Last news in Fakti

31 Януари, 2018 15:15 2 233 28

Германия разреши "Северен поток 2"

  • северен поток 2-
  • газопровод-
  • германия

Издадено е разрешение за строеж на газопровода

В Германия е било издадено разрешение за строежа на газопровода „Северен поток 2“, съобщи ТАСС.

Разрешението е било издадено от минното ведомство в град Щралзунд. Разрешението е за строеж и експлоатация на 55-километров участък от газопровода.

Остава да бъде издадено разрешение и от Федералното ведомство по корабоплаване и картография. Очаква се такова да има през следващите няколко месеца на 2018 г.

Одобрено е било и прокарването на сухопътна част от газопровода в района на град Любмин в близост до Грайфсвалд.

„Това е важна стъпка в процеса по одобряването на проекта“, заяви германският мениджър на „Северен поток 2“ Йенс Ланге.

Вече се работи по издаването на финалните разрешителни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    45 0 Отговор
    Мойте съболезнования сороси и русофоби ама германците си знаят имтереса не са като тука да слугуват на чужди интереси!

    Коментиран от #3, #22, #25, #26, #28

  • 2 OMG WTF

    40 0 Отговор
    Така е,Германия иска евтин газ за икономиката си а ,,уммите " поляци ще вкарват като по тарикати от САЩ скъп а на БГ.газ не и трябва тя и без друго икономика няма тогава що и е?

    Коментиран от #23

  • 3 Наблюдател

    2 39 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Ти сега ще видиш как германците ще се нахендрат на моркова щото руската газ е по -ниско качествена от Американската!

    Коментиран от #5, #6, #7, #8, #9, #18, #19

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Шисти

    28 0 Отговор

    До коментар #3 от "Наблюдател":

    Да шистовият Американски газ е "най-качественият" в света!!!1
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Лелеееееееееееее

    28 1 Отговор

    До коментар #3 от "Наблюдател":

    Ако беше така-до сега да бяха спряли швабите С.Поток 1..ама това соросоидните подлоги не мислят.
  • 9 20 Стотинкс

    31 0 Отговор

    До коментар #3 от "Наблюдател":

    Я кажи как излиза по евтина цената да го натоварят транспортират и разтоварят в Германия от един друг континент с кораби...
    - Разходката на един кораб от намайната си не е никак евтино! - Американците правят с една единствена цел тая гимнастика, която е ясно,че няма как да дойде по- евтино отколкото тръбопровод който на това отгоре е нялколко хиляди километра по- къс.
    Просто ЕС ни прецака или по- точно онзи тъпанар Борисов ни прецака щото е джендър. Предвидените 65 млрд. куб. м. газ които щяха да минават от тук сега в по- голямата си част ще минават през германия ( 55 млрд) , а остатъкът ще минава през Турция ...
    Тъпа- проста сметка! - Само една група, към коята то и ти видимо се числиш не им стигна капацитета да видят какво точно се случва.

    Коментиран от #11

  • 10 Владо

    22 0 Отговор
    Очаквано решение, ефтинията винаги е за предпочитане пред всякакви измислени понятия. Шляхтите и Урките сега ще хленчат безспирно за да се опитат нещо да променят ... Украина груби около 2 Милярда $ Полша малко по малко за сметк на това Швабите ще ползват за 4 Милярда по вече и по евтин газ

    Коментиран от #14

  • 11 Наблюдател

    2 27 Отговор

    До коментар #9 от "20 Стотинкс":

    Количеството за сметка на качеството се отразява на крайната цена на продукта! Ама то от глупави червени тролове не можеш да очакваш да могат да смятат!

    Коментиран от #12, #13

  • 12 20 Стотинкс

    24 1 Отговор

    До коментар #11 от "Наблюдател":

    Я ти като експерт по качеството на газа вземи ни обясни на нас простите с един сравнителен анализ как американската газ става по- евтина от руската...
    Я покажи - покажи сметките ....
    Наистина ли си толкова зле или само се правиш? - Не знам като ги говориш тези глупости вярваш ли си? - Те щото германзите в момента не купуват руски газ през северен поток 1. - Да ли им харесва качеството при условие, че от общото количество 60% е руски...
  • 13 а стига бе

    28 0 Отговор

    До коментар #11 от "Наблюдател":

    Хааахааахаа ти счупи "умномера" бе наблюдателююю...Я вземи малко да се ограмотиш-да прочетеш за шиистовият газ-за фракинг-за сгъстен газ-за добива на шииста-как се вкарват над 600 химически вещества под 1000 атмосфери в земята на 1,5 до 6 км...И тогава ми обяснявай кое е по-качествено и кое е по-евтино..Днес удари дъното момче--дънотооо...
  • 14 Kcaniba

    22 1 Отговор

    До коментар #10 от "Владо":

    Украина е създадена благодарение на ТРЪБАТО, Елзин и Кравчук, като са цепили с
    Съюза, са мислили само за облагите!!
    Крим, Донбас - никой не му е пукало за хората!!
    Елцин е искал ядерното куфарче и властта на Горбачов, Кравчук е искал златната, транзитна тръба за Германия, носеща директно долари!!!
    Усраина е една държава-тръба!!
    След Северен поток 1 започна саморазрушението на Усраина, след Северен Поток 2 - няма да има Усраина!
  • 15 Ярослав Станчев

    26 0 Отговор
    Значи за нас санкции,а за дойчовците евтин руски газ.Да пикам аз на продажната българска политическа клика.За дойчо сакции не важат,а ние спазваме до дупка и пак сме най-бедната европейска държава.Ей туй е разликата между баба Меркел и нашата тиква.Баба си гони интереса,а тиквата гони интереса на баба.И после голяма радост,че Меркел много обичала тиквата.Мчи как няма да го обича,като той зорлем и тикна в ръцете газопровода.

    Коментиран от #16

  • 16 Владо

    21 1 Отговор

    До коментар #15 от "Ярослав Станчев":

    " - Ярослав Станчев" за нас остава " неугасващият" пламък евроатлантическата идея и съюзническата подкрепа и солидарнист с "окупирна " Украина и целият елит на ЕС и ЕП :-D
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 падналия ангел

    20 0 Отговор

    До коментар #3 от "Наблюдател":

    Момче, спри да се излагаш! Немците си гонят интереса и могат да си го позволят! Ние не, за съжаление! И комунистите да бяха на власт и на тях нямаше да им позволят, знаеш кои. Същите тези, на които им повтаряш мантрите, ти си само един плейър с две копчета-включване и изключване.
  • 19 Борис

    17 0 Отговор

    До коментар #3 от "Наблюдател":

    Понеже германците са глупави ще имат газ, а ние сме умници и да ни е як ГЪ.Ъ като почнеме да внасяме от Турция.
  • 20 Потребител

    15 0 Отговор
    Сега вече може всичко. И Южен поток сега щеше да се случи. Стана ясно, че Саудитския няма да мине през Сирия и Турция към Европа, каквито бяха очакванията. Избиха сума ти народ за газови интереси. Свърши с проекта. Лошите руснаци се намесиха и прогониха добрите главорези. Турците се скараха с американците. Енергийните проекти за някои монополи удариха на камък в този регион. Засега. Знае ли човек какво ще измислят още.

    Коментиран от #21

  • 21 Kcaniba

    8 1 Отговор

    До коментар #20 от "Потребител":

    Абсолютно
  • 22 законен

    0 9 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Ма голямо скачане , голямо нещо !! И що , за тоя дето духа !! Купили двама кмета на някакви световно неизвестни града , все едно в Тутракан и Полски Тръмбеш им разрешили да строят , ама как ще стигнат до там , никой не казва , а !! Айде да изкарат разрешително барем от държавата за морския участък , па тогава скачайте , че ще вземе да се секнете !! А пък за продажба на газа в ЕС отделно , после ше видим !!
  • 23 законен

    1 11 Отговор

    До коментар #2 от "OMG WTF":

    Ма четете първо , бе другарю : Публикувано във факти.бг: Остава да бъде издадено разрешение и от Федералното ведомство по корабоплаване и картография. !!!!! А дано , ама надали , поне в тоя мандат , а ??!!
  • 24 едикойси

    12 0 Отговор
    Незабравяйте че Американският газ се оказа руски.Американците имат газ за собственото си потребление.
  • 25 законен

    1 6 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Кво стана бе пич , нали "потока" щеше да минава през Гърция , Македония та за Сърбия и не знам си откъде още , а ??
    Нито от нормативна, нито от политическа, нито от геополитическа гледна точка можем да очакваме проблеми от Европейската комисия. Това коментира пред БНТ енергийният експерт проф. Атанас Тасев. По-рано сръбски медии съобщиха, че вместо газопровода "Южен поток" предстои изграждане на "Сръбски поток", т.е. тръба в посока България - Сърбия.

    Реално тръбата към Сърбия ще минава по трасето на проекта "Южен поток", само че тя ще е една.

    Тръбата Димитровград - Ниш е с ограничен капацитет, това е старият план за интерконектор между двете газопреносни системи – на Сърбия и на България, уточни проф. Тасев.
  • 26 законен

    1 8 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    По-важното беше, че в дадения случай, ако по-рано руската страна беше инвеститор по цялото трасе, започвайки от Русия, в съдружие през морската част и след това България с българската страна, след това сръбската и по-нататък Унгария и Австрия, то сега всяка една от страните поема ангажимент сама да строи“, подчерта още проф. Атанас Тасев пред националното радио.

    През нашата страна в рамките на газовия хъб „Балкан“ ще минава не само руски газ, но газов микс, припомни проф. Тасев. Той уточни, че спазваме условието за три независими източника:

    „Освен това България вече ще бъде търговец – тя ще купува на границата газа, ще прави смес и ще продава на турската граница по националния газопровод, който няма да има функцията на транзитен, тоест няма собственост на Русия върху тръбата.
  • 27 законен

    1 8 Отговор
    Европейската комисия се надява до края на годината (2018) да приеме поправките в газовата директива, а след това да възобнови процеса на получаване на мандат за преговори с Русия за газопровода „Северен поток 2“. Това е заявил пред журналисти председателят на отдела за вътрешни енергийни пазари на генералния директорат по енергетика към Европейската комисия Клаус Дитер Борхард, цитиран от чуждите агенции.

    По думите му, процесът на получаване на мандат е спрян, тъй като към настоящият момент Европейската комисия обсъжда поправки в газовата директива на ЕК, която касае импортните газопроводи.
    След като поправките бъдат приети, трябва да се проведат преговори с Русия, тъй като могат да възникнат конфликти между европейското и руското законодателства в този сектор, което изисква и дискусия за намирането на условия за работа на газопровода „Северен поток 2“, смята Борхард. !!!!!!
  • 28 законен

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Той отбелязва също така, че засега въпросът за това дали изключителната икономическа зона Германия, по която се планира полагането на газопровода, попада под европейско регулиране, все още се обсъжда в Съвета на Европа.

    „Смятаме, че трябва да завършим работата над поправките до края на тази година“, каза европейския чиновник.

    По-рано Европейската комисия отправи искане към държавите-членки на ЕС за предоставяне на мандат за преговори с Русия за статута на газопровода „Северен поток 2“. Това искане бе потвърдено само от 7-8 страни, някои се въздържаха, а други бяха против. Повечето от юристите в Европейския съвет и Европейската комисия смятат, че Третият енергиен пакет не може да се прилага към морските газопроводи на трети страни. !!!!!!!
Новини по държави: