14 Декември, 2017 13:56 2 472 28

Путин: Ще се кандидатирам за четвърти мандат (СНИМКИ)

  • владимир путин-
  • русия-
  • кремъл-
  • избори

Русия ще гарантира сигурността си, но без да се включва в нова оръжейна надпревара, заяви Владимир Владимирович 

Путин: Ще се кандидатирам за четвърти мандат (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Русия трябва да бъде модерна страна с гъвкава политическа система. Това заяви президентът Владимир Путин на годишната си пресконференция в Москва, предаде ТАСС.

Русия "трябва да бъде устремена към бъдещето, трябва да бъде много модерна, политическата система трябва да е гъвкава, икономиката трябва да се базира на високи технологии. Производителността на труда трябва многократно да нарасне", каза Путин.

Руският президент говори за пръв път пред журналисти, откакто съобщи миналата седмица, че ще се бори за нов мандат на поста на изборите през март. Той информира, че ще се кандидатира като независим и разчита на широка подкрепа от партиите и хората в Русия. Още не е назначен ръководител на предизборния му щаб.

Путин отбеляза, че не би желал да представи сега в подробности предизборната си програма, но увери, че "на практика вече има" такава.

Путин: Ще се кандидатирам за четвърти мандат (СНИМКИ)

Путин: Ще се кандидатирам за четвърти мандат (СНИМКИ)

Политическата среда в Русия трябва да бъде конкурентна, а политическата система - балансирана, посочи президентът. Хората в Русия до голяма степен са прави да изразяват недоволство, но опозицията не може да предложи реален дневен ред, заяви Путин.

Силно преувеличен е митът, според който Русия е "на ръчно управление", заяви президентът в отговор на въпрос дали според него е ефективно редица проблеми на гражданите да се решават на президентско равнище.

Той напомни, че е бил премиер общо 4,5 години и знае колко много работа върши правителството в Русия, поради което кабинетът "не може да вниква дори във всеки въпрос, не само да се намесва".
"Големите пресконференции" и "преките линии" в Русия осигуряват обратна връзка - тогава хората могат да контактуват директно с ръководители. Тогава наистина се включва т. нар. ръчно управление, посочи Путин.

Путин: Ще се кандидатирам за четвърти мандат (СНИМКИ)

Дошъл на власт през 2000 г. в една страна с нестабилна власт и разклатена икономика, руският президент е харесвал и хвален от мнозина свои сънародници, които виждат в него човека, осигурил стабилност и нов възход, по-специално благодарение на петролните богатства на Русия.

Във връзка с насрочените за март президентски избори руски медии определиха днешната пресконференция като предизборна.

Путин: Ще се кандидатирам за четвърти мандат (СНИМКИ)

Путин: Ще се кандидатирам за четвърти мандат (СНИМКИ)

По данни от последното социологическо проучване на центъра "Левада", публикувани вчера, сегашният държавен глава е фаворит - за него се очаква да гласуват 75 на сто от избирателите. Далеч назад остават неговите съперници като лидера на комунистите Генадий Зюганов или националиста Владимир Жириновски, които избягват да критикуват открито Кремъл.

Русия ще отдели съществено внимание на развитието на своята армия и флот, но ще гарантира сигурността си, без да се включва в нова оръжейна надпревара. Военните разходи на страната - 2,8 трилиона рубли през 2018 г. - няма да се отразят на социалните програми и няма да разрушат руската икономика, заяви още Путин, цитиран от ТАСС.

Владимир Владимирович отбеляза, че САЩ фактически вече са се оттеглили от подписания с Русия договор за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег. Той предупреди Вашингтон да не се оттегля едностранно от друг руско-американски договор - за съкращаване на стратегическите нападателни оръжия (СТАРТ-3), подписан през 2010 г.

Путин: Ще се кандидатирам за четвърти мандат (СНИМКИ)

Русия не се е оттегляла от основополагащи договори, които са крайъгълен камък в международната сигурност, подчерта Путин. "Не сме се оттегляли от договора за ПРО (противоракетната отбрана), САЩ се оттеглиха едностранно", добави той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    11 21 Отговор
    Очакваме българомразците,русофили да изпаднат в транс!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бичето

    2 9 Отговор
    Що няма субтитри ?
  • 4 Различен

    15 6 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Говори си, говори си!
    На този не можеш му стъпи и на малкия пръст!
    Заработвай си центовете. ТрЕбе да се живее!
  • 5 Пеньо

    8 15 Отговор
    Малкият орк е рекордьор по лъжи! Всеки си заслужава управниците!
  • 6 напоително пожелателна

    9 18 Отговор
    С една дума,Русия иска да стане такава ,каквито са САЩ в момента.Модерни и базирани на високите технологии.Може,но след 100 години,ако все още съществува.И нали мандатите в Русия бяха два,а този плужек иска четвърти.После пети,шести и така докато пукне и отърве руснаците от себе си.Тогава и Русия може да почне да става модерна.

    Коментиран от #8, #28

  • 7 Реално

    17 8 Отговор
    Няма втори като Путин-уникален държавник. Цял свят се е събрал да чуе какво ще каже--1640 журналисти..Никой президент не прави такива пресконференции на живо ...
  • 8 Факт

    11 7 Отговор

    До коментар #6 от "напоително пожелателна":

    То и в Германия бяха два-ама Меркел е канцлер по-дълго и от Путин--та нпо-партенката ти не върви
  • 9 БОБИ КОЧА

    18 9 Отговор
    Браво света си гарантира СТАБИЛНОСТ за още 5 години!
  • 10 един

    8 10 Отговор
    Направо да се кандидатира за пожизнен. 100 г комунизъм не могат да бъдат поправени още 1000 г
  • 11 човек

    11 7 Отговор
    Гледайте и треперете американски подстилки и дупедавци.Владимир Владимирович Путин ще е вашият кошмар за дълги години.И защо да не му се даде пожизнен мандат.Само той може да спаси света от самоунищожението на което го тика Америка!
  • 12 Мдааааа

    15 8 Отговор
    Путин прави това,което нито един политик не смее да направи-отговаря на директни въпроси на журналисти от целият свят. Адекватни и реални отговори-които определят реалито в света. Далеч съм от русофилството-но за Путин само едно-шапка му свалям!
  • 13 Факт

    11 7 Отговор
    Ако има поне 5-10 такива политици като Путин по света-щеше да има много по-читави международни отношения и разбирателство.
  • 14 ймгймгйчгйлгйлгймгймгймгй

    5 6 Отговор
    ПУТИН ЩЕ БЪДЕ НА ВЛАСТ ....ДО ТОГАВА ДОКАТО .......ДЪРЖАВАТА ...НОВ ИЗРАЕЛ. ...СЕ ПРЕМЕСТИ ОТ ПУСТИНЯТА. ..НЕГЕВ. ....В КРИМ + БЪЛГАРИЯ. ....ИЗРАЕЛ В СЕГАШНИЯ СИ ВИД ...ЩЕ БЪДЕ ...ИЗОСТАВЕН ОТ ЕВРЕИТЕ В БЛИЗКИТЕ ГОДИНИ. .....ЩЕ СЕ ПРЕНЕСЕ В ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ ....ЧЕРНОМОРИЕТО + КРИМ. ......ТОГАВА И ЩЕ СПРЕ ...ВОЙНАТА В ДОНБАС. .....И ЗАТОВА СЕ УСВОЯВА И СТРОИ С ЕВРОФОНДОВЕ.......НАЙ МНОГО ПО ЧЕРНОМОРИЕТО. ....ЗА ДА МОГАТ ....ЕВРЕИТЕ ДА ДОЙДАТ НА ГОТОВО. .....А ...БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ ....ЕЖЕДНЕВНО СЕ ПРЪСКА С ОТРОВИ ....ХИМТРАЙЛ. ......ОСОБЕНО. ..ВЪВ ВАРНА И БУРГАС. .......ПЛАН. ....МОИСЕЙ. ....ЧЕТЕТЕ. ...ПОВЕЧЕ. .....
  • 15 Петър

    7 10 Отговор
    Вижте в кои страни има 75 или 100 процента одобрение и ще си отговорите колко смешни са изборите в русия. С такива проценти бяха и Садам и кадафи. За какви избори и какви пет лева говорим.

    Коментиран от #16

  • 16 Да си знаеш

    5 7 Отговор

    До коментар #15 от "Петър":

    Еййй ма много сте ТььБиии бе..и как се хващате на НПО-партенките...Специално за теб..-- Меркел първият и вторият път я избраха със повече от 70 % гласове...Та не се прави на умен-ами размърдай малко сивото си вещество..
  • 17 Диди

    5 8 Отговор
    Може ли някой да ми обясни каква,социална политика има в Русия?Правителството трябва да мисли за икономиката,за политиката,за развитието на армията и флота,за добър живот на руснаците и т.н.(казва Путин). Защо лидерът на комунистите и лидерът на националистите не смеят ОТКРИТО ДА КРИТИКУВАТ ПРАВИТЕЛСТВОТО?

    Коментиран от #18, #19

  • 18 Румен

    6 6 Отговор

    До коментар #17 от "Диди":

    Социалната политика можеш да я видиш във всеки един правителствен сайт. Малка част от тях-майчин капитал,за бюджетните служмтели-лекари,учители..и т.н..лятната отпуска им е платена-45дни-и през година пътя до всяка една точка в Русия също им е безплатен. Смяна на аварийни жилища(след пожари ,наводнения..и т.н.)със нови за сметка на държавата. Половина данаци за пенсионерите. Пенсониране по категории-най-рано пенсиониране от 38 г...и още много...А що се отнася дали го критикуват Путин--просто погледни популярните предавания по основните им телевизии-и ще видиш че присъстват там журналисти и общественици от целият свят и спокойно си изказват мнението за Путин-украици,поляци,немци,американци..и т.н. "Время Покажет" .. "Право Голоса"..."Воскресньй вечер"..и други. Лек ден ти желая, и ако наистина те интересува темата-просто потърси посочените от мен предавания в Тубата--и сама след това ще си направи изводи..
  • 19 Факт

    4 6 Отговор

    До коментар #17 от "Диди":

    Диди,точно комунистите най-много плюят по Путин. Погледни в нета изказванията на шефа им-Зюганов. Или култувите изцепки на Жириновски и неговите речи. Инетересувай се-има много инфо в нета-видео. Както по-горе са ти отговорили,във всяко политическо предаване присъстват чужденци със свойто мнение и го изказват открито.
  • 20 гошо

    6 4 Отговор
    Ти май не си наясно с нещата.Постоянно се повишават пенсиите,детските дотации се плащат от години,има еднократна помощ 450 хиляди рубли за второ и трето дете.Дават се държавни жилища,помощи на пострадалите от наводнения и пожари.Русия провежда най човеколюбивата политика в целия свят.

    Коментиран от #21

  • 21 Диди

    4 7 Отговор

    До коментар #20 от "гошо":

    Ех че се изложи.,,Русия провежда най човеколюбивата политика в света,, Дрогиран ли си,че иначе няма как да ти се прости за ГОЛЯМАТА ПРОСТОТИЯ.
  • 22 Диди

    4 7 Отговор
    Ако някой иска да критикува Кремъл,той си го прави ТИХИЧКО У ДОМА,защото знае,че ще бъде в затворът.Това виждаме и при хората,които протестират.С една дума...в Русия има диктатура,и всичко писано по горе е бла бла .

    Коментиран от #26

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 бесепар доскоро атакист сега

    5 4 Отговор
    Да не се надува толкова че е най-велик, защото в един неочакван момент може да се появи ''ЕДИН когото чакаме от 2000 години ОТКАКТО Е ВЪЗКРЪСНАЛ ОТ МЪРТВИТЕ'' и да го издуха набързо от президентския пост...:):):) Скромността при него е непонятна величина и това ще му изяде главата рано или късно...Тогава хирядите междуконтинентални ракети няма хич да им помогнат и на тия около него....Ако го раздава по скромно и смирено може би ще изкара още един мандат но не повече...
  • 26 гост

    4 3 Отговор

    До коментар #22 от "Диди":

    "бла-бла" ти е в главата. Не ти отърва, нали? А написаното по-горе може да го провериш, ако знаеш как разбира се, вместо да се излагаш.

    Много ограничен мироглед имаш. ИЗКЛЮЧИТЕЛНО много! Да не говорим, колко си промита. Знаеш ли всъщност къде и при кого най-лесно успява промиването? (риторичен ?). Странно ми е, защо изобщо някои хора се мъчат да ти обясняват.

    Causa perduta си!
  • 27 Петър

    0 0 Отговор
    Тоя Мушмурок ще неще трябва да се кандидатира в противен случай го чака съдбата на всички диктатори с 70-80 процента народна любов -БЕСИЛО
  • 28 mediator37

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "напоително пожелателна":

    А теб кой те излъга, че честата смяна на управниците е хубаво нещо ?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания