17 Декември, 2017 12:43 1 500 3

Лондон: Няма да ставаме васал на ЕС

  • великобритания-
  • брекзит-
  • тереза мей-
  • лондон-
  • ес

Великобритания трябва да сключи силно търговско споразумение след Брекзита, смята външният министър Борис Джонсън

Лондон: Няма да ставаме васал на ЕС - 1
Снимка: БТА/АР

Великобритания трябва да сключи силно търговско споразумение с ЕС след Брекзита и да избегне зависимост от блока, съобщи Ройтерс. Агенцията цитира интервю на външния министър Борис Джонсън пред в. Sunday Times.

Ако не отхвърли европейските закони, Великобритания ще стане васална държава, заявява Джонсън в интервюто, което ще бъде публикувано по-късно.

Правителството трябва да се стреми да се възползва възможно най-много от Брекзита, сключвайки търговски споразумения с други страни, подчерта той.

Тази седмица премиерът Тереза Мей постигна споразумение с ЕС, с което преговорите за Брекзита преминават към обсъждане на търговията и споразумението за прехода. Но сега тя трябва да обедини силно разединеното си правителство по въпроса какво търговско споразумение Великобритания наистина иска.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    9 2 Отговор
    Европейския съюз е една голяма капиталистическа държава състояща се от Франция,Германия, Испания, Италия и тези които искат да се махнат Англия !!! Останалите наистина сме си колонии без да го пише никъде !!! Разруши се една система, за да се създаде друга с името ДЕМОКРАЦИЯ !!! НЯМА, НЯМА И ДА ИМА СВЯТ В КОЙТО ВСИЧКИ ДА СА РАВНИ !!!

    Коментиран от #2

  • 2 Патриот

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Самата истина. Жалко, че 80-те процента всъщност са малко повече и няма как да го разберат. Положението в Европа е "Болен здрав носи."
  • 3 MT Гонтан

    1 0 Отговор
    Крайно време е кривозъбите да бъдат наказани , и оставени на претопяване от индита и пакита .
Новини по държави: