Last news in Fakti

19 Март, 2018 07:07 3 054 16

Путин: Промени в правителството ще има след инагурацията

  • русия-
  • избори-
  • президент
Путин: Промени в правителството ще има след инагурацията - 1
Снимка: АР/БТА

Първата пресконференция на Владимир Путин след изборите за президент на Русия, провели се на 18 март 2018 г., засегна както вътрешнополитически, така и външнополитически въпроси. Отношенията между Русия и Китай, както и тези между САЩ и Латинска Америка продължават да са във фокуса на международната политика. „Отношенията между САЩ и Латинска Америка са сложни и базирани на определен натиск от политически и икономически характер. Много се надявам, че днешната администрация има възможност и тя ще бъде реализирана, а именно през XXI в. да се изградят отношения на базата на равенството и уважението на интереси на двете страни”, каза Путин.

Русия е заинтересована от това отношенията между държавите на всички континенти да се развиват позитивно.

Путин: Промени в правителството ще има след инагурацията
Снимка: АР/БТА

Що се отнася до Китай, той е стратегически партньор на Русия. „Нивото на отношения между двете държави е на безпрецедентно високо ниво. Китайският държавен глава Си Дзинпин е поставил пред себе си мащабни задачи за развитието на страната, като например идеята за „Копринения път” и неговия икономически компонент. Няма да говоря конкретно за нашето сътрудничество, но мисля, че то е напълно съпоставимо с нашите проекти по изграждането на Евразийския икономически съюз в широкия смисъл на думата. Тук нашите интереси съвпадат и ние имаме много работа”, допълни Путин.

Нямаше как да се подмине темата за възпрепятстването на руски граждани до изборните секции в Украйна. „Това е безобразие! Това е нарушение на всички общопризнати международни норми”, каза руският президент. „Русия няма да отговори с нищо. За нас Украйна и украинският народ са братски народ и ние няма да отговаряме с никакви ограничения, а напротив – ще направим всичко възможно украинците да се чувстват в Русия като у дома си”, категоричен беше Путин.

Промени в руското правителство по принцип трябва да се правят от президента след встъпването му длъжност. „Сега ще мисля за това как и какво трябва да се направи. Всички промени ще са след инагурацията”, заяви Путин. Що се отнася до изменения в Конституцията, такива не се планират.

На въпрос дали след изборите ще видим стария или нов Путин, президентът отговори: „Всичко тече, всичко се променя!”.

Путин: Промени в правителството ще има след инагурацията

На президентските избори на 18 март 2018 г. за Путин са гласували близо 50 млн. души. Той е получил рекордните за руски президентски избори почти 77% от гласовете, съобщават от ЦИК. За сравнение, на изборите през 2000 г. за него са гласували 39.7 млн. души, или 52.9% от упражнилите право си на глас. През 2004 г. – 49.6 млн. души, или 71.31% от гласоподавателите, а през 2012 г. – 45.6 млн. души, което прави 63.6% от гласувалите. С преизбирането си Путин ще остане в Кремъл до 2024 г. Той ще влезе в историята и като най-дълго управляващия руски или съветски лидер след Йосиф Сталин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Радичков

    13 7 Отговор
    Да е честита победата на Путин на всички русофили да е честита и на всички русофоби-либерал соростутки на е честита и вай вече на В.Михайлов той си знае кой е!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #4

  • 3 Румяна Костова

    16 3 Отговор
    Путин за първи път се кандидатира самостоятилно, без партия.Този факт предполага,че ще има изменения във вътрешната политика.Може би ще обезпокои някои членове на правителството,а други ще пришпори да работят здраво, ако искат да останат на поста си.
  • 4 Румяна Костова

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "Радичков":

    Изпреварихте ме, аз също исках да честитя на В.Михайлов.Дали няма да излезе със статийка как танкове са гонили руските бабички по руските площади да идат да гласуват?Защото такова карикатура в западната преса имаше.Много остроумно,на ниво пети клас.После се чудят защо Навални следват само ученици.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Никой

    8 5 Отговор
    Бог да му помага,че много работа го чака.
  • 7 Гост

    7 13 Отговор
    Това е най големия цирк 🤹‍♂️ в света, Това е русия.
  • 8 123;)

    5 12 Отговор
    Рашъни,честит ви чукотски пълководец!Сега ви е гарантирано гладуването през следващите 6години!!Мозъците ви,ще будат окончателно и безвъзвратно промити!
  • 9 Японеца

    1 5 Отговор
    Ревете нпо-та и другата соросоидна паплач.
    В Америка нпо-та са забранени!
    Там продажници и предатели няма.
  • 10 рипни калинку

    3 4 Отговор
    да тропниме
    да са пукат душманине
    Браво на руснаците!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 123;)

    0 0 Отговор
    Уважаемье,ваш час скоро приедет!Берегите своего Сталина.Вся власт советом!!!Много скоро щеви ритне и турчина!Вадете Москвичите от гаражите!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Имало едно време

    1 0 Отговор
    До сега - било, каквото било. От сега нататък ... каквото си е било!
  • 15 Путинин

    2 0 Отговор
    В Русия нищо не се променя.
    Царете са изпращали неудобните в Сибир, комунистите, демократите и прочие правителства, правят същото.
    Путин също показва къде зимуват раците.
  • 16 Вотът в Русия не заслужава внимание

    2 0 Отговор
    А тези 50 млн. какъв процент от общото население, имащо право на глас представляват?
    След като убиха Борис Немцов и задържаха в арест Алексей Навални, т.е. пратиха ги "където им е мястото", поставиха седем неизвестни и посредствени лица, призивът : "Гласувайте, руснаци!" би бил глас в пустеня, но не и в Русия. Ние я познаваме.
    Та, кажете ми 50 млн. какъв процент са от целокупното руско население, имащо право на свободен избор?