21 Февруари, 2018 14:04 9 292 124

Кюрдите: Операцията на Ердоган е неуспешна!

  • маслинова клонка-
  • турция-
  • сирия-
  • кюрди-
  • операция-
  • реджеп ердоган-
  • неуспешна

Провалиха ли се турските въоръжени сили?

Кюрдите: Операцията на Ердоган е неуспешна! - 1
Снимка: Турски въоръжени сили (TSK)

Кюрдските бойни милиции обявиха, че операцията на турските въоръжени сили „Маслинова клонка“ е „неуспешна“, предаде РИА Новости. Изданието цитира представителят на Отряда за народна самоотбрана Рейзан Хеду.

Турската армия предприе преди повече от месец офанзивата в град Африн, за да прочисти района от присъствието на сирийските кюрди, които разглежда като въоръжено крило на Кюрдската работническа партия.

„Като цяло военната кампания на Ердоган е неуспешна“, заяви Хеду. Той посочи, че колона на сирийските сили успешно е пристигнала в Африн – въпреки твърденията на Анкара, че милициите са попаднали под техен обстрел.

Сирийските правителствени сили подкрепят кюрдите, защото виждат в лицето на Турция общ враг. Представителят на кюрдите заяви, че те са в постоянен контакт със сирийската армия и Дамаск. Африн е стратегически град за кюрдските бойни формирования.

Междувременно турските въоръжени сили обявиха, че общо 1780 терористи са били „неутрализирани“ от началото на операция „Маслинова клонка“ в Сирия. В изявлението на турската армия се казва, че операцията продължава с пълна пара. Терористи от „Ислямска държава“ също са били убити.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 georgi

    64 54 Отговор
    Турците какво търсят в Сирия. Великият Кюрдистан ще ги прогони от там до Цариград, а там ще ги чакат гърците.

    Коментиран от #102, #107

  • 3 Кажете истината

    48 25 Отговор
    И това го казва РИА Новости - официалната информационна агенция на Кремъл! Кво стана, нали съюзници бяха, що Москва говори такива неща? Таип защо не заплаши и тях с османски токат?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 стоян георгиев

    50 29 Отговор
    турската армия ще го закъса в момента в които докарат пво в раиона и русия обяви зоната забранена за полети на турски самолети.ако тва стане кюрдите ще пречупят турските наемници за седмица.сега топката е в путин.

    Коментиран от #12

  • 6 касапина

    25 15 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Той е дърт, но може и да го извикат, като гледам скоро мамелюците ще закъсат за аскер.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ЩО Е МАКЕ ВСЕ Е

    20 7 Отговор

    До коментар #7 от "make":

    МЕСЕЦ НЕ МОГАТ ДА ИЗБЯГАТ ОТ АФРИН
  • 10 Осман

    47 34 Отговор
    Трайте бе братя българи още малко остана и Ефратски щит продължи няколко месеца но вижте сега там какво е мир и спокойствие хубавите неща се случват яваш яваш

    Коментиран от #13, #14

  • 11 ХАСАН

    40 26 Отговор
    Поредната терористична пропаганда...ПКК не може да победи редовна армия....не мога да разбера как така хем Сирия ги подкрепя ,хем Хизбуллах,хем Запада???Сирия в коалиция с Запада ли е????и сега Русия ще изостави Есад
  • 12 ХАСАН

    42 18 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Стояне ,ама и ти обърна лопатата ..сега държиш за Русия...или си с всички които са против Турция!!!????...

    Коментиран от #16, #17

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 стоян георгиев

    25 18 Отговор

    До коментар #10 от "Осман":

    ефратски щит и африн няма да имат нищо общо.в зоната на ал баб дето турците я взеха живеят предимно туркмени и араби сунити.за това е и мирно в арфин са основно кюрди,а и в ефратски щит турция бе със сащ и нато докато тук е сама и няма така лесно да и пуснат аванта иран русия и асад.

    Коментиран от #18, #19

  • 15 ЩО Е МАКЕ ВСЕ Е

    10 11 Отговор

    До коментар #8 от "make":

    ТО ДО ТРИ ДЕНА МОЖЕ И ДА НЯМА МАКЕТА У СКОПИЕ
  • 16 Салам Алеко

    13 28 Отговор

    До коментар #12 от "ХАСАН":

    Що ни съ обърнете да вземете България и гърция, че ще по лесно, ами ходите да са закачате с лъвове?

    Коментиран от #20

  • 17 стоян георгиев

    19 18 Отговор

    До коментар #12 от "ХАСАН":

    аз държа за мирна демократична и богата турция.тва е българския интерес.турция която става агресивна и недемократична както и бедна и гладна не е в моя интерес .на тва държа.а тва дето ще се случи е конкретно хасане.тук не сме на футболен мач и да викаме даваи гол!!!!ако русия приеме тезата на асад ,а аз мисля че асад няма да се пъне ако с путин не са се разбрали ,ердоган ще има големи проблеми.тва не значи че съм пропутинов фен или че мразя турция.не харесвам диктаторите и в двете страни,но опасаността от една дестабилизирана турция наистина ме притеснява.затова и ми бе чудно как турския народ така безропотно прие ердогановите простотии.ти и осман ми сте ясни,но ми е странно що народа на турция остави нещата.тва ще му струва скъпо!

    Коментиран от #21, #23, #24, #28, #33

  • 18 ХАСАН

    30 14 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    А защо 250хиляди кюрди от Арфин са дошли в Турция????нали е кюрдски кантон??? Или има сталинистка диктатура от тер организация???

    Коментиран от #27, #31

  • 19 Осман

    18 10 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Ами ето независимата политика виж каква работа върши направо е за учебници нали така дедо стояне
  • 20 Осман

    20 13 Отговор

    До коментар #16 от "Салам Алеко":

    Саламе пак почна с глупостите българския народ е братски а виж от гърците някое друго островче за спорта може , а пък ако не може нали знаеш за кораба предплатен е вече
  • 21 ХАСАН

    31 13 Отговор

    До коментар #17 от "стоян георгиев":

    До преди 6 години Турция беше добре с всички съседи....но беше подложена на бежански натиска-три милиона,беше подложена на терористични атаки-ПКК,ИД, беше направен опит за преврат с участието на прозападна религиозна секта!!!!....целия тоя хаос Турция у!пя да удържи ....тия които планираха този "контролиран хаос" в стратегически лаборатории дълбоко се разочароваха...и почнаха отявлено да демонстрират истинските си-намерения...диктатор,неосманист,и така нататък....

    Коментиран от #37, #100

  • 22 аве фюрер

    20 21 Отговор
    И тучолята ще си имат свой " Авганистан " и " Виетнам " ..... и няма пропаганда която да ги спаси ...... и черните чували пътуващи към Турция стават все повече и повече .....

    Коментиран от #25, #26

  • 23 Осман

    30 12 Отговор

    До коментар #17 от "стоян георгиев":

    Да ти обясня по най простия начин за един пенсионер .
    Минимална пенсия:
    Турция
    2003г.-100€
    2018г.-400€
    България
    2007г.-60€
    2018г.-103€
    Повече няма да ти отговарям

    Коментиран от #32, #43, #84

  • 24 ХАСАН

    37 6 Отговор

    До коментар #17 от "стоян георгиев":

    Без Садам светът не стана по мирен и по демократичен,но милиони иракчани и кюрди дойдоха в Европа! Без Кадафи светът също не стана по добър ,но милиони африканци идват към Европа...с Есад същото....аз това не мога да разбера ...защо Европа иска края на своята цивилизация??? Толкова ли са тъпи европкйците??? Риташ иракчанина който проси на метрото ,но не се питаш защо е зарязал своята земя !!!...Сащ е 30г в Афганистан е защо афганци продължават да идват в Европа???? Би трябвало да има мир и-просперитет там??!
  • 25 Осман

    23 10 Отговор

    До коментар #22 от "аве фюрер":

    Спри с тези чували бе найлон прозрачен, друго освен това не повтаряш , знаем ти репертоара вече не си интересен на никого
  • 26 ХАСАН

    26 14 Отговор

    До коментар #22 от "аве фюрер":

    Има едно забравяш че турците 1000г са управлявали Близкия изток...

    Коментиран от #40

  • 27 стоян георгиев

    9 24 Отговор

    До коментар #18 от "ХАСАН":

    да не са дошли 2,5 млн.?от арфин?що пак се излагаш бе хасанчо?има википедия там пише колко хора са живяли в арфин преди воината ,прочети преди да пишеш глупости.тва да пишеш че от каспичан в софия са дошли 200 хиляди и да питаш що са дошли?не ви ли писна да лъжете ,кажи?не отговаряте на конкретните въпроси ,а после пишете щуротии!!!има бая инфо за региона може да го провериш.има го на руски и на англииски.независими организации бол ,може да свериш мнението на една две различни,можер да го сравниш и с турски извори.провери как се управлява региона,кви са му ръководителите ,кви са били проблемите му имало ли е тероризъм...и не пиши щуротии.избягали 250 хиляди кюрди от регион с по-малко население!!!!смях!
  • 28 ХАСАН

    19 10 Отговор

    До коментар #17 от "стоян георгиев":

    И като модерен приемеш третия пол а "неразвития "афганистанец или африканец бързо ще ти смени генотипа...не че съм расист ,но все пак бих искал да има руси немкини..
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Сенко

    8 28 Отговор
    Аааа извинете може ли някой да ми каже дискретно къде има елитни проститутки в София ама да са туркини,не че не съм оправял туркини,просто моментната ми фантазия е да си метна кюрдското знаме и да я шибам до припадък и як бой ей така просто за спорта

    Коментиран от #113

  • 31 Кажете истината

    10 14 Отговор

    До коментар #18 от "ХАСАН":

    пак лъжеш ей!!! В Африн и в момента живеят 550 000 души, това беше един от малкото спокойни и мирни градове в Сирия, преди Таипт да изпрати башибозука.
    Интересно как наричаш ЙПГ терористи, а мълчиш за ал-нусра и идил с които Ердоган върти алъш-вериш от 7 години.

    Коментиран от #38

  • 32 Ха ха ха

    11 9 Отговор

    До коментар #23 от "Осман":

    Ама цените на стоките що не сравниш!!

    Коментиран от #36

  • 33 ХАСАН

    12 6 Отговор

    До коментар #17 от "стоян георгиев":

    250 хиляди от Арфин!!!..виж статистиката за бежанци на Турция..има ги данните

    Коментиран от #39

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Осман

    16 6 Отговор

    До коментар #29 от "Сенко":

    Трудна работа провери в Ало , но все българки и циганки , но можеш да я накараш да сложи някой друга забрадка и да се правиш на кюрд
  • 36 Осман

    9 5 Отговор

    До коментар #32 от "Ха ха ха":

    На кои стоки и къде ? На горе са и в двете места .
  • 37 стоян георгиев

    13 14 Отговор

    До коментар #21 от "ХАСАН":

    демек целия тоя хаос идва от запада?смяххх!!!!турция има проблеми хасане като всяка една страна по света ,като българия, като франция ,като япония...само че другите страни не търсят решение в диктатура демек да прехвърлиш проблема от болната на здравата глава.и проблемите на турция не и ги прави запада,напротив докато турция работеше и се учеше от запада нащата там се получаваха и получават,но сега турция иска независима политика нали така?е щом я иска да си я води ,но тва има сериозни негативи освен тва да се биеш в гърдите.няма вече безразборен пазар ,няма вече свободни парици,няма вече безплатни технологии .ще трябва турция сама да си ги създава всичките тия работи без сърдене.само че с тази система на управление тва не е хич реално,а и турция много бързо натрупа маса сериозни врагове дето сега без турските партньори ще стават все по агресивни.и всичко тва за да се чеше егото на един дето иска да става султан!!!тва направо е за смях!

    Коментиран от #41

  • 38 ХАСАН

    19 8 Отговор

    До коментар #31 от "Кажете истината":

    Мирен район а изстрелваха ракети към Килис и Хатай и други турски градове по границата!!???знаеш ли колко цивилни убити има от турска страна ,но западната преса си мълчи...предпочита да подкрепя терористите

    Коментиран от #42

  • 39 стоян георгиев

    7 14 Отговор

    До коментар #33 от "ХАСАН":

    къде са тия данни?и дори да са влезли от тази зона те не са от арфин.арфин преди воината е нямал 300 човека .тва лесно може да го провериш!

    Коментиран от #46

  • 40 Янис

    7 6 Отговор

    До коментар #26 от "ХАСАН":

    То затова там всички цъфнаха и вързаха!
  • 41 ХАСАН

    18 5 Отговор

    До коментар #37 от "стоян георгиев":

    Ако знаеш английски чети Сетком ,мозъка на ЦРУ за смяна на границите на Близкия изток и Балканите...за контролирания "хаос" ..как Ал Каида си изигра ролята и от нищото се пряви ДАЕШ с чисто нови пикапи Тойота..как за нула време си завзеха голяма територия...и защо ли взривяваха джамии??и защо ли театрално убиваха западни журналисти!??? С една едничка цел- западното общество да одобри разбиаането на тия държави- да няма шествия за мир и човешки права!!!

    Коментиран от #45, #48

  • 42 Кажете истината

    5 8 Отговор

    До коментар #38 от "ХАСАН":

    йпг нямат такива ракети.
  • 43 стоян георгиев

    9 11 Отговор

    До коментар #23 от "Осман":

    мога лесно да ти обясня.тва и на доходите и на икономиката е следствие протекциониската европеиска и американска политика за турция.турция като добър и лоялен съюзник бе компенсирана за понесените трудности в ирак и близкия изток като цяло.огромни инвестиции,никви мита,и пара в брои в турските банки колкото искаш.така е в турция от 70 години.сега ердоган иска тва да се промени .ти съгласен ли си?отовори на въпроса конкретно!!!!сега пак ще се правиш на луд нали!

    Коментиран от #49, #52

  • 44 Бесен Язовец

    17 9 Отговор
    Ха-ха-ха по пътя до Африн не остана жив кюрд а турците били загубили !!!?!хахаха блаженни да са наивниците соросиии хахаха
    То акъл човек не може да си купи или го имаш или го нямаш съдба!уж US моржове имало ама се оказа че са в пустинята в Невада а не в Сирия хахаха

    Коментиран от #47, #97

  • 45 Кажете истината

    10 6 Отговор

    До коментар #41 от "ХАСАН":

    абе нали Таип въртеше алъш вериш с Идил, и нали бойците на Идил влязоха в Сирия през Турция....без подкрепата на Таип нямаше да има Идил и дори в момента Таип ги използва като башибозук срещу Африн!
  • 46 ХАСАН

    16 7 Отговор

    До коментар #39 от "стоян георгиев":

    Как не разбираш бе човек!! От всичкото една шепа акционери на петролни и оръжейни фирми печелят,но губиш ти и твоите деца...милиони ще приижлат към Европа и те не са като турците дълги години да са съжителсивалис християни...това са афганци,кюрди,иракчани,сирийци със своята затворена култура ,с травмите от войната и насилието...

    Коментиран от #50, #51

  • 47 Кажете истината

    6 9 Отговор

    До коментар #44 от "Бесен Язовец":

    абе дьонме, това го казва РИА Новости, любимата ти агенция, как така ще отричаш думите на Москва???
  • 48 стоян георгиев

    6 11 Отговор

    До коментар #41 от "ХАСАН":

    аиде сега къде ме хвърли.такива саитчета хасане като тоя в нета има сигурно милион.от тва как се прави злато от желязо до тва как кулите близнаци били предварително заредени с динамит за да е сигурно че ще паднат.има поне двама мюсулмански проповедника с такива проповеди в нета и т.н. и т.н. само че аз неискам да се отплесвам натам щото темата става много далеч от конкретиката.затова ти задавах конкретни въпроси в конкретен вид.отваряш африн и четеш има статистика на преброяванията му последното е от 2012 година.няма нужда от цру!

    Коментиран от #53

  • 49 ХАСАН

    13 6 Отговор

    До коментар #43 от "стоян георгиев":

    Капитале ,стояне ,има една любов-печалбата! Отива там където расте ...а в Турция има хубава печалба...за едните очи никой не ти дава пари...ако Фиат затвори,Тойота отваря нова фабрика..ако Фолсваген затвори,Киа отваря

    Коментиран от #56

  • 50 стоян георгиев

    7 10 Отговор

    До коментар #46 от "ХАСАН":

    чакаи чакаи !!!!тва дето ми го пишеш кво общо има с цялата тематика?кви акционери кви пет лева?тук пишем за турското нахлуване в анклава арфин и последиците от това.не ми изизаи с общи приказки за световната конспирация.акцията на ердоган няма да спре нашествието на чужденци ,напротив засилва опасността от това!

    Коментиран от #54

  • 51 Янис

    5 4 Отговор

    До коментар #46 от "ХАСАН":

    Ами честито на печелившите начело с Ердоган!
  • 52 Осман

    15 8 Отговор

    До коментар #43 от "стоян георгиев":

    Ставаш смешен и жалък , ако така както го твърдиш нали и ние в България си дадохме задните части под наем на кой ли не САЩ ,ЕС и тука дядовците ни трябваше да са като немските пенсионери да сме цъфнали и вързали ,защо ли никой не се сеща да ни компенсира с много неща не си наясно дедо стояне

    Коментиран от #59, #60

  • 53 ХАСАН

    12 8 Отговор

    До коментар #48 от "стоян георгиев":

    Не само града Африн ,но района на Африн...а и какво лошо има една натовска,проевропейска Турция да я контролира???

    Коментиран от #55, #66, #99

  • 54 ХАСАН

    14 9 Отговор

    До коментар #50 от "стоян георгиев":

    Стояне,ако си комунист те разбирам...ако си против Турция те разбирам...но не разбирам защо подкрепяш една сталинистка терористична организация????виж ги там с плакати сърп и чук и фотограыии на Юджалан
  • 55 Кажете истината

    9 7 Отговор

    До коментар #53 от "ХАСАН":

    Хасане, нещо сбърка опорните точки, нали НАТО и Европа бяха врагове и подкрепяха ПКК, сега пък Турция е натовска и проевропейска, последно???

    Коментиран от #58

  • 56 стоян георгиев

    8 9 Отговор

    До коментар #49 от "ХАСАН":

    я виж в русия дали така се получи?капитала върви след политиката.никои не обича да инвестира при диктатори.появили се такъв бизнеса си тръгва.за тва го предупреждават ердоган от сащ и от германия.не сменяи законите не узурпираи властта ще те ударим там дето боли наи-силно ,а именно в парите.както те създадохме така и ще те занитим или поне ще страда народа ти.диктатурите не могат да развиват конкуренция и свободен пазар ,което автоматично обръща палачинката.и в русия заплати,икономика ,пари се вдигаха докато путин бе съюзник и политик на които можеше да се разчита.като заигра шано ситуацията отече,но русия има суровини и все пак тва я държи,но турция няма нищо.ни суровини, ни технологии и е много по-лесна.при разправия ще приключи за година.заплатите и пенсиите ще се изпарят.в турция има огромен дисбаланс и в самото общество.от една страна ислямисти, от друга светски настроени от трета кюрди от четвърта леви.ако няма пара и няма бизнес ще се изядат .мен от тва ме е страх наи-много.лошото е че ердоган именно с тоя огън си играе!

    Коментиран от #61

  • 57 Bingo

    1 2 Отговор
    Забрави да добавиш "Османистка", което изключва останалите две.
  • 58 ХАСАН

    10 3 Отговор

    До коментар #55 от "Кажете истината":

    В демокрациите няма черно или бяло както при социализма..има 50нюанса на сивото..при социализма беше лесно -ако не си с нас си против нас..докато при демокрациите има лобита,течения,форми на влияние и се намира консесус...всеки си-играе своята игра...с една дума ,ако не ревеш не ти дават да смучеш....виж Гърция не работи,не произвежда а само плаче че турците идват и взима пари от Европа..като ромката-от нашта улица..даваш ли левче благославя,не и даааш проклина..като гърците

    Коментиран от #62

  • 59 Янис

    4 2 Отговор

    До коментар #52 от "Осман":

    Дават нашите корумпирани политици и то абсолютно солидарно!
    Два синода,две мюфтийства а отскоро и две етнически партии!
    Не сме светъл пример и когато някой се е засилил на там,от където идваме не е нужно да се правим на слепи!

    Коментиран от #65

  • 60 стоян георгиев

    8 7 Отговор

    До коментар #52 от "Осман":

    ние сме в тази структура от 10 години османчо,а турция от 70.освен тва ние не сме 80 млн. и страната ни фалира преди 20 години.тогава пенсиите бяха 3 евро сега са 100.погледни от тази гледна точка.освен тва покупателната способност в българия е много по-висока от турция.само за 10 години в ес ние дигнахме няколко пъти догодите си.и ти знаеш ли страна в ес дето да е зле?турция и тя напра за там,но вече няма никакви шансове!та казано глобално турция е тва което е благодарение на партньорите си,а сега ердоган иска да ги сменя и дори да ги обяви за свои врагове.

    Коментиран от #63, #67, #72

  • 61 ХАСАН

    10 6 Отговор

    До коментар #56 от "стоян георгиев":

    Прав си ,но Ердоган печели-избори..като Меркел.като Борисов...има опозиция...има гражданско общество...викаш уволни служители??? В България всеки ден се уволняват...викаш уволни военни??по цял свят се уволняват..защо трябва да е проблем

    Коментиран от #64, #71

  • 62 Янис

    4 4 Отговор

    До коментар #58 от "ХАСАН":

    Стига с тия гърци!
    Ако си приключил с ламината отивай на мивката че сигурно има чинии за миене!
  • 63 ХАСАН

    8 5 Отговор

    До коментар #60 от "стоян георгиев":

    Прав си...Европа е проект на човешката цивилизация ...аз също не съм съгласен с Ердоган..не трябваше да вземе бежанците или пък всичките да ги прати в Европа..но направи сделка да спаси Европа
  • 64 Кажете истината

    6 8 Отговор

    До коментар #61 от "ХАСАН":

    троловете на Таип тотално изгубиха връзка с реалността. Хасане, пращай сина си за башибозук в Африн, че нещо слугите на пишман султана закъсаха, може би защото най-добрите турски офицери и войници са в затвора. Останаха само радикалните ислямисти - роби на Таип. Който не му прави евала - веднага в затвора.
  • 65 Осман

    3 4 Отговор

    До коментар #59 от "Янис":

    Нали уж ние си ги избираме, или можем да кажем че не ги избираме а ги назначават , но си ги търпим,а за това да има от всичко по много нали знаеш разделяй и владей старо е но още върши работа
  • 66 стоян георгиев

    4 8 Отговор

    До коментар #53 от "ХАСАН":

    аз за региона ти говоря.арвин е 30 хиляди .лошото е че тва е на гърба на съюзниците от нато.зоната се контролира от сирииския демократичен съюз наи-важния западен съюзник в сирия.турция го нападна без да се съобрази с интереса на останалите в коалицията и в много неподходящ момент.сега заради тва нападение операциите срещу ислямска държава в пустинята почти спряха.иран и русия завзеха огромна част от владяната територия от бунтовниците и асад се бетонира.след като се скара със съюзниците си ердоган реално е съюзник на асад русия и иран прокарваики техния интерес в сирия и региона.освен това американците се отдръпнаха и си траят за арфин ,но няма да забравят германия и франция също.в арфин обаче кюрдите ще се съюзят с асад и ще прецакат ердоган или поне ще го вкарат в сериозни приключения,което вече се вижда.всичко тва глобално бе напълно ненужно от страна на турция освен за да чеше султанските амбиции на ердоган.тоя коментар безответно ти го пиша сигурно за 10 ти път.ако нещо имаш проблем с четенето кажи!та вече няма натовска турция в сирия.има ердоганова турция против нато.

    Коментиран от #69, #70, #73

  • 67 ХАСАН

    9 4 Отговор

    До коментар #60 от "стоян георгиев":

    Ти не разбираш англосаксонската култура...Европа е за тях...малките народи просто трябва да изпълняват това което им се нарежда....надявам се и ти като нашите родители да не строиш социализма 50г и след това да се окажеш излъган...
  • 68 Осман и Хасан

    5 9 Отговор
    Погребани в Кюрдистан
  • 69 ХАСАН

    7 5 Отговор

    До коментар #66 от "стоян георгиев":

    Момент сега !! Каза че се контролира от СДС но Турция взема разрешение от Русия и Есад им идва на помощ и даже групи от Хизбуллах ги подкрепя????нещо не се връзва
  • 70 ХАСАН

    11 4 Отговор

    До коментар #66 от "стоян георгиев":

    Добре де ..Франция какво дири там?? Викаш бивша колония....ами тогава и Турция има право да подкрепи 3 милиона които искат да се върнат там

    Коментиран от #75

  • 71 стоян георгиев

    5 8 Отговор

    До коментар #61 от "ХАСАН":

    хасанчо,тва е като лафа за тва как ни уважавал ердоган щото въстановил църквата в истанбул!!!ердоган го избирали като меркел!!!!смяххх!!!меркел управлява в коалиция от три партии като няма никаква власт над другите две.меркел неможе да си помисли да уволнява сидии прокурори и т.н. хора от съдебната власт.меркел не може и да си помисли да я уличат в корупция както уличиха семеиството на ердоган и то нееднократно и да не подаде оставка.тва обаче хасанчо са стандарти.тия работи ти трудно ще ги разбереш.за бежанците е същото.ердоган спасил европа.ами само да те питам колко турци има в европа на мястото на въпросните бежанци?колко турци бачкат и живеят в германия,белгия,холандия...?дали европа с тях не спасява турция ежегодно?всъщост ердоган ги ползва тия бежанци за оръжие което е гадно и европа няма да го приеме.още по-гадно е ти да го ползваш като аргумент щото е смешно да е такъв!

    Коментиран от #74

  • 72 Осман

    11 5 Отговор

    До коментар #60 от "стоян георгиев":

    2001г. и Турция фалира мислех , че го знаеш правиш са на информирам пък в някои неща хич те няма , разбери го най-накрая Турция вече води независима политика.Вместо да им се мазни на разни държавици и да и им премълчава всичко сега води открита политика,храни си ги които го заслужават и това не им изнася на твоите идоли всичко толкова е просто, с малката разлика че не е държава от калибъра на Ирак и Либия и не могат да и донесат така желаната от тебе демокрация по този начин пък другите им номера и те са изчерпаха и остава да се примирят

    Коментиран от #76, #81

  • 73 ХАСАН

    10 6 Отговор

    До коментар #66 от "стоян георгиев":

    Запада иска да създаде социалистически Кюрдистан..Тоя Кюрдимтан да се изполва срещу теократичен Иран...да но ще е изкуствена създадена държааа ..защото няма историческа основа..в истотията е нямало такава държава....Турция вижда в това заплаха за южната граница..и Запада като съюзник би трябва да се съобразяаа с Турция...Сащ и с бездушните европейци настоява...просто ще седнат и ще се разберат...просто Турция там е регионална сила...1000г е там

    Коментиран от #77, #78

  • 74 ХАСАН

    8 3 Отговор

    До коментар #71 от "стоян георгиев":

    Разбира се ...бежанците и турците в Европа са като демократично "оръжие" за оказване на натиска на властта и външната политика..мека сила..какво лошо има в това ...това е демократично средство
  • 75 стоян георгиев

    5 9 Отговор

    До коментар #70 от "ХАСАН":

    ами да хасанчо.иран и русия не са истински съюзници на ердоган.те немогат да го понасят и мразят турция.убавеца обаче заради тях заряза европа и сащ и сега като влезе в кошарата руснаци и иранци ще го прецакат.кво по-просто от тва?леле след 100 поста откри америка!и да турция трябва да подкреи желаещите да се върнат в сирия,но тия в турция няма да се върнат докато асад е там,а съюзниците на турция сирия и иран именно тва целят асад да се бетонира.и не ми пиши 10 поста.пиши един с повече въпроси ако те касае.
  • 76 Кажете истината

    4 9 Отговор

    До коментар #72 от "Осман":

    абе каква независима политика бе, минаха 1 милион натиканите в затвора, онзи ден арестуваха учителки - жени на 30-40 години, защото били "ТЕРОРИСТИ" и подкрепяли преврата срещу пишман султана...докараха 5 полицейски буса и въоражени с автомати промити мозъци ги изкараха от училището. Това ли са терористите, жени на 30-40 години, които и муха не могат да убият. Не се излагай Османе.

    Коментиран от #83

  • 77 Янис

    2 2 Отговор

    До коментар #73 от "ХАСАН":

    Ааа ,това за Кюрдистан е бляна на Тръмп!
    ЩЖМ
  • 78 стоян георгиев

    5 7 Отговор

    До коментар #73 от "ХАСАН":

    хахахахахаа и продължаваш а?социалистически кюрдистан!!!!писах поне 100 пъти че няма такъв проект ни в сащ ни в европа.напротив всички искат да се запазят настоящите граници в региона.доказателство е ситуацията в иракски кюрдистан.в момента в които барзани ояби че обявява независимост американците се махнаха от кюрдските бази и армията ги нападна.освен тва както съм писал над 100 пъти и ти си го чел никъде сирииския демократичен съюз не са се изявили като комунисти.нито са признати за такива нито са приети за такива,но ти продължаваи.тактиката на троловете ми е ясна.не отговаряте на удобни въпроси и повтаряте едни и същи лъжи след известно време с цел да направите обем.няма проблем и въпреки тая тактика пак ще ви шокам китарите!

    Коментиран от #120

  • 79 Голям прос

    6 8 Отговор
    Турция е агресор която и агенция да ми го казва. Можеше да си стои армията на границата, без да измисля някакви маслинови лай.а в Сирия. Утре ще мисли такива в Ирак, после Гърция, България. Османска империя ли възраждаме? Трудно се контролира по-голяма територия, не си ли научиха урока. С едни кюрди вътре не могат да се оправят, тръгнали в други страни под вола телета да търсят. Накрая ще сгазят лука и ще си седнат на з....а.
  • 80 касапина

    5 5 Отговор
    Не знам на кого да вярвам ,турците казват че са убили 1700 кюрди, ал джазира твърди, че цифрата е друга -138 убити кюрдски боици и 3200 убити турски аскер, 12 унищожени танка и 4 броя бронирани машини. Значи мамелюците ни заливат с фалшиви новини и кьор фишеци в този сайт

    Коментиран от #82, #85

  • 81 стоян георгиев

    5 3 Отговор

    До коментар #72 от "Осман":

    турция фалирала 2001!тва него знам щото не е станало.имаше икономическа криза,но не и фалит на държавата,както стана у нас.сами факт ти ми даваш нивото на пенсиите при уж фалиралата турция 2001 година когато са 100 евро по твои данни.нефалиралата българия е с 60 евро пак по твои данни.четири години по-рано обаче фалиралата българия е с 3 евро пенсии.демек може да дадеш отправни данни от 1997 година!!!само че се правиш на хитър без да си!та пак ти казвам турция имаше икономическа криза през 2001 ,но не и фалит,както бе у нас 1997.освен тва след фалита у нас цялата икономика се трансформира от дъжавна в частна ,което допълнително я съсипа.

    Коментиран от #114

  • 82 Кажете истината

    4 4 Отговор

    До коментар #80 от "касапина":

    кои турци казват??? Робите на пишман султана Таип, нали ако кажат истината и ще ги натикат в затвора! Диктатурата в Турция е страшна.
  • 83 Осман

    6 5 Отговор

    До коментар #76 от "Кажете истината":

    Щом ги прибират явно има за какво,ако се сещаш онази българка с кюрдски произход и онова рижавото англичанче , нали и за нея твърдяхте , че е жертва и като изкараха снимките и събраните доказателства всичко млъкна.Дори и Англия почна да си ги съди отрочетата , които участват с терористите от пкк в зулумите в Сирия

    Коментиран от #87

  • 84 касапина

    5 4 Отговор

    До коментар #23 от "Осман":

    В България и с половината на тези пари се живее по добре, отколкото в бленуваната ви разпадаща се държава .Това са го Германци и други западняци а и затова си натискате мазните задници тук

    Коментиран от #86

  • 85 Осман

    5 6 Отговор

    До коментар #80 от "касапина":

    Касапин нямаше да ти отговарям но:
    всичко е пропаганда да знаеш има убити един и половина от терористите и то не е сигурно непобедимите пасти да ядат пред тези от пкк.А на останалите само по една маслинова клонка в задните части им сложил аскера
  • 86 Осман

    7 3 Отговор

    До коментар #84 от "касапина":

    С кои половината касапин на 100€ или на 400€ , че не мога да те разбера нещо . Искаш да кажеш че с 50€ или с 200€ се живее добре в България така ли . Не ми се сърди но момче май имаш проблеми ако искаш да ти запиша час за лекар

    Коментиран от #88

  • 87 Кажете истината

    5 2 Отговор

    До коментар #83 от "Осман":

    имало е защо, разбира се - не искат децата им да се учат на джихад. Офицерите и войниците също ли са англичани? Елита на турската армия е в затвора, затова башибозука не може 1 месец да се оправи с банда кюрди. Ами ако Сирия не беше унищожена от войната дали Таип щеше да посмее да влезе там, за да си направи кефа и да се почувства като велик пълководец?

    Коментиран от #89

  • 88 Ха ха ха

    5 5 Отговор

    До коментар #86 от "Осман":

    Вие щото сте добре затова като дойдат във България на гости на своите близки ,пазарят и пълнят багажниците до горе със наша стока.лично съм ги виждал как копуват хранителни продукти.А докъто нямаше забрана взимаха по цели телета защото месото при нас е 7лева а във Турция 14 лева .Тъй че Неми се прави че сте много добре.

    Коментиран от #91

  • 89 Осман

    6 5 Отговор

    До коментар #87 от "Кажете истината":

    Сирия ако я имаше като държава тези терористи от пкк дори не трябва да могат да дишат там , другият вариант е да стоят с подкрепата на сирийския президент , нещо не си убедителен . А това аскера дали може да влезе голям си питай чичко Гугъл колко задгранични операции има зад гърба си за последните 30 годинки да се убедиш сам

    Коментиран от #92

  • 90 Yavuz

    8 7 Отговор
    Изказване на английски гражданин воюващ в редиците на PYD-PKK пред западни медии:ТУРСКАТА АРМИЯ е машина за война,нямаме никакви шансове.

    Коментиран от #105

  • 91 Осман

    10 4 Отговор

    До коментар #88 от "Ха ха ха":

    Личи си ти от далече какво агне си , иди в събота и неделя в Едирне(Одрин) само българска и гръцка реч ,търговците проговорили български и гръцки с автобуси ги карат вече :) , явно защото е много скъпо нали. За бога хора излезте малко от тези панелки не ви действат добре

    Коментиран от #93

  • 92 Кажете истината

    5 3 Отговор

    До коментар #89 от "Осман":

    Аскера приключи съществуването си през 2016-17 година, когато му отрязаха главата. Днес на негово място има слуги на един дърт ненормалник. И неговите съюзници от Ал-Нусра и Идил.
    На теб трябва да ти ударят един кемалски токат, да се осъзнаеш, че здраво си засмукал биберона на пропагандата.
  • 93 касапина

    5 4 Отговор

    До коментар #91 от "Осман":

    Само че не говориш за храна, а за перилни препарати, които прецакват пералните и платове от които шият некачествени екипи, и облекло на които пише произведено в България ,с тях захранват пазарите в Димитровград и Илиянци, поне ако си ходил в Одрин да беше видял какво се продава

    Коментиран от #98

  • 94 Кажете истината

    3 5 Отговор
    лекарствата в Турция са по-евтини, за да може да се лекуват слугите на Таип. Язък за народа.

    Коментиран от #109

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Луд борсук

    4 0 Отговор

    До коментар #44 от "Бесен Язовец":

    Бесен
    Пак не си в час.
    Каква невада те гони .,под всеки камък в западна Сирия се крие американски инструктор и дилър на оръжие.
  • 98 Осман

    4 3 Отговор

    До коментар #93 от "касапина":

    Касапин писах ти по рано килима не може да лети толкова на далече,виждам че черпиш информация от извора и си запознат със всичко стига толкова за днес жив и здрав бъди
  • 99 Ко рече

    6 3 Отговор

    До коментар #53 от "ХАСАН":

    Нищо лошо няма турци да контролират сирииски град както и руснаци например да контролират босфора и истанбул..
  • 100 Стамат

    5 6 Отговор

    До коментар #21 от "ХАСАН":

    Хасане Много искам да ти видя коментара след година две когато братята ти от Анадола се вдигнат срещу Ердоганя .Но ще се надявам напразно защото тогава ще си се скрил в същата дупка от която си изпълзял наскоро

    Коментиран от #108

  • 101 молитва

    6 0 Отговор
    когато умрат всички юдеи, ще дойде божието царство! амин!
  • 102 Цеко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "georgi":

    И един мармот обвиваше шоколада в станиол...
  • 103 ivan4o

    2 5 Отговор
    а бре поробения нае.... народ( имам предвид бг народ) що не оставите другите държави да си се оправят там както им доде. а ние да си гледаме наща нае... държава
  • 104 @#$

    2 6 Отговор
    Булгарашите да си гледат в своята кочина.

    Коментиран от #106

  • 105 Хайдтин

    4 3 Отговор

    До коментар #90 от "Yavuz":

    Брей брей я ги виж .Гола вода сте пуяк ,само се перчите и нищо повече.но наближава времето когато ще ви оскубят перушината!

    Коментиран от #110, #121

  • 106 Сибирски

    4 1 Отговор

    До коментар #104 от "@#$":

    Еничара да си гледа мисира!
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Yavuz

    0 4 Отговор

    До коментар #94 от "Кажете истината":

    Евтините лекарства са най вече за привържениците на ФЕТО които се крият зад гърба на Ататюрк за да се избавят от депресията в която влязоха след опита за преврат.

    Коментиран от #116

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 vasik atanasova

    0 1 Отговор
    турците и руснаците дават много жертви там
    днеска съобщиха че са десетки
  • 112 Slavic Vibes

    2 2 Отговор
    Кюрдистан е поредната изкуствена държава, която Америка се опитва да създаде. Израел номер 2. Не случайно Путин подкрепя действията на Ердоган.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Осман

    1 2 Отговор

    До коментар #81 от "стоян георгиев":

    Дедо стояне нека аз да ти сложа 5-6 нули в банконата която струва 1$ пък да не е фалит ,излез малко от този пенсионерски клуб много ти се е размътил мисловния апарат .

    Коментиран от #117

  • 115 koпа

    2 2 Отговор
    Като не е успешна защо плачат тогава,трябва да се радват.
  • 116 Кажете истината

    1 1 Отговор

    До коментар #109 от "Yavuz":

    опа, поредния поданик на пишман султана излезе от дупката си. На жена си забрадка сложи ли? :) Много сте смели сега, когато цвета на нацията гние в затвора, няма да кажа какво мисля за такива роби като вас, че пак ще ми изтрият коментара.
  • 117 Кажете истината

    3 0 Отговор

    До коментар #114 от "Осман":

    Османе, пак се изказваш неподготвен, в момента турската лира се обезценява с всеки изминал ден....ако искаш да знаеш, 1 лев вече е 2.50 лири :) скоро ще стане 3. Икономиката отива на майната си защото анадолски селяни с робско мислене оставиха банда радикални ислямисти да ръководят държавата, а умните и образовани избягаха в чужбина или са в затвора.
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Да да

    2 0 Отговор
    Много смях си написал:))))). При мимимална заплата 1300 лири и 40 ст.за лира излиза че България е назад само с 10 лв. Какви пенсии от 400 евро те гонят! По-интересно ще стане когато вдигнем нашата на 550 лв., а туркиш менте лирата стане 30 стотинки.
  • 120 ХАСАН

    0 2 Отговор

    До коментар #78 от "стоян георгиев":

    Абдулах Юддалан какъв е??? Къде е създадена ПКК? Влез в техен сайт и ще видиш негови снимки..прочети трудовете му...виж кои са лидерите на СДС -съратници на Юддалан...и защо Хизбулах,Есад подкрепят СДС в Африн щом СДС е прозападна????
  • 121 ХАСАН

    1 2 Отговор

    До коментар #105 от "Хайдтин":

    Турция се перчи ама не се подлага катт дупето си-на-който дойде...било иурчин,било руснак или немец
  • 122 Бай Благой

    1 0 Отговор
    Кашата е пълна в Сирия. Освен това журналята още повече забъркват тази каша с неверна информация...като прибавим и фалшивите новини от всички страни....картинката направо става неописуема...чудиш се вече кое е истина.
    Явно предсказанията на Севрюкова и Ванга ще се сбъднат съвсем скоро.
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания