15 Март, 2018 17:08 2 772 14

Русия е унищожила запасите от Новичок

  • сергей скрипал-
  • русия-
  • великобритания-
  • агент-
  • новичок

САЩ са финансирали програмата за унищожаване в края на 90-те години на миналия век

Русия е унищожила запасите от Новичок - 1
Снимки: БТА/АР

Всички запаси от създаденото по съветско време нервнопаралитично бойно отровно вещество, което според Великобритания е било използвано, за да бъде отровен бивш руски двоен агент, са били унищожени с американска помощ, каза руски експерти, цитиран от АP.

Според Игор Никулин САЩ са финансирали програмата за унищожаване в края на 90-те години на миналия век на запасите от веществото Новичок в обект от съветско време в Узбекистан. Обектът в Нукус е бил използван от Съветския съюз при разработването на неговите химически оръжия.

Никулин, който в миналото е бил и съветник на ООН, добави, че "американците също така взеха част от техниката за производството на този газ на американска територия".

Русия е унищожила запасите от Новичок

Русия обяви през септември, че е завършила унищожаването на своите останали от съветската ера запаси от химически оръжия - кампания, продължила няколко десетилетия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мразя рублороби, но обичам майките им

    12 22 Отговор
    Щом го казват от моцква, няма начин да не е вярно!

    Коментиран от #6

  • 2 Кики

    10 18 Отговор
    А със запасите от боярошник как вървят нещата?

    Коментиран от #3

  • 3 Kcanisanaiba

    7 15 Отговор

    До коментар #2 от "Кики":

    Мужиците яко ги унищожават и тях!
  • 4 ikem

    24 5 Отговор
    Втората снимка кърти.Хора в защитни облекла и маски, а на 2 метра от тях военни без никаква защитни средства ! На кого да вярвяш, на очите си ли, или на Теразата ?
  • 5 балама

    31 3 Отговор
    Освен, че са взели техниката, създателят на отровата, живее в сащ от 20г. И казва, че нямало кой друг да го е отровил, освен Русия.
  • 6 толерантен

    23 6 Отговор

    До коментар #1 от "Мразя рублороби, но обичам майките им":

    Ма разбира се, кой не се връзва на британски дебилщини е "рублофил".

    "Броят на платените русофоби в България драстично намалява. Достигнал е критичния минимум. Миналата седмица чужди източници са анализирали и преценили, че няма полза от поддържането на анти-руско лоби у нас. Нямало видим ефект от услугите му. С публично афишираните си позиции и изказвания анти-руското лоби най-често предизвиквало обратни реакции от населението. Направени били проучвания, които доказвали това." - Кеворк Кеворкян


    "
  • 7 лъжливото овч

    19 1 Отговор
    Кой им вярва вече на тия

    Коментиран от #9

  • 8 Историк

    9 27 Отговор
    Русия винаги е лъгала, лъже и ще продължава да лъже.
  • 9 толерантен

    18 7 Отговор

    До коментар #7 от "лъжливото овч":

    Платените соросоидиоти им "вярват". В коментарите.
  • 10 СССРБАРЕТА

    22 5 Отговор
    Хопа............ американците били взели част от оборудването?!? Хахахахаха хей, плитки мозъци са тия краварите! Вече един свесен сценарийй не може да изпълнят както тярбва!
    Сега и Савченко разкри, че и снайперите за майдана са докарани от хора които се намират във власта в момента и даже казва имената им!
  • 11 Историк

    8 16 Отговор
    Путин създаде система на лъжата, равна на която в историята досега не е имало. За унищожаване на текущата истина отговарят всички путински СМО. За лъжата във външната политика отговоря руското МВнР, Лавров, Захарова, Чуркин. В защита на лъжата е целия руски държавен апарат на който е написано с големи букви "ДАЙТЕДОКАЗАТЕЛСТВА!" и "ТОВАНЕЕВЯРНО!". Тези лозунги се подхващат и тиражират до припадък от проруски тролове, които за шепа жълти стотинки биха продали майка си и баща си.

    Коментиран от #13

  • 12 Наблюдател

    8 14 Отговор
    След "новината" за украинска връзка и, че отравянето е станало заради бъдеща СВАТБА на дъщерята на отровения шпионин трябваше да очакваме и нови версии за отравянето в стил КГБ. И те не закъсняха -"Русия е унищожила запасите". Версиите ще се множат и ще бъдат една от друга по.-нелепи, каквито бяха и след свалянето на малайзийския Боинг от руска ракета. А русофилите от петата колона с коментарите си ще се стремят да профанизират, опошлят и принизят дискусиите във форумите под материалите за вината на Русия. Активизацията им е очевидна.
  • 13 Истерик

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Историк":

    путинофобите страдат.
    Земай хапчета и обилно се смазвай коуега!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: