13 Февруари, 2018 16:32 4 893 13

Путин: Тръмп, благодаря

  • ан-148-
  • владимир путин-
  • доналд тръмп-
  • саратовски авиолинии

Белият дом предложи помощ на Кремъл в разследването на катастрофата на самолета Ан-148

Путин: Тръмп, благодаря - 1
Снимки: БТА/АР

Руският президент Владимир Путин е благодарил в телефонен разговор снощи на американския си колега за предложението за помощ при разследването на катастрофата Ан-148, предаде ТАСС.

"В този случай президентът наистина изрази признателност на американския си колега за изказаните съболезнования по повод на неотдавнашната катастрофа", съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

"Що се отнася до изразената готовност за оказване на помощ при разследването на причините за самолетната катастрофа, президентът изрази благодарност и за това", добави той.

Путин: Тръмп, благодаря

Освен това Путин е информирал Тръмп за работата, която се води по линия на Междудържавния авиационен комитет.

Като цяло Кремъл оценява разговора като конструктивен. Песков уточни, че е била засегната и темата за Северна Корея, но не се е стигнало до задълбочена размяна на мнения. Същото важи и за темата за Сирия, както и за съобщенията за смъртта на руски граждани в зоната на конфликта.

Путин: Тръмп, благодаря

Пътническият самолет Ан-148 на "Саратовски авиолинии" изчезна от радарите на 11 февруари в полет по линията Москва-Орск, няколко минути след излитане от столичното летище "Домодедово". Отломки от машината бяха открити в Подмосковието.

Няма оцелели от общо 65-те пътници и шестимата членове на екипажа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Батко ви

    21 1 Отговор
    Браво така трябва!!!
  • 2 Справедлив

    15 3 Отговор
    Е сега пак ще захапят Тръмп-че бил подлога на Путин--айде гледайте тук в форума.
  • 3 ЕКСПЕРТ

    15 7 Отговор
    НЯМА убити руски военни в Сирия при атаката.

    То и между чалмите има убити руски граждани, АМА НЕ СА ВОЕННИ.
    Използва се повода с нападението, за да се компрометира управлението на Путин, който мачка като въшки западните колониалисти.
  • 4 Тръмп

    6 14 Отговор
    Путин отново отказа да му подаря Айфон и да му мине мъката!!!:):):):)
  • 5 гост

    9 23 Отговор
    Още малко и кремлинското джудже ще почне и да козирува докато говори с Дони по телефона ! Мирно, свободно поправи се ...

    Коментиран от #6

  • 6 Военен

    20 4 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Ти Путин недей да го мислиш!Путин е много напред със материала във всяко едно отношение!
  • 7 Duk

    2 7 Отговор
    Ще е жалко,ако информацията за стотината убити руснаци,се окаже вярна.При поредна атака на американците,срещу ИДИЛ,между бойците е имало руски военни.Командването, не им е позволило да се индентифицират и е станало касапница.Дано не е истина!

    Коментиран от #8

  • 8 До Паток

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Duk":

    Направо си патка.САЩ кого подкрепят в Сирия според тебе.Не са правителството значи...кого?
  • 9 Евлампи

    3 7 Отговор
    Говорили са за избитите ушанки в Сирия.Путин Му благодари.
  • 10 onq s konq

    1 6 Отговор
    Руските медии твърдят че Путин е със силно разклатено здраве,поради което е отложено и присъствието му на редица важни мероприятия.Кремъл обаче твърди,че става дума за "лека настинка".Е затва и Тръпича под предлог за предлагане на "помощ в разследването на катастрофата" по телефона го проверява дали е жив.Нищо чудно обаче след изкрючително прецизният анализ на записа от разговора и по-точно на ТЕМБЪРА,ПАУЗИТЕ,ДИШАНЕТО И СЛОВОРЕДА от съответните експерти Путин да получи колетче от Щатите с точната диагноза и съответните лекарства за възстановяването си.
  • 11 до оня с коня

    8 2 Отговор
    Ти оди си нахрани говедото и не го мисли Путин!Мисли накъде ще бягаш с тоя крантав кон,като дойдат руснаците!
  • 12 681 БЪЛГАРИЯ

    1 2 Отговор
    До оня с коня 11 ком. Ами те Русия и Румъния искаха да разделят България през 1916 г. и можеш ли да напишеш какво им се случи на ушанките в добруджата като си много отворен а??? прочети малко история да видишкак твоите руски завоеватели България ги е избила и до молдова са ги изгонили !
  • 13 Петър Георгиев

    1 0 Отговор
    Радвам се най-накрая да вида една хубава новина. Писна ми да чета измислени статии, който нямат нищо общо с реалността и само целят да нагнетят изкуствено напрежение между нас (все пак ако не си играем с бутоните на хората не се разчува), и още повече ми е писнало да гледам как масово се захапва тази стръв и започват разгорещени спорове (с невероятни и "достоверни" аргументи), коя сила е по-велика, въпреки че сме последна дупка на кавала и точно тази тема би трябвало въобще да не ни интересува. Пожелавам ни, да можем да четем повече статии, като Българи, а не като "руснаци" и "американци".
    ПП Браво на хората, че се опитват да затоплят отношенията между страните си!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания