Last news in Fakti

13 Ноември, 2017 10:44 2 937 0

Тренировка с червено вино

  • червено вино-
  • вино

Ефектът от чаша червено вино е същият като от фитнес

Тренировка с червено вино - 1
Снимка: Shutterstock

Почитателите на червеното вино вероятно ще възкликнат възторжено "Подайте чашата насам!", когато чуят, че ефектът от любимата им напитка е сравним с този от тренировка, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на резултатите от канадско изследване.

Благоприятното въздействие се обяснява с наличието във виното на съединението ресвератрол - мощен антиоксидант с редица полезни за здравето свойства.

В настоящото изследване специалисти от университета на Албърта са тествали съединението върху мишки. Учените са установили, че ресвератролът допринася за подобряване на физическото представяне, сърдечните функции и мускулната сила на гризачите.

Експертите не се съмняват, че червеното вино може да сътвори подобни чудеса и за мераклиите за залата за фитнес.

"Ресвератролът може да помогне на хора, които искат да тренират, но не са достатъчно физически способни за това. При тях съединението може да имитира ефекта от интензивна тренировка или да подсили ефекта от минималното количество упражнения, които могат да направят", казва ръководителят на изследователския екип.

"Ако обаче смятате, че ще седите на задните си части, ще се наливате с вино и ще развиете коремни плочки, не сте познали. За целта е необходимо да се посещава залата за фитнес, а повече от една чаша вино на ден може да Ви докара някой и друг излишен килограм", допълва експертът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: