14 Януари, 2018 20:15 1 968 10

Турция може да възобнови военната операция в Сирия

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • сирия

Реджеп Ердоган заяви, че в момента се проучват възможности

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че е възможно Турция да възобнови военната си операция в Сирия, съобщи ТАСС.

Това е второ подобно изявление на турския президент през тази седмица.

„В момента разглеждаме възможностите. Ако е възможно в близките дни ще започнем стъпки към възобновяване на операция „Щита на Ефрат“.

Акцията ще се проведе в провинцията Африн. Ние ще прочистим от терористи нашата южна граница от терористи. Много е възможно някоя нощ ние просто да влезем там без предупреждение. Готови сме да предприемем всякакви мерки ако нашата граница бъде подложена на заплаха или натиск“, заяви Ердоган.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Див кашик

    4 13 Отговор
    Започва да се чувства много силен! 2019 нова година, тоя няма да я види!

    Коментиран от #4, #5

  • 2 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    5 10 Отговор
    Те руснаците ще го посрещнат там. Ще има опърлени бради и шалвари.
  • 3 MACEDONIA

    17 2 Отговор
    Само го наблюдавайте този джентълмен кво шъ праи .Въпрос на часове е да се прегръщат и да ги прати в рая . Все повече ми харесва този лидер. Това са единици , останалите не ме интересуват.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 стоян георгиев

    3 11 Отговор
    сега на целия зор тоя ще воюва с кюрдите.само че ще му излязат криви сметките особено американските такива.американци и руснаци няма да позволят на турция да ползва сирииското въздушно пространство,а на земята щита на ефрат сериозно ще го закъса.вместо да участва в обезоръжаването на ал каида в идлиб тоя реши да се бърка в световната геополитика.

    Коментиран от #7

  • 7 Батювуту

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Пак ли ти бе стоянчооо!!!... Ох горкичкото, то си мисли, че срещите в Астана и Сочи са били туристически.... Ама нали там се решиха тези неща!! Даже краварите се опитаха да бутнат режима в Иран, опитаха при комшиите преди година и половина, не стана! Русия, Турция и Иран координират действията си стоянчо, и сериозно бъркат сметките на краварите за коридор на северноиракският нефт към Средиземно море. Ти за алкайда говориш, тях почти ги няма, изчезнаха, така както бяха създадени от цру! Тяхната задача беше 11/09, което трябваше да създаде оправдание пред общественото мнение за да се легитимира влизането в Афганистан и Ирак! Афганистан, защото колумбийските наркобарони вече не слушаха, а през военните бази транспортът на "ценното" вещество минава безпрепятствено и без контрол! А Ирак, защото трябваше да се раздели една от най-богатите на петрол държави ( в Ирак нефта е много чист и се намира наплитко под земята и добива е лесен и евтин), да се раздели на три - араби, шиити и кюрди, да се подпомогне създаването на кюрдска държава и в замяна да им се вземе нефта! Не случайно се организира референдум там, където е развяваха исраелски знамена! Сегашният проблем е отваряне на коридора от северен Ирак до Средиземно море, за да може "исраелският" нефт да може да бъде продаваем, защото сега, без транспорта пет пари не струва! Русия, Турция и Иран им объркват сметките на краварите и чифутите и затова запалиха и Сирия!

    Коментиран от #8

  • 8 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Батювуту":

    баи хои няма нужда да си мениш ника.батюво или десууу викаи на селския бик,докато го доиш!!!в астана турците поеха ангажимент да се справят с ал каида в идлиб ,сега преименувана на хаят тахрир аш шам.само че вместо да го сторят те се насочиха срещу кюрдите.това даде картбланш на руснаците и иранците заедно с асад и ислямска държава да нападнат идлиб.вместо обаче турците да предприемат нещо те продължават да се ежат на кюрдите ,а сега почнаха да въоръжават активно воюващите срещу асад джихадисти,което може да доведе до края на сделката в астана и до нови опорни точки за теб и другите путинофили,дето сега много уважавате ердоган.другото дето си го писал за картели и т.н. щуротии не го казваи на никого щото е симптом за сериозно заболяване,нелечимо при това !
  • 9 Батювуту

    0 0 Отговор
    Ама ти и арабски си знаел!!!! Ееее, браво, браво, остана и да кажеш какво значи този набор от думи, които си изписал, като "новото" име на алкайда!
    Само да ти кажа, че Тахрир е име на площада в Кайро, откъдето тръгна "египетската пролет", в продължение на цялата арабска такава! След което, ако помниш се извърши преврата. А последната дума на "твоят арабски", Шам така сирийци си наричат столицата. Дамаск е по нашенски, а на арабски е Шам! Питай някой от бежанците зад халите в София!
    А, само да добавя още нещо, което е неизлечимо в мен: Моля те да имаш уважението към българският език и правопис! Грозно и дразнещо е за тези, които уважават правописа! Ако си мислиш, че е "модерно" така да се пише, не е, да знаеш!
    Не знам защо, но си спомних една арабска мъдрост още от времето ми в гимназията за източни езици, която казва, че когато човек е мъртъв, тъжно е за околните, защото мъртвият не чувства. Същото е когато човек е глупав!
  • 10 Див кашик

    1 1 Отговор
    Пишете, сърдете се, тоя няма да види зарята на 2019! Ако не ме ядосвате ще уредя Папата да го опее! Ако ме ядосвате, тоя неопят ще си тръгне! АНДЪММУ ГЬОТФЕРЕНИ?
Новини по държави: