3 Януари, 2012 12:26 1 200 0

Нови закони в САЩ в сила от Нова година

  • сащ-
  • закони-
  • правила
Нови закони в САЩ в сила от Нова година - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

От началото на годината в САЩ влязоха в сила почти 40 000 нови закона - и федерални, и на щатско равнище. Повечето в една или друга форма са свързани с икономиката, намаляването на държавните разходи, усилията за борба срещу нелегалната имиграция и за защита на подрастващите, предаде ИТАР-ТАСС.

Полицията в цялата страна получава правото да налага глоби до 2700 долара на водачите на автобуси и камиони, които използват по време на движение мобилни телефони без хендсфри.

В Илинойс учениците под 18 години вече са задължени да използват предпазни колани в такситата, ако пътуват за училище или се връщат вкъщи.

Същият щат разрешава на училищните ръководства да отстраняват временно от учебни занятия или дори да изключват учащи се, които качват в интернет заплахи срещу съученици или учители.

Осем щата вдигат минималната заплата на 10 долара и 24 цента за един час - с 3 долара повече от федералното равнище, установено през 2009 г.

Джорджия разрешава движението из градските улици с електрически колички за голф игрища, но само ако са изцяло оборудвани с необходимата сигнализация.

Юта забранява на баровете и ресторантите да продават денем спиртни напитки с намаление, както правеха местните собственици на заведения, за да привличат посетители, и както продължават да правят в други щати.

Изнасилвачите на деца в Тенеси вече ще се наказват с поне 25 години затвор, а съдиите ще могат да ги пращат зад решетките дори за 60 години.

Алабама задължава компаниите, сключили договори с правителството, да проверяват чрез базите данни на федералните правоохранителни ведомства дали наеманите от тях служители се намират легално в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА