Last news in Fakti

18 Януари, 2018 20:24 1 979 31

Путин почете паметта на загиналите при блокадата на Ленинград

  • русия-
  • ленинград-
  • владимир путин

Руският президент постави цветя пред паметника в Санкт Петербург,

Путин почете паметта на загиналите при блокадата на Ленинград - 1
Снимка: БТА/AP

Руският президент Владимир Путин почете паметта на загиналите при обсадата на Ленинград по време на Втората световна война, съобщи РИА Новости.

Путин положи цветя пред момнумента в Санкт Петербург, почитащ паметта на загиналите.

Блокадата е наложена от Нацистките сили през 1941 г. Тя е пробита на 18-ти януари 1943 г., но окончателно пада чак на 27-ми януари 1944 г.

По време на обсадата живота си губят стотици хиляди. На всеки 18-ти януари руснаците почитат паметта на жертвите дадени по време на обсадата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    29 8 Отговор
    Истински културен мъж няма да го чуеш да приказва излишни приказки дипломат и патриот 1000 години живот за него

    Коментиран от #3

  • 2 Kcaniba

    6 22 Отговор
    Поклон пред паметта на героите!Но е цинично последовател на НКВД, която е виновна за повече убийства от фашистите да полага цветя,на жертвите си!

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Kcaniba

    6 15 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Повече от хиляда,до свети Ленин!

    Коментиран от #6

  • 4 Бесен Язовец

    18 7 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    НКВД е виновно че фашистите са влезли в Русия? Ти наистина имаш нужда от проф.помощ
  • 5 Въшчице

    10 4 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Защо изобщо се обаждаш?

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Тя е пробита

    25 4 Отговор
    Хората са удържали 872 дена и не са се предали. Отчаяно са защитавали блиндажите и никой не е знаел, че ще останат в историята като пример за воля, саможертва и мъжество! Принизявате подвига на тези хора с политическата ситуация и се надсмивате над паметта им! Какво искате от Путин? Направил е онова, което е нужно - почете паметта на загиналите. Може би трябваше като нашия Трайков да се пече някъде на плажа??
  • 8 Kcaniba

    8 5 Отговор

    До коментар #5 от "Въшчице":

    Той е гендърен отпадък и мое трололо - русофоб, хейтър, и човеченце без свян и съвест.
  • 9 гост

    5 15 Отговор
    Гагарин е 12-ия космонавт. десет не са се върнали. Единайстия се е приземил в Китай, където е бил разстрелян като съветски шпионин. Мисията му е обявена от руснаците за неуспешна. Първият, който е излетял и е кацнал там, където са искали, е Гагари

    Коментиран от #10, #28

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Kcaniba

    5 12 Отговор
    НКВД, КГБ и ФСБ са избили в пъти повече руснаци от , който и да било! Геноцид срещу собствения си народ!

    Коментиран от #25

  • 12 Диоген

    10 4 Отговор
    Не изпростявайте бе човеци. По-нежно ! По- човешки! Трагична война! Бил съм на Пискарьовското гробище там.Дъхът ми спря! Лошото е , масово хората не знаят, че Сталин и другарите му допускат да се случи тази трагедия. Четете трудовете на Михаил Мельтюхов и разбира се на Виктор Суворов...
  • 13 Kcaniba

    7 13 Отговор
    Империята на злото е на колене! Бойряшника непрестанно поскъпва, а лосионът за вана е кът!!! Копейките намаляват, водка няма, а търбусите стържат ли стържат! Скоро мужиците ще последват примера на своите събратя социалисти от Северна Корея и ще започнат да пасат трева!!! А свети путкин и олигарсите му вече са трилионери!! Слава россѝя!

    Коментиран от #14, #15, #29

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Фостата

    6 4 Отговор

    До коментар #13 от "Kcaniba":

    уцраинцки педеразину
    Таибауфмайката скакуец
  • 16 Kcaniba

    4 6 Отговор

    До коментар #14 от "Kcaniba":

    Руско менте, къде видя да споменавам избити деца Ленинград?

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Бесен Язовец

    4 4 Отговор
    Почваш да загребваш с двете ръце и не се усещаш!!!
  • 19 Бесен язовец

    5 8 Отговор
    Путин да почете и паметта на милионите избити руснаци от "свети" Сталин?

    Коментиран от #20

  • 20 Бесен Язовец

    12 4 Отговор

    До коментар #19 от "Бесен язовец":

    А Тръмп да признае геноцида над индианците а Англия да признае геноцида на Индианците в Бамгладеш от ВСВ И да сложат Чърчил = с Хитлер и Ген.Къстър! И САЩ да се извинят за на Африка за милионите избити Черни !!

    Коментиран от #21, #27

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Барчо

    12 2 Отговор
    Трагедия, реализирана от болния мозък на Хитлер. Такъв масов героизъм и саможертва трябва да бъде уважавана. Дори и да е на враг. Така че соросоидите или да пишат по темата, или да замълчат.
  • 23 КРАСАВЕЦ И МОЛОДЕЦ! THE BEST OF THE BEST

    4 2 Отговор
    О КТО ето, ему не нравиться Х е му в г.зец.
  • 24 ЛЮБЕ

    4 1 Отговор
    Любимата група на Путин. ПРЕКРАСНИ песни !
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Барчо

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "Бесен Язовец":

    Първите лагери на смъртта, така наречените резервати за благозвучие. Но си остават лагери на смъртта. Германците поне са убивали по-бързо и безболезнено. А там са оставени да умират от глад и болести, без никакви права. Французите правят буржоазна революция, а краварите робовладелски строй. Нищо чудно. Избягалите от правосъдието там бандити единствено могат да експлоатират други, а не да произвеждат сами. Колониализма се преобрази в неоколониализъм. Робството се преобразява в неоробство. Пак си роб, но без видими вериги.
  • 28 гост 2

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    И къде го прочете това или просто ти е слаб английският, че и мисленето ти куца яко?!

    1960 руснаците селектират 20 военни пилоти за тяхната космическа програма. Още в началото отпадат 8, тоест остават 12, които продължават обучението си. Финалните двама пилоти избрани за първата мисия са Гагарин и Герман Титов, като при изборът доста важен критерии е бил ръста на двамата, заради ограниченото място в кабината.
    Откъде да са се върнали тези 10+1, като с изключение на Гагарин не са излитали?
    Помисли, ако е вярно това твое твърдение, то предполага провалени 11 мисии с човешки жертви преди Гагарин. Колкото и секретни да са били, смяташ ли че САЩ не са знаели за тях и биха си позволили да чакат години 13-ия, успешен опит?
    11 провала биха продължили години бе, умник! ...а това с китайците беше върха на глупостта!
    Я кажи, като ценител на тъпите конспиративни теории, САЩ кацали ли са на Луната, щото ако вярваш на глупостите, които си написал, надали ще вярваш, че американците са били там, нали?

    Коментиран от #31

  • 29 Различен

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "Kcaniba":

    Юристке,
    империята на злото ФАЩ е на колене!
    Няма вече вяра в доларес без покритие! Външен дълг стотици билиони, вътрешен по 200-300 хиляди доларес на глава от населението. Трябват врагове, за да не мислят американските робите за това какъв х@й ги чака!
    Прокиснало уЙски, от генно модифицирана царевица, генно модифицирани пилета, прасета, телета. Увредена соя, всичко тъпкано с хормони за растеж и гавра с природата! Резултатът 200-300 килограмови полу човеци!
    Та с какво точно се хвалиш??
  • 30 Kcaniba

    4 0 Отговор
    нквд са виновни, че фашагите подлагат на геноцид жените и децата на Ленинград!!!???
    От глад всеки ден по 4000 деца , жени и старциотч умираха от глад, благодаиение на просветената Европейска Германия, воюваща с диваците от Изтока!!
    И така 900 дни!!
    Сволоч козяшка фалшива!!.
    После ми пишат тези нпо драскачи и генетичният отпадък, че руснаците 40 милиона човека изтрепали за да победят 10 милиона германеца, защото в статистикага на тези морални уроди фигурират и тези деца, т.е. те са войници, в сравнение с тази диванна фъшкия, моят персонален трол - Каниба
  • 31 гост

    1 3 Отговор

    До коментар #28 от "гост 2":

    Точно така е комуниста не цени човешкия живот,комунистите са шизофреници.Те не се спират пред нищо дори това да коства и човешки живот.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания