, след като Мадрид го уволни от поста му и отряза автономията на областта. По-рано през деня стана ясно, че испанският генерален прокурор Хосе Мануел Маса е поискал да бъдат повдигнати обвинения срещу каталунски лидери, включително на Пучдемон и членове на неговия кабинет.

Междувременно стана ясно, че белгийското правителство няма единна позиция по въпроса за предоставянето на политическо убежище на отстранения Пучдемон, съобщиха местни медии.

Държавният секретар по убежището и миграцията Тео Франкен заяви вчера, че Пучдемон може да подаде молба за убежище до Белгия. Франкен уточни, че решението по молбата ще бъде взето от белгийски съд и ако има положително становище, Пучдемон ще бъде защитен от екстрадиция.

Държавният секретар изрази съмнение, че в Испания Пучдемон ще бъде съден справедливо.

Сепаратист номер едно избяга в Брюксел

По-късно белгийският премиер Шарл Мишел призова Франкен "да не налива масло в огъня" и настоя за диалог между Мадрид и Барселона. Вицепремиерът Александер де Кро заяви, че коментарите на Франкен не обвързват правителството. Медиите цитират и позиция на водещата испанска Народна партия, според която изявленията на белгийския държавен секретар са неприемливи.

По-рано този месец Министерството на външните работи на Испания привика белгийския посланик в Мадрид, за да протестира срещу коментар на премиера Мишел за полицейското насилие, съпътствало референдума в Каталуния.

Сепаратист номер едно избяга в Брюксел

Белгийското правителство беше предупредено за възможността "двустранните отношения сериозно да пострадат".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    28 4 Отговор
    Обикновенно става въпрос за пари - Пуч-Демон си получи 30-те сребърника а сега следва наказанието.
  • 2 Иоуееееее

    14 24 Отговор
    А кога ще се дислоцира у Русия?
    Нали от там му дърпат конците...

    Коментиран от #8

  • 3 Истината винаги боли

    4 4 Отговор
    Пуч демона и Франкенщайн се събраха в Брюксел. Това е среща на злите сили в столицата на Европа и това ако не е символичен знак за краят на света или поне на Европа......
  • 4 Геро

    7 2 Отговор
    А Сепаратист No.8, избяга в България:)))
  • 5 jambazina

    11 1 Отговор
    Що не избяга у Косово?
  • 6 Дикембе Мутомбо

    6 1 Отговор
    Ще отцепва Белгия от БеНеЛюкс сега :)
  • 7 Дедо Гошо

    17 2 Отговор
    Егати и мишока.Разбута ората, забърка една голема каша и накрая си плю на табаните.Шушумига.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Иван Господинов

    10 2 Отговор
    Абсолютна шушумига и манипулатор. Също като оня рошавия блондин Борис Джонсън и английският Волен Сидеров - Найджъл Фараж които предизвикаха брекзит. Из.раха един тон г..на на лековерните глупаци и ги подкараха като овце към урните. Едно е да си добър оратор и манипулатор съвсем друго е да си носител на промяната който е готов с платформа за управление когато я предизвика или готов да бъде мъченик за идеята с която е подпалил хората. Всяко нещо подхванато от нехранимайковец приключва позорно.
  • 10 IDIL

    4 1 Отговор
    А мафиот номер 1 на България Б.Б къде ще бяга
  • 11 Истината винаги боли

    1 1 Отговор
    Схемата по която работят тези демони,е същата по която работят и комунистите по целият свят,за пример родни комунисти:Гошо Димитров и Васко Коларов след като вързаха хората да въстанат през септември1923година,избягаха от България още в началото на въстанието,а повервалите го отнесоха ........
  • 12 Пеньо

    1 0 Отговор
    Разбута кошера и духна! Изключително "мъжка" постъпка! Такива "лидери" си имаме и ние.
  • 13 велислав

    0 0 Отговор
    Прилича ми на мокра поръчка. Направи раздор в Испания после ши идеш у Белгия. Въпроса е кой е поръчителя. Как тъй избра Белгия? Що не Унгария? Италия? Люксембург?

    Навсякъде вуни. Къв ЕС?. ДА се разпада ЕС. ЕС е пасмина чиновници на заплата,коли,секретарки,обеди,вечери,секс и СУБСИДИИ!!! Всичко с наши пари.
Новини по държави: