16 Януари, 2018 14:47 958 0

Михай Фифор ще спасява положението в Букурещ

  • румъния-
  • клаус йоханис-
  • михай тудосе-
  • михай фифор

Румънският президент Клаус Йоханис номинира министъра на отбраната за временно изпълняващ длъжността премиер

Михай Фифор ще спасява положението в Букурещ - 1
Снимки: БТА/АР

Румънският президент Клаус Йоханис номинира министъра на отбраната Михай Фифор за временно изпълняващ длъжността премиер, съобщи Reuters. До това се стигна, след като досегашният министър-председател Михай Тудосе подаде оставка.

Йоханис посочи, че консултациите с представените в парламента партии за кандидатура на нов премиер и състав на правителство ще се състоят в сряда.

Държавният глава каза пред журналисти, че иска "бърза процедура за формиране на ново правителство, за да бъде избегната политическа нестабилност и да не бъде навредено на икономиката".

Михай Фифор ще спасява положението в Букурещ

Той изрази безпокойство заради създалата се ситуация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: