Last news in Fakti

5 Март, 2018 08:53 2 687 7

Италия избра антисистемни партии

  • италия-
  • парламент-
  • избори-
  • вот-
  • партии

Разноцветен и нестабилен парламент на Апенините

Италия избра антисистемни партии - 1
Снимка: БТА/АП

Италия избра крайната десница. Това е основният извод от проведените вчера парламентарни избори.

Антисистемната партия Движение Пет звезди и крайнодясната, евроскептична и антиимигрантска партия Лига са големите победители, отбелязва АП.

Би Би Си посочва, че Движение Пет звезди на Луиджи Ди Майо получава 30,7 % в Камарата на депутатите и 31 % в Сената. Лига на Матео Салвини получава 18,6 % в Камарата на депутатите и 18,4 % в Сената. Форца Италия на Силвио Берлускони получава 13,3 % в Камарата на депутатите и 14,2 % в Сената. Партията на Джорджа Мелони Италиански братя получава 4,2 в Камарата на депутатите и 4,2 % в Сената. Досегашната управляваща партия Демократическа партия на Матео Ренци получава 20 % в Камарата на депутатите и 19,9 % в Сената.

Една единствена тенденция се потвърди от вота и тя е, че левицата продължава да се срива.

Иначе не се оправдаха очакванията за изборна апатия. Според данни на вътрешното министерство гласували са 73 процента от избирателите.

За 23 март се очаква да бъде свикан парламентът и рулетката за съставяне на правителство да се завърти.

Политически анализатори обаче прогнозират тежки преговори и трудно съставяне на кабинет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 протестен вот

    28 2 Отговор
    Нов шамар по евро-гей-либералите! Колкото и да се напъват да запазят властта си в ЕС, а и навсякъде по света, тяхното време отмина! Хората гласуват за крайни партии за да накажат сегшните управляващи, които не зачитат интересите на обществото!
  • 2 метролог

    22 2 Отговор
    Т.нар. "крайнодесни", всъщност са тези, които изразяват исканията на нормалните хора, по отношение на "центъра" на евреюве, джендъри и соросоиди. Когато нещата се нормализират "крайнодесните", "извънсистемни" ще са единствените партии, а "системните" ще се отекат в канала, откъдето са изпълзяли под прикритие на "демократи", "либерали" и вся остлная сволоч.
  • 3 аве фюрер

    24 1 Отговор
    Идва времето на реда и дисциплината и в Италия . Поздравления за здравомислещите, хетеросексуални хора в Италия , които избраха единственото спасение за себе си - жив е Дучето .
  • 4 МММ

    0 8 Отговор
    Малее страшни анлизатори. Направо отивайте в Италия да им отворите очите.
  • 5 гост

    6 0 Отговор
    Те на италианците очите са wide open, на все повече българи и европейци също, само твоите и на тебе подобните ти са здраво стиснати, къде от болка, къде от кеф от това, което се случва зад теб, къде за пари.
  • 6 mediator37

    4 0 Отговор
    Ехаа! Впечатляваща победа за Пет звезди! Ще върнат държавата на хората. Подиграваха им се преди 7 години. Сега ще управляват. Браво!
  • 7 Брат ми

    5 0 Отговор
    Браво.Радвам се за Италия имат много проблеми сега ,но се надявам бързо да се върнат като свободни ( от либерали,бежанци и тъмнозелени). Италия го заслужава.
Новини по държави: