22 Декември, 2017 12:46 1 116 16

Унгария ще блокира всяко наказание на ЕС срещу Полша

  • виктор орбан-
  • ес-
  • полша-
  • унгария-
  • блокира-
  • наказание

Унгария стои твърдо зад Полша

Унгария ще блокира всяко наказание на ЕС срещу Полша - 1
Снимка: БТА/ AP

Унгарският министър-председател Виктор Орбан заяви, че страната му ще блокира всяко решение на Европейския съюз срещу Полша, предаде „Ройтерс“.

Европейската комисия обмисля да отнеме правото на глас на Варшава при приемането и обсъждането на решения. Причина са приетите промени, свързани със съдебната власт.

Виктор Орбан заяви, че Полша – която попадна под огъня на Брюксел – е критикувана несправедливо. „На Европейския съюз трябва да му е ясно, че няма смисъл да започва процедури срещу Полша, защото ние няма да го допуснем“, заяви унгарският премиер.

От ЕС посочиха, че искат да отнемат правото на глас на Варшава заради системно неспазване на правилата на блока. Хиляди поляци протестираха в големите градове на страната и се обявиха против реформите на партията „Право и справедливост“ на Ярослав Качински.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 стоян

    15 1 Отговор
    Браво пич
  • 3 Бесен Язовец

    15 1 Отговор
    Тъй тъй на ЕС му се клатят хилавите крачка! накрая лампите на цирка ще бъдат изгасени от БГ. И Германия май
  • 4 Антон

    21 1 Отговор
    Ето това са политически лидери !
    А не като нашите меки китки, оправдаващи всяко свое действие или бездействие с желанието на евротолерастите.
    Кога ли ще доживеем боко или следващия да се изправят и направят подобни изказване.
  • 5 юрист

    15 2 Отговор
    Браво на хората така трябва.ЕП харчи милиони и е напълно излишна структура а ЕС бавно но сигурно се разпада.
  • 6 Диди

    1 15 Отговор
    Според вас е правилно съдебната власт да е в ръцете на правителството,така ли?Според вас съдът няма право да е независим. Такива лидери подкрепяте?. АМИ ЧЕ ВЗЕМЕТЕ ПРИМЕР ОТ РУМЪНСКИЯТ НАРОД,ЗА КАКВО МИСЛИТЕ ПРОТЕСТИРАХА???

    Коментиран от #7, #9

  • 7 Бесен Язовец

    15 0 Отговор

    До коментар #6 от "Диди":

    Никъде по-света съдът не е независим! За съжаление
  • 8 стоян

    11 1 Отговор
    До Дидито -Защо си мислиш че сега там съда е независим А не си помислиш че и там както и при нас съда се управлява от бившите структури на държавна сигурност и по никакъв друг начин не могат да го очистят от тази мафия
  • 9 антиседераст

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Диди":

    Независим съд ! Да бе , да . До такава степен незавусим, че е зависим само от парите
  • 10 Румяна Костова

    18 1 Отговор
    Виктор Орбан е мъж!Не се продава.Имаше смелост да изгони от Унгария сънародника си Сорош.Сега заедно с поляците се опълчва на ЕС.
  • 11 Диди

    2 5 Отговор
    Щом е за държавата всекакви трикове са позволени.

    Коментиран от #16

  • 12 стоян георгиев

    1 8 Отговор
    унгария и полша трябва да бъдат изгонени от ес.изгонени позорно.гърция също!без ес поляците ще станат втора украина точно за 5 години ,унгарците също ще се наа.кат за толкова.влязоха като просяци преди 15 години и сега като забравиха гладните години се опитват да извиват ръце!нещастници!трябва да бъдат изгонени със шутове!за да може да се подеиства дисциплиниращо на останалите мрънкала,дето пишат и реват против ес след като влязоха с пълзене и молби!на разните тук мераклии за излизане от ес,проверете скъпи убавци как се е движел бвп на всяка една новоприета страна в ес след влизането там,дори и на българия.после го сравнето с този на македония ,сърбия или албания!

    Коментиран от #14

  • 13 гост

    6 0 Отговор
    Браво на Орбан . Само той се противопоставя на еврейския заговор срещу Европейските нации . А германците много съм разочарован от тях .Позволиха на гадната еврейка да им наводни страната с всякаква измет .Позор за Германия .
  • 14 Иван

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "стоян георгиев":

    Приятел , трябва да се лекуваш и то спешно .

    Коментиран от #15

  • 15 стоян георгиев

    1 5 Отговор

    До коментар #14 от "Иван":

    и що да се лекувам?трябва да се лекувате вие евроскептиците,като другаря ви жан виденов и другаря ви луканов дето щеше да ни правят швеицария на балканите ,а ни докараха каинската мизерия .много е лесно да псуваш европа ама да бягаш към нея или да я молиш за помощи,пазари ,технологии и мангизи и когато те приеме в клуба да се избебечиш отпред и да почнеш да се ерчиш.ако ги изгонят поляците ще станат по-ниски от тревата ,а и мишките тук ще спрете да играете!рано или късно някои от тези самозабравили се убавци ще го изяде,т да знаят другите кво може да се случи.старите членки дето теглят каруцата вече нямат други опции.та да изгонят орбан и качински или поне да ги вкарат в процедура и ще гледаш разтрела на чаушеско втора серия ,но с други главни герои.щото ни поляците ни унгарците са толкова тъпи да си ядат ла..ата!
  • 16 Диди

    0 3 Отговор

    До коментар #11 от "Диди":

    Защо ползваш моя ник за твоите простотии?
Новини по държави: