Last news in Fakti

20 Декември, 2017 13:59 2 517 1

Фицо: Балканите пак започват да горят

  • словакия-
  • роберт фицо-
  • балкани

Премиерът на Словакия призова за повече европейска перспектива

Премиерът на Словакия Роберт Фицо призова да бъде дадена европейска перспектива на някои държави от Балканите, съобщи радио „Сърбия“.

Фицо разговаря с председателя на ЕК Жан – Клод Юнкер. Според него при липса на европейска перспектива за някои страни, „нестабилността в региона ще расте“.

Премиерът заяви, че „Балканите отново започват да горят“.

„Трябва да продължим с проекта извън ЕС и да прехвърлим въпроса с имиграцията и към трети страни. Словакия е готова да подкрепи проекти на ООН. По същество ЕС не присъства в Украйна. Ние нямаме влияние и над ситуацията в Сирия“, заяви Фицо.

Той подчерта важността на силите на ООН за решаването на тези конфликти. Представители на ЕС вече обявиха, че се очаква по-сериозно задълбочаване на преговорите за членство със страни от Западните Балкани. Към момента основни кандидати за членство са Сърбия, Черна гора и Македония.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЯКОЙ СИ

    4 1 Отговор
    БАЛКАНИТЕ.......БАРУТНИЯ ПОГРЕБ НА ЕВРОПА.....


    Сър УИСТЪН ЧЪРЧИЛ
Новини по държави: