Last news in Fakti

24 Февруари, 2018 14:50 7 722 23

Сирия на бран срещу Турция

  • сирия-
  • армия-
  • турция

Сирийското правителство изпрати подкрепления за кюрдите

Сирия на бран срещу Турция - 1
Снимка: БТА/AP

Кюрдската група „Отряди за народна самоотбрана“ е постигнала договорка със сирийските правителствени сили за обща отбрана на Африн срещу турската армия, съобщи Times.

Кюрдите са се съгласили да предадат контрола на предградие на град Алепо в замяна на помощ от режима. Смята се, че сирийските сили вече са се разположили в райони на Африн, които са контролирани от местния клон на ПКК.

Военните са били част от проправителствената милиция „Лива ал Бакир“. Те са били приветствани от ентусиазирана тълпа в Африн.

Според британските медии правителството е решило да изпрати милиции, а не военни в региона. То все още не е получило разрешение от Русия за оказване на въздушна подкрепа на кюрдите.

Турция започна своята акция по сирийските гранични региони през миналия месец, като нейната цел е да прочисти региона от бунтовнически групи. Намесата беше отхвърлена от сирийските власти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧЪК НОРИС

    23 39 Отговор
    Е да ама по пътя за африн са ги уничтоджили всех. Останалите в града смелчаци почнали да се изнизват поединично от града. Тюххх сърахливци. Сега Ердо завзел и няколко петро кладенеца. Изпокрили са гато мишоци .
  • 2 0899

    34 5 Отговор
    Яз нещо не разбирам. Руснаците трябва да са дали зелена светлина на сирийците, иначе нямаше да тръгнат. Реално Русия и Сащ подкрепят кюрдите. Турция срещу Русия, Сащ, Иран, Сирия и Израел. Нищо не разбирам...

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Kcaniba

    24 8 Отговор

    До коментар #2 от "0899":

    Русия официално не е дала подкрепата си.
    Но за всички и фащ и Русия и Иран е важно Турция да бъде истласкана назад.
    Т.е. кюрдите са най сплотени и боеспособни след армиятя на Асад.
    В случая е по изгодно обудиняването им от колкото сцлъсъка, за това този сценарий на този етап е по приемрив за нсички на масата, освен султанчето разбира се.
    Напрежението в Средиземно море е съща така част от тази многоходова комбинация.
  • 4 onq s konq

    14 4 Отговор
    В Сирия всеки пита някого,ДОРИ И САЩ- дядовия си.
  • 5 Хасан къде си

    25 16 Отговор

    До коментар #2 от "0899":

    Лошото за турците тепърва предстои!
  • 6 Israel

    25 18 Отговор
    Какъвто беше края на нацистите и хитлер, такъв ще е и на турция и ердоган. Ще се самоубият в някоя дупка.

    Коментиран от #7, #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 аве фюрер

    20 16 Отговор
    Както и преди съм казвал и турчолята ще си имат свой Авганистан и Виетнам , а черните чували на път за в къщи, те първа ще се увеличават ...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 брин

    16 2 Отговор
    И какво става в Сирия?САЩ сложиха ръка на източната част от р.Ефрат нататък с петролните кладенци, Русия си подсигури базите, а Турция като много по-малък играч захапва по малко-миналата година "Щита на Ефрат"/никой не говори за тази офанзива-беше пак срещу кюрди/, тази година "Маслинова клонка"...и всички пробват нови оръжия!Не е ли редно в крайна сметка Франция да си вземе емигрантите от Либия, която първа разбомби, САЩ де си вземе емигрантите от ИРАК, Авганистан и Сирия, които разбомби-първите уж покори/защо ли бягат като има демокрация хората от там/.Нали говорим за справедливост.В Йордания и Турция има милиони,а Гърция хиляди сирийци-тези държави с какво са виновни, но ги приютиха и ги хранят!?Виновните изпробват оръжия...
  • 11 Мишо

    10 5 Отговор
    Следващото действие е - турците от една страна да ги подхванат сирийци и кюрди, от другата гърци. Ще се оцъклят.

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Yavuz

    11 12 Отговор
    В Сирия единствено Турската армия провежда операция без цивилни жертви. Това се дължи най вече на опита и способностите специалните части които воюват на терен и от друга технологиите които използват ВВС и артилерията също. Още от началото на войната в Сирия следим по медиите как самолети на режима на Асад сипят варели- бомби върху градове и села и така убиха стотици хиляди невинни мирни хора. Руснаците по същия начин сипаха бомби на поразия и утрепаха повече цивилни отколкото въоръжени.От многото конфликти по света, като Виетнам, Афганистан, Ирак и последно в Сирия се убеждаваме че няма ли силна сухопътна армия не може да се спечели война. Следващите месеци ще бъдем свидетели на какво е способна ТУРСКИЯ АСКЕР.

    Коментиран от #14

  • 14 батко бугар

    7 9 Отговор

    До коментар #13 от "Yavuz":

    Публикувано във факти.бг: ...Следващите месеци ще бъдем свидетели на какво е способна ТУРСКИЯ АСКЕР.

    Разбирам, че в турския език родовете не се зачитат много, но я се поучи и вземи да пишеш правилно. Иначе, никой няма да те вземе на сериозно.
    А сега по темата, дето я засегна по-горе: турския аскер, използва технологии, дадени им от западните страни - танкове от Германия, самолети от САЩ и т.н. Това е така, защото турската военна индустрия може да произведе само ТЕНЕКИИ ЗА СИРЕНЕ, което пък от своя страна, както и киселото мляко е откраднато от България. Само на територията на съвременна България, плюс малки части от съседните страни може да се произвеждат кисело мляко и бяло саламурено сирене!!!
    Не съм сигурен, доколко ще издържи турския аскер още няколко месеца. По вероятно е да са няколко дни до седмици, че те кюрдите ви попиляха без нищо, а сега ако Русия разреши на сирийското ВВС да извършва огнева поддръжка и току виж - танковете и БМП-тата се превърнали в супер скъпи тенекиени ковчези за аскера!
    Абе, какви ги ръся и аз, вас не ви ли погребваха с чаршафите?!? WTF

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Yavuz

    11 6 Отговор
    Приемам, че имам правописна грешка, мисълта ми беше "ТУРСКАТА АРМИЯ ",но предполагам не това те е засегнало,а способностите на ТУРСКИЯ АСКЕР. Операцията в Африн се провежда с хирургическа точност,каквато никой от участващите в конфликта страни не можаха да покажат, включително Русия и САЩ.Оръжията които се използват в операцията са 70% ТУРСКО производство .Следващият етап на операцията е лов на маймуни в градски условия. Да те информирам и за това, лидерът на PYD-PKK в Сирия Салих Мюслим е арестуван в Чехия, предстои да бъде екстрадиран. Както виждаш освен АРМИЯТА и ДИПЛОМАЦИЯТА е на ниво.
    Що се отнася за погребалните обичаи , за разлика от теб възпитанието ми не позволява да коментирам. Имам много приятели БЪЛГАРИ няма да е коректно спрямо тях. Мен не ме дразнят нито фолклора, нито религиозните обичаи и традиции в България или където и да е в Света.

    Коментиран от #18, #19

  • 17 Хе-хе

    5 5 Отговор
    "Хирургическата точност" на турския Аскер се състои в това да тъпче на едно място. Това им е стратегията. А кюрдите, дето искаха да се цепят, вместо да се хвърлят да прегръщат демократа Ердоган се обединиха с лошия Асад.
    А руснаците пък взеха, че казаха, че турците са избили към 550 цивилни. Ах тия лоши руснаци.
  • 18 батко бугар

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "Yavuz":

    Виж пич, явно не си чак такъв пън, като другите със скъсените уреди за уриниране тук, НО не мисля, че български форум е мястото, където трябва да се превъзнасят уменията на армия, която по вашите твърдения е наследница на "великия турски аскер на османска турция"!!! Няма да ти разказвам, какво са направили аскерите под Орлово гнездо, няма да ти разказвам, какво са направили и бягайки през почти всички села в Тракия, ти ЯВНО го знаеш това. Не се и заяждам, но не мисля, че мозъци промити от външното министерство на съседна нам страна трябва да се изхождат по въпросите във сайта.
    Като те чета, си най-вероятно български гражданин с турско потекло и мюсюлманско вероизповедание. С оглед на това, че си умерен в изказванията си съм склонен, дори и да почерпя бира, или каквото ти "душа сака"!! Просто дразни лъжата на вашето външно относно ситуацията в Сирия!
    Сирия е суверенна страна, със законно избрано правителство! Ако на мустакатия азер не му харесва това, да направи още няколко поклона на оня отгоре - може пък да му помогне с нещо!
    Инвазията на турция в Сирия е акт на агресия, подобно на Кипър! Тук историята учи, турция за втори път погазва международните закони и напада суверенна страна! Всичките приказки за терористи и Кюрдистан са врели-некипели за подложка, на която отчасти правно да стъпи турция за да присъедини земя, към своята.
  • 19 батко бугар

    3 4 Отговор

    До коментар #16 от "Yavuz":

    Публикувано във факти.бг: Оръжията които се използват в операцията са 70% ТУРСКО производство .Следващият етап на операцията е лов на маймуни в градски условия.

    Няма да се учудя, ако 70 процента от оръжията, използвани в операцията са българско производство, препродадени от фирми на разузнавателното управление на чичо сам и пребрандирани, като мейд ин туркей! Не се запенвай, само тен*кий за сир*не могат да правят в туркей. Всички други достижения в областа на машиностроенето са дело на джойнтвенчърни групи!! Последното трябва да знаеш, какво е.
    Лов на маймуни в градски условия. Добре... нека да предположим, че това наистина са маймуни, и това другото е град. Тогава мисля, че турския аскер се подвизава в някакъв зоопарк!!! При това на чужда територия! Вземи в ръце малко момченце, тези същества са хора, колкото и да не ти харесва. Да от друг етнос са, да - не са правоверни и ви мразят и в червата, поради причините, по които ви мразят гърците, арменците, сърбите, македонците, румънците, грузинците и ние българите, но това е нормално. Вие сте нагли, постоянно се навирате, там дето не ви искат и сте най-семплата нация в света. Това последното е истинската причина да ви дадат толкова инвестиции, абсолютните роби, които само произвеждат - това иска световния елит!
    Пък и за турците всички нормални хора мислят по начина, по който вие мислите за кюрдите!!
  • 20 Yavuz

    4 1 Отговор
    Драги ми батко бугар форумите са за това да се пишат мнения.Последните години Турция бележи рекорден ръст в икономиката, една от най високите в света. 6 от 10 мегапроекта в света се строят в Турция- мостове, тунели, най-голямото летище в света. Във военната индустрия- собствен военен спътник, собствен хеликоптер, високопроходими бронирани машини, безпилотни самолети, КОРАЛ радарни системи. Въпрос на месеци е да почнат производството на танка АЛТАЙ, изтребител 5 то поколение до една-две години. Почти цялото снаряжение за Ф16 което се използва в операцията е турско производство .Що се отнася за кюрдите, проблемът не е с тях. Турският парламент е пълен с кюрди, армията също, но това не дразни турците. В операцията в Африн също участват кюрди в редиците на ТУРСКАТА АРМИЯ. Промити мозъци може и да има, но за разлика от България в Турските семейства и училища децата не ги учат на омраза към съседните народи.
    За бирата ти благодаря, пия само ракия по възможност българска.

    Коментиран от #23

  • 21 Ха-ха

    2 2 Отговор
    Ако не се виждаше истинското състояние на турската армия по време на похода към Африон, ако не беше ясно, че нищо не са постигнали от тия разходки из северна Сирия, щехме да ви поверваме. Ама това се случва пред очите на света. Така, че не можете да избягате от истината. А как е с турската икономика?Там по-трудно може да се разбере какво се случва.
    Един немски институт по икономическо развитие на страните, беше излязал с доклад за турската икономика и там цифрите бяха доста по различни. Те поне нямат никаква причина да лъжат. Защото просто ще ги закрият като институция. Защо се случва това? Ще пострадате ако не хвалите Турция ли или ще ви намалят надниците?
  • 22 До Йавуз

    4 2 Отговор
    Ами що се отнася до омразата не може да се каже, че сме мразещи. Арменците през 1915-та тук намериха убежище от турските кланета. Едва ли са дошли тук само, за да кажат - здрасти - и да се оплачат от турците. През 1943-та българите бяха от малкото народи, които не дадоха евреите си за унищожение. Така, че омразата не е наша измишльотина. В историята на почти всяка българска фамилия има убити от турци. И това не е само през 500-те години. През 1915-та има продължение с убиването и гоненията на 500 000 българи от източна Тракия. Нали не си мислиш, че това се забравя за 100 години. Така, че когато говориш за омраза първо се замисли ако можеш.
  • 23 батко бугар

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Yavuz":

    Приемам тезата ти, че форумите са за изразяване на мнението. Ок.
    Но не ми харесва да ме лъжат в очите, изопачавайки очевадната истина за каквото и да е. Дори и за България. Не всичко българско е истинско и хубаво. Но фактите са си факти - арменския геноцид, 500 годишното робство, Баташкото клане са факти неоспорими. Единствено зле платени клакьори на турското външно министерство, могат да са толкова лицемерни, че да лъжат, като дърти цигани. За теб виждам, че имаш и няколко верни попадения, но не вярвай, чак толкова на пропагандата на промитите мозъци. Тука няколко турчета си мислят, че "всичко дето лети се яде", но това не е така. Султана може и да очаква, че всички бивши територии на османската империя ще отворят широко ръце за да прегърнат "освободителя" ердоган и туркето, но повярвай малко са хората, които не знаят какво са направили твоите предци!!! За алкохола, мога и ракия да почерпя, но не ви ли беше забранена употребата му?!?
    Накрая, ако си умерен и нормален гражданин на Европа, никой няма да ти направи забележка, за твоя произход, просто вашите индивиди, меко казано прекаляват!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания