Last news in Fakti

6 Януари, 2018 01:28 4 900 8

Риба тон за 323 хиляди долара (СНИМКИ)

  • риба-
  • риба тон-
  • цукиджи-
  • токио

Морският гигант с тегло 405 килограма беше звездният лот на търга в известния пазар Цукиджи

Риба тон с тегло 405 килограма беше звездният лот на търга в известния токийски пазар за морски продукти Цукиджи. Гигантът дори си намери купувач за 323 хиляди долара, предаде Reuters.

Това беше първият за тази година рибен аукцион, проведен в Цукиджи. Закупената за най-високата за деня цена риба е била уловена във водите на Тихия океан в района на пристанището Ома в префектура Амори.

Тази година максималната стойност на лота беше далече от рекордната. Абсолютният рекорд беше поставен през 2013 година, когато 222-килограмова риба тон беше продадена за 1,75 милиона долара.

Наддаванията за най-голямата риба тон в първите дни на годината на търговете в Цукиджи се явяват ежегодна атракция за елитните японски ресторантьори. Аукционите през 2018 година ще са последните, проведени на това място.

Очаква се пазарът Цукиджи да бъде пренесен в друг токийски район - Тойосу.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Беден

    22 0 Отговор
    Някой да каже нещо за стръв,захранка ....изобщо на какво кълве тоя рибок ?

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Лаик

    18 1 Отговор

    До коментар #1 от "Беден":

    Рибока е хищник, тъй че на всичко което може да захапе. Ловил съм и на кървясала и вмирисана скумрия. Такъмите обаче са много сериозни и като качество и като цена. А и трябва да се поразходиш поне до Атлантика.Наслука!
  • 3 карък

    8 0 Отговор
    до Беден; има и в средиземно море двапати съм хващал по случаиност явно не с тези размери разбирасе .аз сам с кану . но каве и на други рибки ,кефал и др от този род
  • 4 Торми

    12 1 Отговор
    Добре де тази риба трябва да се препродаде на по 1000 долара килото - кой дава такива пари ?

    Коментиран от #7

  • 5 куку руку ку

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Беден":

    По-лесно ще ти бъде ако я купиш! Какво са там 800$ за кило? Почти на цената на сафрида.
  • 6 рибар

    19 0 Отговор
    Я тъкъф рибок фатях у нашта ряка, ма го пуснах оти е маломерен.
  • 7 За престиж

    12 0 Отговор

    До коментар #4 от "Торми":

    На тези рибни аукциони,основните участници са ресторантьори и е въпрос на престиж да купят такава риба рекордьор,която ще се предлага само в техния ресторант.А и цената явно ще си избие,тъй като едва ли ще се предлага на кило.По-скоро ще присъства в някакви блюда ,акцентиращи върху въпросната риба,а нейния грамаж няма да е повече от 50-70 грама.О естествено цената ще е подобаващо висока за елитен Японски рибен ресторант -100-200-300$
  • 8 Supermag

    0 0 Отговор
    Интересно наистина!
Новини по държави: