5 Януари, 2018 13:36 1 015 1

Македония ратифицира договора с България на 15 януари

  • македония-
  • българия-
  • договор-
  • ратифициране-
  • добросъседство-
  • скопие-
  • зоран заев

Договорът бе подписан през месец август 2017 година

Македония ратифицира договора с България на 15 януари - 1
Снимка: БТА

Договорът за приятелство и добросъседство между Република Македония и България, който бе подписан от двамата премиери - Зоран Заев и Бойко Борисов на 1 август миналата година, ще бъде ратифициран на 15 януари.

Ратификацията на договора е сред основните точки в дневния ред на Парламента в Скопие за тази дата. В края на миналата година той бе одобрен от парламентарните комисии, съобщи БНТ.

На 15-ти януари пред депутатите от парламентарната комисия по европейските въпроси в македонското Народно събрание българското посолство в Скопие ще представи приоритетите на българското председателство на Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кафа

    6 0 Отговор
    То не бяха "преговори" за едното "нормално добросъседство и братска добронамереност", не бе чакане за подписи и за ратификации, не бе чудо ! Известна доза срам и покаяние на Скопските сърбомани в случая не е никак излишна ! Ако не бяха техните дългогодишни исторически манипулации, провокации и мегаломански "Коминтерновско-македонистки" конституционни формулировки за "Велика Македонска Нация" на едвам пръкналата се от потомци на довчерашни македонски българи нова Балканска държавица, то досега тя отдавна да беше влязла в Европейското семейство.
Новини по държави: