17 Ноември, 2017 14:50 941 0

ЕС: Сърбия и Косово да спазват всички договорености

  • ес-
  • косово-
  • сърбия

Европа иска диалог между двете страни

ЕС призова Сърбия и Косово да изпълняват договореностите за бъдещето на Прищина, съобщи ТАСС.

Призивът беше направен по време на срещата на Съвета на асоциацията за стабилизиране на ЕС и Косово

Участниците в срещата са подчертали важността от диалога между Сърбия и Косово. Те поискаха изпълнение на всички вече постигнати споразумения. От там са отчели последните постижения в диалога между двете страни.

Косовският лидер Хашим Тачи вече направи изявление, в което заяви, че диалогът с Белград ще завърши с „историческо споразумение“. Според него това трябва да стане през 2018 г.

Сръбският президент Александър Вучич вече обяви началото на обществен диалог по въпроса за Косово. Това стана по време на неговата програмна реч през юли.

Той вече заяви, че предложенията за преодоляването на проблемите между двете страни ще бъдат подготвени до март. Очаква се обществено обсъждане по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: