Last news in Fakti

26 Декември, 2017 13:25 3 727 95

Руската армия не смята да си тръгва от Сирия

  • русия-
  • сирия-
  • сергей шойгу-
  • тартус-
  • хмеймим

Москва установява постоянно военно присъствие в двете си бази в близкоизточната държава

Руската армия не смята да си тръгва от Сирия - 1
Снимки: БТА/АР

Русия е започнала сформирането на постоянно военно присъствие в двете си бази в Сирия, предаде ТАСС, цитирайки военния министър Сергей Шойгу.

"Миналата седмица Върховният главнокомандващ утвърди структурата и щата на (основните бази) в Тартус и Хмеймим", съобщи той на съвещание в Москва.

Шойгу изрази благодарност на парламента за ратификацията на споразумението със сирийското правителство за разширяването на "пункта за материално-техническо обезпечаване на руския военноморски флот в района на пристанище Тартус и фактическото му превръщане в пълноценна военноморска база".

Документът бе ратифициран на заседание на Съвета на федерацията (горната камара на парламента). Споразумението дава право на Русия да държи там до 11 военни кораби, включително и съдове с ядрени енергийни инсталации. Сирия предава на Русия за безвъзмездно ползване за 49 г. териториите, акваториите и редица обекти на недвижима собственост в района на пристанището, като споразумението може да бъде автоматично продължавано за периоди от по 25 г.

Личният състав и членовете на екипажите на руската база, както и транспортните средства, кораби и самолети в базата в Тартус, получават привилегии и имунитет и попадат под юрисдикцията на руската страна.

Руската армия не смята да си тръгва от Сирия

На днешното съвещание Шойгу посочи също, че развитието на военната инфраструктура в Арктика и край западните граници на Русия става приоритет за руските въоръжени сили в най-близка перспектива. Той добави, че в края на годината ще бъде направена равносметка как се изпълняват поръченията на президента Путин, дадени в укази от 2012 г., а също и на поредица от съвещания в Сочи т.г.

Според Шойгу министерството на отбраната фактически е завършило строителството на своите обекти в Арктика. За цялата история на усвояването на региона такова количество обекти там не е строила нито една страна, подчерта той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диди

    57 20 Отговор
    Те са поканени от законното правителство на Сирия.Така че ООН нямат право на мнение.

    Коментиран от #3, #6, #16

  • 2 бббббб

    53 19 Отговор
    Правилно!Те са поканени.За разлика от САЩ.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Реалата

    46 18 Отговор
    Русия ще е стълб срещу тероризма в близкия изток.
  • 5 Реалата

    40 17 Отговор
    Сега натото и сащ ще се изядат от яд.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Kcaniba

    38 14 Отговор
    Време е за няколко руски бази в Мексико!!
    И вероятно с новото кубинско правителство - връщане на реските бази н Куба!!!
    Американците вместо да дасилят мира, засилиха Русия!!!
    Дрецни лъжци обещаха паритет и никакв развитие на нато на изток, а ето че до Киев стигнаха американските агресори!!!!

    Коментиран от #49

  • 8 Пешо

    21 51 Отговор
    Да, те са поканени от диктатора и убиец Бшар Асад, който народа мрази.

    Коментиран от #9

  • 9 ревльо

    26 11 Отговор

    До коментар #8 от "Пешо":

    Ооо ама недей да плачкаш!

    Коментиран от #10

  • 10 Пешо

    16 45 Отговор

    До коментар #9 от "ревльо":

    Когато американците му видят сметката и на този убиец, тогава всички платени русофилчета ще плачкате много... ха-ха-ха

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Пешо

    16 11 Отговор
    Американците подариха Сирия на руснаците.Този път ЦРУ проспаха всичко или толко си могат.

    Коментиран от #15

  • 14 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    30 15 Отговор

    До коментар #11 от "Савицки":

    Май не е точно така, както се опитваш да представиш нещата. Едва ли си руснак, защото ако беше нямаше да пишеш такива глупости и да плюеш по хората подкрепящи Русия. Ето на ас съм русофил и уважавам Русия и руснаците за това, че са ни освободили от турската паплач. Ти обаче не си никакъв руснак и отчаяно се опитваш да настроиш хората срещу руснаците, но ние не сме толкова прости и няма да се хванем на елеменарните ти бълвочи. Аз пък предполагам, че ти си открит русофоб и платен соросоид.
  • 15 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    26 16 Отговор

    До коментар #13 от "Пешо":

    Ей умньо хамериканците никога нищо не са подарявали на Русия. Русия винаги всичко сама си взема, защото може, а хамериканците ги е яд, както и сега. Само ти ли до сега не разбра, че тяхната свърши?

    Коментиран от #18

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Някой

    20 29 Отговор
    Великата Русия да вземе да си оправи дережето на собствения народ че повечето освен да се алкохолизират друго не ги интересува а не да подкрепят всички диктатори.
  • 18 русия е джудже

    18 31 Отговор

    До коментар #15 от "ВЕЛИКАЯ РОССИЯ":

    Какво си е взимала проссия бе ,шут ? Россия е едно икономическо джудже,с мизерстващ народ и не е фактор извън границите си.Едкнствената причина заради коятоРусия в момента не прилича на Конго е защото САЩ инвестираха стотици милиарди през миналия век в тях и от там руските неможачи поне малко се развиха,въпреки че и в момента са като Бнгладеш.

    Коментиран от #25

  • 19 Някой

    20 12 Отговор
    Русия винаги ще е велика защото хората са бедни но са родолюбиви.
  • 20 Диди

    10 4 Отговор

    До коментар #16 от "Assds":

    Ти си гледай тъщата че си я закъсал май.И я питай преди да мислиш без нея.
  • 21 Някой

    12 26 Отговор

    До коментар #12 от "ВЕЛИКАЯ РОССИЯ":

    Всички тези диктатори са подкрепени от Путин и са вредни за целия свят само малкоумници и платени Трол чета им се възхищават и възхваляват.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Савицки

    13 12 Отговор
    Разни миндили във форумите се правят на ''русофили'' и защитават Русия без да сме ги молили за това, но го правят по такъв начин че ви настройват срешу Русия и нас руснаците. Ние руснаците не се интересуваме от вашето мнение и не влизаме във форумите. Предполагам че повечето ''русофили'' са всъщност платени соросоиди и не им се връзвайте...И запомнете Русия не се нуждае от вашата помощ, както и от помощта на някакви ''русофили'' или соросоиди предстяващи се за ''русофили''... Никакви русофили не са ни нужни и не ни интересувате!!!
  • 24 Вили

    11 15 Отговор
    При конфликт с НАТО проливите се затварят и руските кораби попадат в капан.През Втората световна война малко от съветският флот в Калининград оцеля, опитвайки да се изтеглят на север към Ленинград.

    Коментиран от #30, #91, #95

  • 25 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    18 14 Отговор

    До коментар #18 от "русия е джудже":

    Умнико мамин Русия си е взима, каквото си пожелае смешнико неук. Прочети малко история и тогава пиши тинейджърче чалгализирано и необразовано. Русия била джудже затова ли хамериканците се въртят около нея като обран евреин и се чудят как да си изпросят боя? По твоята елементарна логика щом не са фактор извън границите си, защо хамериканците правят всичко възможно да ги обградят от всякъде ? Защо използваха Украйна за тази цел и после ги изоставиха, а? Защото видяха как руснаците ги сгърчиха за нула време и разбраха, че и техните хамерикански инструктори ще ядат дебелия. ФАЩ били инвестирали в Русия и за това видиш ли ти не искали да ги ударят охо хо хо хо. Не ме карай да се смея. Първо там няма кой знае, какви хамерикански инвестиции. Второ Русия има инвестиции и то доста големи във ФАЩ, а Китай има още по-големи инвестиции там и на практика ФАЩ отдавна са фалирали, но печатат собствените си хартийки наречени долари без абсолютно никакво покритие. ФАЩ са бесни на Русия, защото те заедно с още пет други държави правят друга световна банка, в която долара няма да е световна валута, а това автоматично означава фалит на ФАЩ. Сега стана ли ти ясно, защо ФАЩ търсят как да унищожат Русия или е твърде сложно за елементарното ти микроскопично мозъче? По добре спри да пишеш глупости, че ти се смеят всички. Това тук не ти е чалготеката трябва акъл, който ти явно не притежаваш.

    Коментиран от #27, #70

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ФобоРус

    8 5 Отговор

    До коментар #25 от "ВЕЛИКАЯ РОССИЯ":

    Умен си щом си се сетил да копираш от нета чужди мисли.
  • 28 юрист

    13 23 Отговор
    РУСИЯ Е АГРЕСОР В УКРАЙНА И ОКУПАТОР В КРИМ И ДОНБАС- ЗА ТОВА СА САНКЦИИТЕ, А НЕ ЗАЩОТО НА НЯКОГО НЕ МУ ХАРЕСВА СТАРЧЕСКАТА МУТРА НА ПУТЛЕР!

    Коментиран от #87

  • 29 Диди

    11 12 Отговор
    Ясно беше,че руснаците ще си правят военни бази,че ще останат в Сирия.Следващите бази ще бъдат в Либия.Въпросът е,какво цели Русия? Според мен....Европа.
  • 30 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    19 9 Отговор

    До коментар #24 от "Вили":

    Леле майко като гледам, колко разбираш от военно дело чак ми става смешно. Какви проливи, какви 5 лева? Нима руския флот е само и единствено в Черно море? Алоууу "знаещата" само да те светна, че вчера руснаците се завъртяха с част от военноморските си сили в международните води край Великобритания и онези ореваха орталъка. За ядрените им подводници, какво да ти кажа, че са из целия свят. Още по времето на студената война изплува на повърхността една руска ядрена подводница точно до Вашингтон. Същата е стояла 6 месеца под вода в непосредствена близост до бреговете на ФАЩ. А мислиш ли, че е само тя, а ? Толкова си смешна с твоите проливи. Май забрави как руснаците си минаха Босфора като на парад по време на военните събития в Сирия и дори от борда един руски войник беше насочил мисля, че беше РПГ към брега на Истанбул? Тогава турците също като англо-саксонците ореваха орталъка, че били застрашени и какво стана, нищо. Така, че не се изхвърляй и ти като онзи смешник пишеш под ""русия е джудже", че ставате смешни. Колкото и да ви е яд цял свят се съобразява с Русия. това е положението свиквайте, защото друго не ви остава. Не обичам турците, но както всички видяхте и те обърнаха гръб на ФАЩ и с кого се съюзиха с Русия. Защо? Защото са слаби ли? За това ли си закупиха от руснаците С-300 и С-400,а? А ние, какво спечелихме като се обърнахме против Русия? Нищо загубихме си и необятните им пазари и всичко. Турците излязоха по-умни от нашите управляващи, но така е кат

    Коментиран от #31

  • 31 Диди

    11 19 Отговор

    До коментар #30 от "ВЕЛИКАЯ РОССИЯ":

    Русия търси конфликт.А ти си на мнение,че имат право да нарушават териториите на суверенна държава?

    Коментиран от #32, #35

  • 32 Диди

    13 10 Отговор

    До коментар #31 от "Диди":

    Русия е поканена и ще помогне против тиранията на САЩ.

    Коментиран от #34

  • 33 Вили

    2 8 Отговор
    Написах при конфликт. Сега могат да минават навсякъде.

    Коментиран от #38, #40

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    12 9 Отговор

    До коментар #31 от "Диди":

    Не съм на същото мнение. Първо - Русия не търси конфликт. Второ руските военноморски сили не са нарушавали териториалните води на Великобритания. Може да са били в близост до тях, но са били в международни води. Прави разлика между двете. А това, че англо-соксонците са напълнили гащите си е лично техен проблем. Всеки има право да пребивава в международни води така, че не виждам какъв е проблема. Не е Русия тази, която се готви за война. Кой разбута Украйна? Какво търсят там хамериканските военни инструктори там? Да не би Русия да е стъпала в Мексико и да има там руски военни инструктори? Мисли все пак, за това ти е тази глава на раменете, а не да повтаряш като папагал чужди внушения. Друг е въпроса дали можеш да мислиш и разсъждаваш. Ако не ти се отдава тогава те оправдавам.

    Коментиран от #37

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Диди

    10 17 Отговор

    До коментар #35 от "ВЕЛИКАЯ РОССИЯ":

    Русофиле,там е проблемът,ЧЕ РУСИЯ НЕ Е БИЛА БЛИЗО ДО БРИТАНСКИТЕ ВОДИ,КАКТО ПО ГОРЕ В СТАТИЯТА ПИШАТ.КОРАБЪТ Е БИЛ В БРИТАНСКИ ВОДИ. РУСИЯ ИМА ЛИ ПРАВО ДА НАРУШАВА ТЕРИТОРИИТЕ НА СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА? Питам за втори път.

    Коментиран от #39

  • 38 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    8 9 Отговор

    До коментар #33 от "Вили":

    Те винаги могат да минават и при конфликт и в мирно време. Това е положението. Ти ли ще ги спреш или прехвалените ти ФАЩ и НАТО, които не могат да възпрат една турция да не нападне Гърция заради измислените турски териториални претенции? Стига ръси глупости, от които нищо не ти разбира главата. Я по добре си заеми местото край печката и забъркай някой буламач на съпруга си ако изобщо имаш такъв.
  • 39 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    6 7 Отговор

    До коментар #37 от "Диди":

    И аз ти отговарям за пореден път, че руските военноморски сили не са нарушавали териториалните води на Великобритания. Може да са били в близост до тях, но са били в международни води. Прави разлика между двете. А това, че англо-соксонците са напълнили гащите си е лично техен проблем. Всеки има право да пребивава в международни води така, че не виждам какъв е проблема. Ако пак не ти е станало ясно по-просто не мога да го напиша. Ако пък твърдиш, че са нарушили британски води, то дай някакво доказателство за това, защото ако не можеш да го подкрепиш с такова си е едно обикновено бръщолевена на глупости от твоя страна. И сега не ми излизай със това, че в еди коя си статия са написали това, защото ще те питам ти там ли беше, че да го твърдиш за достоверна истина?

    Коментиран от #41, #42

  • 40 Бай хой

    9 7 Отговор

    До коментар #33 от "Вили":

    Неграмотна ли си?
    Знаеш ли колко хиляди километра е бреговата граница на Русия?
    На колко морета и океани има излаз?
    Колко залива и пролива трябва да се блокират?
    Човек ако си мълчи рискува да го вземат за простак. Но примерно ти проговори и разсея всякакви съмнения.
  • 41 Диди

    8 15 Отговор

    До коментар #39 от "ВЕЛИКАЯ РОССИЯ":

    Нямаш кураж да пишеш истината русофиле. РУСКИЯТ КОРАБ Е БИЛ В БРИТАНСКИ ВОДИ. НЕ ПОВТАРЯЙ КАТО ПАПАГАЛ ДАЛИ СЪМ ПРАВИЛА РАЗЛИКА МЕЖДУ ИЗРАЗИ КАТО...ЧЕ КОРБЪТ УЖ БИЛ В МЕЖДУНАРОДНИ ВОДИ И ПР.. НЕ СИ СПОСОБЕН ДА ЗАЩИТИШ ИСТИНАТА.

    Коментиран от #43

  • 42 Диди

    3 11 Отговор

    До коментар #39 от "ВЕЛИКАЯ РОССИЯ":

    Искаш доказателства от мен? АХА,А ТИ ДА НЕ БИ ДА СИ ПЛУВАЛ ПРЕД РУСКИЯТ КОРАБ И СИ СНИМАЛ ?
  • 43 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    11 2 Отговор

    До коментар #41 от "Диди":

    И коя е "истината" твоята ли? А ти, с какви доказателства подкрепи твърдението си? Да не би лично да си присъствала там? Айде и ти като Вили си заеми местото край печката, че не ти е на нивото да коментираш такива сложни за нивото ти неща.

    Коментиран от #44

  • 44 Диди

    9 13 Отговор

    До коментар #43 от "ВЕЛИКАЯ РОССИЯ":

    Русофиле,за каква печка пишеш? Не притежавам такава.А твоите тъпизми пояснявяй на умната си жена.
    А сега по въпросът.
    Вземи и се информирай по добре.
    Аз повече с теб няма да общувам,тъй като ти пишеш същите тъпизми като събратята ти русофили.Не си обективен.

    Коментиран от #47, #53

  • 45 onq s konq

    5 9 Отговор
    Искам да си призная че повярвах още от първия път на Шойгу като рапортува на Путин,че Русия се изтегля от Сирия!И го правя защото ми казаха че "признат грях -не е грях",което значи съм "пречистен" и готов ОТНОВО ДА ВЯРВАМ НА ВСИЧКО КАЗАНО ОТ РУСНАЦИТЕ!

    Коментиран от #46

  • 46 Диди

    10 14 Отговор

    До коментар #45 от "onq s konq":

    Ето още една руска ШМАТКА,която пише с чужд ник.
    Всички русофили страдат от комплекси. Никога повече руско иго.То ни върна столетия назад. СЕГА ОТНОВО ИСКАТ ДА ЗАВЗЕМАТ ЧАСТ ОТ ЕВРОПА,И ТАЗИ АГРЕСИВНА ПОЛИТИКА ПОДКРЕПЯТ БЪЛГАРИ-РУСОФИЛИ. ПРЕДАТЕЛИ.

    Коментиран от #71

  • 47 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    8 12 Отговор

    До коментар #44 от "Диди":

    Да русофил съм и се гордея с това. А ти явно си туркофилка и не си никаква Диди, а най вероятно си някоя кадъна с така "звучното" име Бахтияр? Какво си се хванала с моята жена? Тя е на светлинни години от теб и като акъл и като визия. Аз се гордея с нея, а ти на малкото и пръстче не можеш да се намажеш. Няма, какво да те убеждавам в това, защото не това е темата на статията. Дреме ми дали ще общуваш с мен. Не изгарям от желание за това като ти гледам умствените възможности. Говориш ми за информиранос по въпроса, но ти така и нищо не ми предостави, за да ме убедиш, че си права. Тогава, за каква информираност изобщо ми говориш? Твоите твърдения са просто от рода "една приятелка ми каза" и вече за теб тази информация е "вярната" и единствената разбира се. Аре бегай у лево, че си загубих времето с теб. Не струваш.

    Коментиран от #48

  • 48 Kcaniba

    7 9 Отговор

    До коментар #47 от "ВЕЛИКАЯ РОССИЯ":

    Наздраве на всички в коневръза бре мужици аааааа денги нет толька лосион пърцуца слава слава слава!!!!
  • 49 OMG WTF

    8 9 Отговор

    До коментар #7 от "Kcaniba":

    Другарю, пак сте прекалили с бойряшника. Те Мексико са преритали за проссийски бази. :))) Кубинците също. Омръзна им да живеят в 1950 г. :)
  • 50 Някой

    9 10 Отговор
    Руските Трол чета много се възпалили само така защитавате диктатора и ще сте много добре ще станете велики като Русия сомо че гладни и продажни нищожества
  • 51 Някой

    9 6 Отговор
    Добре че сме в ЕС свободно се движим и търгуваме.Иначе в СИФ бяхме с отрезани крила.
  • 52 Kcaniba

    6 7 Отговор
    Охоу появили са се възпалени русофобски хемороиди. Давайте сега да видим какво можете.

    Коментиран от #57

  • 53 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    6 5 Отговор

    До коментар #44 от "Диди":

    https://fakti.bg/world/277243-igra-na-nervi-v-severno-more

    Ето ти "умнице" да прочетеш, че руските кораби не са били в териториалните води на Британия. Искаше да съм обективен ето ти обективност.
  • 54 Брат ми

    7 8 Отговор
    Ушанките още ги държи Коледният одеколон.И пишат глупости както винаги.

    Коментиран от #65

  • 55 Бесен Язовец

    9 5 Отговор
    РУСКАТА армия ще ходи къде си иска бе и ще седи колкото си иска също бе а работата на US памперсската армия е да ги избягва задължително зада не стане МЯУууу

    Коментиран от #61

  • 56 Не глеам таувизия

    2 4 Отговор
    Интереса "клати феса", никой не го такова за сирийския народ, само объркани леви в еу с спорни сексуални наклонности... Don't be triggered! Моята сексуалност е въртолет апачи!
  • 57 Бесен Язовец

    6 1 Отговор

    До коментар #52 от "Kcaniba":

    Гледам че са дигнали захарта от баклавата тия и са изпаднали в състояние на буден сън и пишат не свързани неща !

    Коментиран от #58

  • 58 Kcaniba

    2 4 Отговор

    До коментар #57 от "Бесен Язовец":

    Ето го и първия възпален се издаде. Ама много слабо бе русофобчета много слабо се представяте. Няма ли центове вече или се разбягахте като мишоци от потъващия ви кораб?

    Коментиран от #60

  • 59 Вили

    5 6 Отговор
    Става въпрос за Средиземно море. В Ламанша има английска база. В Кипър също има английска база, полза се и от американците. Руските кораби минават покрай тях. България е към Европа и член на НАТО. Руската пропаганда е по дива и смешна от съветската. Отстъпва само на сталинистката.

    Коментиран от #64

  • 60 Бесен Язовец

    2 0 Отговор

    До коментар #58 от "Kcaniba":

    Това беше за русофобите момер 52 ама как и да е
  • 61 Диди

    5 9 Отговор

    До коментар #55 от "Бесен Язовец":

    Пияна шматко.Я да ни отговориш, с каква цел Пугъо прави бази в Близкият Изток?

    Коментиран от #62, #63, #66

  • 62 Бесен Язовец

    8 5 Отговор

    До коментар #61 от "Диди":

    Да пази Сирия и Иран от НАТО разбирасе то не е нужно да си мн.интилигентен за да се сетиш! А ти сещаш ли се?

    Коментиран от #67, #69

  • 63 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    9 4 Отговор

    До коментар #61 от "Диди":

    Ето я кадъната Диди. Пак изпълзя на хоризонта русофобката смешна, която така и не се научи да чете, а се опитва да пише. А защо руснаците да не правят бази? Да не би това да е привилегия само на хамериканците? Ето го "великото" и разсъждение за едните е възможно и нормално, но за другите не. Кадъната да си хваща пътя към анадола, ама и там няма да я искат, защото сега нейните правят търговия с руснаците.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Дивуй

    2 0 Отговор

    До коментар #54 от "Брат ми":

    Знаеш ли кога е Коледа в Русия ?
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Диди

    0 3 Отговор

    До коментар #62 от "Бесен Язовец":

    Какви абсурдни глупости пишеш?
  • 70 rzerze

    7 6 Отговор

    До коментар #25 от "ВЕЛИКАЯ РОССИЯ":

    Ти осъзнаваш ли какви глупости си написал бе,платен рубладжийски трол ? САЩ си търсели боя ?!?!? САЩ няма как да си намерят "боя" от ПРоссия ,която изостава с минимум 2-3 десетилетия от тях ,разбираш ли ? Реално САЩ могат да унищожат руската кочина ,дори без война,а само икономически.За последните 3г. от както САЩ наложиха санкции на россия ,руската икономика падна с 30% ,а рублата се срина двойно.Представи си сега ,ако найстина решат да се захванат с тях какво ще се случи.Щяли да изместват долара ХА ХА ХА.Това просто няма да го коментирам и е безспорно най-отчаяното нещо,което можеш да чуеш от устата на русофил.Първо доларът е невъзможно да се измести като световна валута,още повече пък през инициатива на държави които са икономически джуджета като россия.Наясно ли си въобще,че руските спестявания са в ЩАТСКИ ДОЛАРИ ? И обесни ни как по точно САЩ фалираха ? Америка неможе да дължи повече от колкото може да плаща ,а дългът им е деноминиран в щатски долари ,което означава ,че фалит заради дълг НЕМОЖЕ ДА СТАНЕ малоумен трол.Единствената причина,поради която руската кочина ,все още не е станала провинция на Китай или САЩ е ,че имат ядрени оръжия.Вие русофилите сте най-промитите и дебилни мозъци,дори и руснаците ви се смеят !

    Коментиран от #83, #84

  • 71 Трол

    7 1 Отговор

    До коментар #46 от "Диди":

    Крейзи това е истинския кон, просто мравешкия ти интелект основан само на феромоните не може да схване сарказЪма му! Евала на пича има чувство за усет, за разлика от теб!

    Коментиран от #73, #82

  • 72 Бесен Язовец

    6 2 Отговор

    До коментар #67 от "Диди":

    Пак грешиш Путин иска да ти изяде балклавата не трябва да си мн.интилигентен за да се сетиш.А ти сещаш ли се?

    Коментиран от #74

  • 73 Диди

    3 5 Отговор

    До коментар #71 от "Трол":

    Какви абсурдни глупости пишеш?
    Абе ненормалник,ушанка примитивна.Ти ли ще ме поучаваш нещо в животът?Ха ха. МОЛЯ СКРИЙ СЕ ПОД ФУСТАТА НА УМНАТА ТИ ЖЕНА,ПРЕД КОЯТО ПОДВИВАШ ОПАШКА.

    Коментиран от #75

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Скорпион29

    4 0 Отговор

    До коментар #74 от "Диди":

    Това да тичаш с опашка между краката е точно в твой стил и то когато искаш да направиш впечатление иначе през останалото дори не мога да го опиша каква гротеска си
  • 77 Дядо ви

    3 3 Отговор
    Щом УСА може да има бази по света и то многократно повече от Русия,защо да няма Русия в Сирия ! Не нужно въобще да се спори ! А който спори значи е малоумник и инфатил !

    Коментиран от #81

  • 78 Диди

    4 6 Отговор

    До коментар #75 от "Трол":

    Десетилетияназад си изостанал.Но ,това не ме учудва,ти все още живееш в комунистическият строй и твоят спектрум е доста ограничен.
  • 79 Диди

    2 5 Отговор
    Русия не напразно прави военни бази от другата страна на Европа.Споделих това пледи месеци,но русофилите бяха против моето мнение.Сега го споделям още веднъж.
    Русия ще прави военни бази и в Либия.
  • 80 Гост

    6 1 Отговор
    ,,Освободиха,, и Сирия!?!?
  • 81 Диди

    4 4 Отговор

    До коментар #77 от "Дядо ви":

    Дядо,нужно е и трябва да се спори.Защо?
    Защото десетилетия България беше под руско иго и за развитие или напредък.дума да не става.Напротив,направи резюме между държави като нас и Западна Европа.Ти нима мислиш,че Западна Европа е изостанала от нас(Изтаочна Европа)? Има причина нали?
  • 82 onq s konq

    2 2 Отговор

    До коментар #71 от "Трол":

    хаха!И как да ти вярвам че съм "истинския кон",след като ОПЕРАТОРЪТ НЕ МЕ ТРИЕ?А ти пък как вярваш че това е истинската Диди и колко ще се изненадаш ако имаш възможност да бръкнеш между краката на въпросния ник и напипаш нещо което не очакваш?:)
  • 83 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    3 2 Отговор

    До коментар #70 от "rzerze":

    Прочетох ти целия коментар и искрено се забавлявах. Благодаря. Така не бях се смял от бая време. Разбрах колко си вдлъбнат, но няма как да ти помогна, защото просто природата се е изгаврила с теб. Чудя се дали си струваш времето, което ще ми е необходимо, за да ти разясня някой неща. Хайде ще се опитам да бъда по-кратък и да не се отпускам много в обяснения. Първо - Не съм платен правя го безплатно и за удоволствие. Второ - Не съм трол ? Трето - Вече толкова много години слушам как щели да унищожат, превземат Русия и какви ли не още глупости, но до сега така и нищо реално не видях от тези заплахи. Те и Наполеон и Хитлер така си мислеха, ама изядоха пилата. Скоро и на твоите любимци ФАЩ ще им дойде времето. Все чувам, колко изостанали били руснаците. Донякъде мога да се съглася, но само донякъде. Смея да твърдя, че във военно отношение са в пъти по-напред от твоите ФАЩ, защото ако не беше така до сега да ги бяха нападнали. Това, че руснаците не произвеждат автомобили, черна или бяла техника не е кой знае, каква беда, защото могат да си я купят, защо им е да я произвеждат? Четвърто - Нещо за БРИКС да си чувал? Защото, ако не си нямам желания да ти го разяснявам. Знаеш ли кои страни влизат в БРИКС? Точно те ще премахнат долара и ФАЩ ще глътнат вода, ама яко. За твое сведение долара вече няма никакво покритие, а ФАЩ са безумно задлъжнели към Китай с 300 мисля, че беше трильона или повече ако не греша, към Русия със 100, както и към други, и за това твърдя, ч
  • 84 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    3 3 Отговор

    До коментар #70 от "rzerze":

    За твое сведение долара вече няма никакво покритие, а ФАЩ са безумно задлъжнели към Китай с 300 мисля, че беше трильона или повече ако не греша, към Русия със 100, както и към други, и за това твърдя, че ФАЩ практически вече са фалирали и се нуждаят от унищожаване на ЕС, Русия и предизвикване на война. БРИКС приемат друга валута различна от долара, с която да се разплащат помежду си и долара остава да си го лепиш по стените като тапети. Пето - ФАЩ вече нищо не произвеждат освен оръжия. Китай много отдавна е залял пазара им с абсолютно всичко. А държава, която няма производство рано или късно фалира особено, когато има такива огромни задължения към други страни. Печалбите от продажбата на оръжия влизат в малко джобове, а не на обикновения американец. Капиш? И последно как щяхте да превземете и унищожите ядрената Русия, че не ми стана ясно? Ей смешник, не виждаш ли, че Кимчо им се подигра и то не веднъж пред целият свят, Ердоган също и какво стана? Нищо това стана. Така, че "великите" ти ФАЩ отдавна никой не ги бръсне. Ай сега отивай да гледаш някой хамерикански екшън, където все те побеждават и да се успокоиш и не плачи много, че все пак са празници.

    Коментиран от #85, #86

  • 85 rzerze

    6 6 Отговор

    До коментар #84 от "ВЕЛИКАЯ РОССИЯ":

    Какво ?!?!!? САЩ дължали на Китай 300 трилиона ,а на Русия 100 трилиона ? А бе шут ,ти въобще наясно ли си с цифрите ? Ти знаеш ли въобще какви числа си написал ? След тея безумни глупости ,дето си написал ,дори няма смисъл да те коментирам аз или който и да било друг.

    Коментиран от #88

  • 86 гост112233

    6 3 Отговор

    До коментар #84 от "ВЕЛИКАЯ РОССИЯ":

    Пич,ти просто изби рибата с тези цифри.При положение,че не си наясно с тези неща,по-добре спри да пишеш ,че найстина много се излагаш с всеки коментар.
  • 87 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "юрист":

    Уффф?! Тази мисъл вече няколко пъти я чета. Да не би дописничката да е излязла в коледна отпуска и да са оставили готови постове на чистачката, че да симулира дейността й?
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 пламен иванов

    0 0 Отговор
    www.youtube.com/watch?v=F-Wf4xmHeTE
  • 90 FYI

    2 0 Отговор

    До коментар #88 от "ВЕЛИКАЯ РОССИЯ":

    За Ваша Информация:

    http://www.mygovcost.org/wp-content/uploads/2017/05/FY2016-A-ownership-US-government-national-debt.png

    Графиката е за 2016, защото все още сме 2017.

    Към Август 2017 най-големите външни кредиторки на САЩ са Китай с 1.2 трилиона и Япония с 1.1 трилион, от общ дълг 22 трилиона долара.

    Ето и какво е било разпределението 2011:

    http://www.mygovcost.org/wp-content/uploads/2011/12/preliminary-major-holders-us-governnent-debt-fy2011-end.png

    Интересно е, че за 6 години дълга на САЩ от 14.8 става на повече от 22 трилиона. Тоест много вероятно е за 10 години да удвоява размера си. Интересно е също така, че Китай на първата графика вече е отделен от Хонг Конг.

    Коментиран от #92

  • 91 неграмотник

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Вили":

    За какъв руски флот в Калинин град говориш...по време на войната е бил немски град и се е казвал Кьонесберг.
  • 92 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    2 2 Отговор

    До коментар #90 от "FYI":

    Благодаря. Това се казва компетенто мнение подкрепено с факти. Това се опитах да обясня на онзи каун "rzerze", но явно нивото му е на чехълче или амеба и няма как да го вдене.

    Коментиран от #94

  • 93 Спас

    2 1 Отговор
    Отлично! При нас няма ли да идват вече, защото ни омръзна от краварския гнет? Време е отново да ни помогнат БРАТЯТА ОСВОБОДИТЕЛИ!!!!!
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Дядо Йоцо

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Вили":

    Мила Вили, за да не се изказваш неподготвена, прочети Конвенцията от Монтрьо, касаеща режимът за преминаване на кораби на нечерноморски държави през проливите. В същата Конвенция е уреден и въпроса за преминаване на военни кораби на черноморските държави. Изискването е те да уведомяват Турция за времето на преминаване и че едновременно в проливната зона не може да пребивават военни кораби - повече от 10,000 тона водоизместимост. Така, че руските кораби могат да преминават когато си искат.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания