Last news in Fakti

14 Март, 2018 17:00 3 124 26

Лондон и Вашингтон се обединяват срещу руснаците

  • тереза мей-
  • великобритания-
  • русия-
  • сащ-
  • отговор-
  • реакция-
  • шпионин

Тереза Мей е провела телефонен разговор с Доналд Тръмп

Лондон и Вашингтон се обединяват срещу руснаците - 1
Снимка: БТА/ AP

Британският министър-председател Тереза Мей заяви, че е обсъдила с американския президент Доналд Тръмп необходимата „координирана реакция“ по случая с отравянето на Сергей Скрипал, съобщи руското издание „Интерфакс“.

Бившият двоен агент беше отровен с веществото „Новичок“, разработено в Русия. При атаката пострада и неговата дъщеря. Лондон официално обвини Москва и обяви, че ще експулсира руски дипломати. Кремъл реагира остро на това.

Тереза Мей е провела разговор и с френския президент Еманюел Макрон и канцлера на Германия Ангела Меркел. Целта е да се координира общ отговор на западните страни срещу действията на руснаците. Британският премиер посочи, че през следващите дни ще обсъди ситуацията и с други световни лидери.

Напрежението между Лондон и Москва се увеличи след инцидента с руския шпионин, който преди години е предал имената на руски агенти на западното разузнаване. Британските служби смятат, че Русия стои зад покушението. От Лондон посочиха, че не са получили обяснение от руските власти – въпреки поставения ултиматум да дадат такова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аааа

    37 5 Отговор
    И като се обединят , ще уплашат Русия ?
  • 2 счетоводител

    34 4 Отговор
    Те и американските служби "смятаха", че Ирак има ОМП.
  • 3 СССРБАРЕТА

    34 8 Отговор
    Дъртия, боядисан пендафил и бездетната дърта английска крава не може да са заплаха за Русия!
  • 4 балама

    29 5 Отговор
    "От Лондон посочиха, че не са получили обяснение от руските власти – въпреки поставения ултиматум да дадат такова."

    Те и руснаците им казаха да дадат проба от веществото, ама от "Лондон" се правят на разсеяни или нещо се притесняват.

    Коментиран от #5

  • 5 РеН

    26 3 Отговор

    До коментар #4 от "балама":

    Е да е тя пробата ще избуши цялата схема.... Дъртата мей е ербап щото отровата е руска..... ама е крадена... и руснаците и казва - Я дай да видим пробата, че да разберем кой ни е изпържил..... Ама дъртата нали е хитриуша недава проба.. .само лае... т.е монетата има две страни... но н апубликата се показва само едната.. А бе плитка история.. Ама подплатена с много $$$$ става за атака на руснаците...
  • 6 Kcaniba

    22 5 Отговор
    те апглосаксгендърня кога не са били срещу Русия!???
    Скоро ще ги наредим!!!
    Китай, Индия, Русия - половин свят има да им връща!!!
  • 7 1515

    9 25 Отговор
    Колкото и да беснеете червени шушумиги това се нарича - международна изолация. От момента в който дядя Улянов пълнеше с комунистическа бълвоч празните алкохолизирани глави на мужиците, изправен върху бронирана кола, Русия , СССР, и както там ще се казва след следващия разпад, попадна в международна изолация. На втория ден след края на 2WW , отново потъна в азиатската тиня. Ако не бяха пипали Крим сега руските олигарси, патриарси , пухлери и прочие, щяха да си богатеят спокойно, мужиците да си пият Бояришник и да беднеят спокойно и всичко щеше да е на ред. Да, ама не. Един осъмна трезвен и реши, че трябвя дя се прави на мъж. Всеки ден рекламират ново оръжие / макар още да е само на хартия / за да си "възправят" самочуствието. Защо не рекламират нещо от което биха могли да печелят ? Защото нямат такова. На вън продават само суровини, като истинска страна от 3-тия свят, каквито са си. Просто трябва да почакат следващия разпад на "Бурунди с СС 300."

    Коментиран от #14, #26

  • 8 Гостенин

    2 0 Отговор
    https://m.fakti.bg/world/244710-shokirashto-priznanie-britanski-agent-ubil-princesa-daana
  • 9 Рамбо Силек

    15 2 Отговор
    Икономистите осъзнаха много преди време,че на САЩ им е нужна война,която да заличи дълга и рано или късно ще я предизвикат.Те няма да си върнат дълговете,а на зелени гущери без никакво покритие никой не вярва.

    Коментиран от #11

  • 10 Барчо

    17 0 Отговор
    "НОВИЧОК"!!!! Англичаните твърдят, че формулата е абсолютна тайна и само руснаците я знаят, така че това отровно вещество е направено само и единствено от тях. Според тях това е доказателството. Ноооооо. Как след като не знаят формулата са установили, че точно това вещество е новичок или нещо друго подобна. При положение пък че я знаят, те самите могат да го сготвят или който си поиска и да го ползва когато и както намери за добре. Англичаните пък не дават абсолютно никакви данни или проби за случката, а само обвиняват и искат обяснения. Работата е ясна. Няма как да и се получи. Те ще изгонят 23ма дипломати и Русия ще изгони със сигурност повече. Пак ще започне изравняването и ще пати кой???? Ами редовия англичанин и редовия руснак.
  • 11 Барчо

    11 0 Отговор

    До коментар #9 от "Рамбо Силек":

    Дълговете ще се заличат само при положение, че са победители. Ако загубят, дълговете ще станат по-големи, а и всеки ще си ги поиска.
  • 12 Топлата вода

    7 1 Отговор
    Тези скоро време ще ядът шамарите ,които впрочем си ги заслужават от доста години. Те и американците го мислят Изрусения за съвършено тъ.п но като гледат как чупи тъпомера всеки ден май вече почна да ги хваща страх.И с право .
  • 13 синоптик

    3 0 Отговор
    Загрубе. А относно новичока има си хора за всяка тайна да е поне полутайна.
  • 14 Смолата

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "1515":

    Хахахахахаа, международна изолация, хахахаха. Пич, каквото Русия има за продан-Китай ще го купи (1.5млрд. души). 3 страни на кръст не е изолация, а политическа игра. То на дечицата в яслата е ясно - Русия+Европа=заплаха за САЩ, демек трябва да има противопоставяне, щото САЩ отиват в трета глуха. Не ми пука за игричките им, ма ти как не го разбра не ми е ясно...

    Коментиран от #16

  • 15 санитарката

    3 4 Отговор
    Европа + Русия = бълнуване с висока температура.
  • 16 111213

    3 5 Отговор

    До коментар #14 от "Смолата":

    Агресивните руснаци през деветдесетте години бяха в центъра на Европа – в Берлин.
    А сега са сами, изоставени от всички сателитни държави, които бяха окупирали. Сега Русия е навряна в своите граници, а около тях са НАТО и Америка.

    Коментиран от #20

  • 17 ссср

    3 6 Отговор
    Събитията в Англия: Поставете се в мястото на Путин. Той знае, че поради редица причини и най-вече на него, страната не е следвала китайския начин на интензивен икономически растеж и дори е видно, че никога вече няма да се постигне икономически растеж заедно с путинизма. Икономиката е закотвена на дъното и масите постепенно стават все по-бедни.

    Въпросът за Путин е как да запази силата на клана си в Русия в продължение на много години напред в тази ситуация? Това е единственият важен въпрос за Путин.

    1. Ние руснаците трябва изкуствено да раздухваме конфронтацията със Запада, да се опитаме да отслабиме, да дезориентираме, да подкопаваме, да внасяме хаос и объркване в западната ценностна система.

    2. По този начин , постепенно всичко се променя в Русия-масите вече не се замислят за проблемите и застоя в руската икономика, за липсата на пари, за падането на собствените доходи… Ватенките са наплашени от войната, и те включват аларменото подсъзнателно мислене. Те се страхуват от нестабилността, страхуват се че всичко в русия е рухнало и се консолидизират около съществуващата власт и започват да ценят дори и малкото което все още им е останало и имат сега. Да бедни сме , но ние винаги сме били бедни, но за това имаме мирно небе и в домовете все още имаме вода, електричество и топлина… и всичко разбира се благодарение на Путину. А на практика той е виновника за нищетата на ватниците.

    3. Насоките се подкопават и дневният ред за руското населени

    Коментиран от #21

  • 18 КГБ

    4 0 Отговор
    Те Руснаците кат им падне пердето да ги запукат и грозните и дебелариума и после китайците да оберат останките и да ги рециклират и ще има евтина стока за Илианци!!!
  • 19 гост

    5 1 Отговор
    На лондон му трябват точно 2 ядрени ракети ВОЕВОДА или по точно САТАНА и ще бъде изравнен и заличен за част от секундата...Съветвам англечаните да си затварят миризливите устички и да бъдат по учтиви към Русия...Верно Путин има железни нирви...
  • 20 СССРБАРЕТА

    7 2 Отговор

    До коментар #16 от "111213":

    Путин е най-влиателният и най-харесван политик в СВЕТА за 2017г. справка "financial times"! Единствените реални съюзници на нато в източна европа са само агентите на марионетните правителства като Бойко който често се отчитат в сащ! Народните маси в цяла източна европа та даже и източна Германия обаче НЕ СА никакви съюзници! И твоите господари го знаят затова и немогат още да нападнат Русия въпреки че толкова много искат!!!
  • 21 гост 2

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "ссср":

    "Агресивните руснаци през деветдесетте години бяха в центъра на Европа" - НЕ, тогава бяха разпродадени подобно на България. Тоест Запада им създаде олигарсите, за да убие държавата. Е, отдаван не сме 90-те, я Русия отдавна успя да си върне държавността, да е независима и да води своя НАЦИОНАЛНА политика със своите плюсове и минуси за околните.

    "международна изолация"?! А според мен от това на което сме свидетели последните 3 години, тоест от Брекзита насам + протекционистичната политика на САЩ от последният месец по скоро говори за изолация на САЩ и ЮК от Света. Все пак Света не свършва със САЩ и ЮК, а Русия в случая не е затворила вратата на никого, а и ЕС все още се радват на руският газ, нали?

    Както и да е, не Русия е проблемът на САЩ, а Китай, защото Трета Световна надали ще им стиска този път да разпалят кукловодите от страх, че този път няма да могат да се скрият на отдалечен континент както при предната. От икономическата война и последващата загубата на влияние обаче не могат да избягат. Това е на дневен ред и за техен ужас ще се случи следващите 5-10 години и то при военно силна и независима от тях Русия.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 соросоидни кърлежи

    2 0 Отговор
    Всяка изолация и ембарго е зле, но пък повод за родното производство да се възвърне пазари. В България едем боклуци които ни доставят от Европа...къде са наши сладки домати и десетки други родни плодове и зеленчуци..Всичко е на конвейер , а народа като добитък ,каквото му сложат на масата.
  • 24 Мръсен Педераст

    1 0 Отговор
    Раша,Победа Наша.
  • 25 Ханс

    1 0 Отговор
    Ма то империите на злото кога са били разделени? аа забравих османското отроче в близкия изток:) затва циронистити са ни разбили османската империя:)
  • 26 Някой си

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "1515":

    От оръжие се печели най много смешко!
Новини по държави: