Last news in Fakti

23 Ноември, 2017 14:02 1 774 10

Ердоган на историческа визита в Гърция

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • гърция-
  • визита

Датата на посещението обаче все още не е потвърдена

Ердоган на историческа визита в Гърция - 1
Снимки: БТА/АР

Реджеп Ердоган ще бъде първият турски президент, който ще посети Гърция за последните 65 г. Това съобщи вицепремиерът Хакан Чавушоглу, цитиран от Анадолската агенция.

Датата обаче все още не е потвърдена. Визитата ще бъде направена през следващите дни. Тя има за цел да подобри отношенията между Турция и Гърция, добави Чавушоглу. "Нашият президент ще бъде първият турски президент, посетил Гърция за последните 65 г. Мисля, че посещението ще донесе значителни резултати", изтъкна той.

Подчертавайки, че в последно време са проведени срещи на високо ниво между Анкара и Атина, политикът поясни, че визитата на Ердоган ще допълни предишните визити.

Чавушоглу каза още, че двете правителства ще проведат среща в Солун през февруари, подчертавайки, че са запланувани три общи проекта.

Ердоган на историческа визита в Гърция

Първият е свързан с фериботни услуги от Измир до Солун, вторият - високоскоростен влак между Истанбул и Солун и третият проект се отнася до изграждане на мост.

Третият президент на Турция Джелял Баяр (1950-1960) за последно посети Гърция през 1952 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Свободен

    8 15 Отговор
    Отива да си поиска островите. Ако гърците не ги дадат, ще има секс.
  • 2 ПЕШО ИСТИНАТА

    15 3 Отговор
    Значи и бързият влак ще ни заобиколи. Както газта ни заобиколи. Турция избира южния магистрален коридор за македония и албания.
    Демек при нас няма потенциал за икономическо развитие , или нищожно. Пътят на коприната , влакът стрела също може да ни се размине.

    Коментиран от #9

  • 3 Пеца

    12 1 Отговор
    Този Ердо голям тарикат взима да става почна да ми се издига в очите бре бре...
  • 4 Груйо

    10 2 Отговор
    Не щем руско влияние и се дърлим за нова централа. Отрязаха от ЕС крадливия договор за Южен Поток. Не щем и турско влияние и пропаганда от консули и посланици по изборите. Ами това е цената на независимостта - да се топлим на дърва от нашите си гори. Газ няма ни от Русия , ни от Турция, а пък и АЕЦ нов няма да има и като затворят и Козлодуй съвсем ще се върнем в каменната ера, но забележете свободни. Без никакво външно влияние.

    Коментиран от #8

  • 5 Ей ся да видим

    1 10 Отговор
    Първо за ферибота добре! За влака обаче, как ще стане! Никога грък няма да напише на перона влак за Истанбул, за тях гарада се казва Константинопул, ако влезе в Гъция влака и пише Истанбул ще хвърлят камъни по него, ако влезе при рязаните и пише Константинопул предполагам пак тъй! Значи има много проблеми! Колкото за моста как ще го кръстят, 400 години дружба ли?

    Коментиран от #6

  • 6 Хасан

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "Ей ся да видим":

    По твойта логика гърците наричат Пловдив _ Филипополис,а турците _ Филибе!!...или пък на влака за Тселоники да пише Солун!!!!
  • 7 гърците са измислили

    2 1 Отговор
    Ех тая Русия, как грубо ни се намесва на Балканите....Няма нищо ще ни мине!
    Росен П.
  • 8 Antimediator

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Груйо":

    Нещо се опитваш да споделиш , но е тотално лишено от логика.
    При вас , руските трове логиката е дефицитна.
    Южен Поток искаха да ни го натресат на някаква цена , която бе 3 пъти завишена.
    Около България е пълно с газ и въпрос на време е да ползваме освен руска и друга газ.
    Какво предлагаш да си построим Белене с държавни пари и тока да поскъпне рязко та да можем да изплатим АЕЦ -а, а излишният ток ще го изнасяме на Луната.
    Ясно е защо тролите.
    Важното е да се плюе по Родината и правителството, така на Москва и харесва.
    С две думи сте московски измекяри.
  • 9 касапина

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "ПЕШО ИСТИНАТА":

    Не бе човек объркал си се ще връща Константинопол на Гърция
  • 10 mediator37

    2 1 Отговор
    И на гърци и на турци не им ща ни жилото ни меда. Да се прегръщат и да строят жп- линии през мочурищата на Северна Гърция колко си щат.
Новини по държави: