Last news in Fakti

27 Март, 2018 08:53 809 4

Сепаратист номер 1 остава в ареста

  • ноймюнстер-
  • германия-
  • карлес пучдемон-
  • каталуния-
  • испания

Карлес Пучдемон беше задържан в Германия заради издадена европейска заповед за арест

Сепаратист номер 1 остава в ареста - 1
Снимки: БТА/АР

Бившият каталунски лидер Карлес Пучдемон, арестуван в неделя във ФРГ по заповед за задържане, издадена от Мадрид, ще остане зад решетките.

Съд в град Ноймюнстер в провинция Шлезвиг-Холщайн трябваше да реши дали Пучдемон да остане в ареста или не, докато трибуналът разглежда искането на Мадрид за неговото екстрадиране към Испания.

Мадрид обвинява Пучдемон в бунт. Съдът реши, че докато се разглежда искането на Испания, бившият каталунски лидер остава в ареста.

Пучдемон се яви в съда и изглеждаше спокоен и сдържан, разказа пред репортери прокурорът Георг-Фридрих Гюнтге.

Вчера беглецът от испанското правосъдие беше задържан близо до границата с Дания заради издадена европейска заповед за арест.

Сепаратист номер 1 остава в ареста

Това предизвика хиляди хора със знамена да излязат по улиците на Барселона. По призива на радикалната сепаратистка групировка "Комитети за защита на републиката" протестиращите се стекоха на прочутия площад "Лас Рамблас", скандирайки "Свобода за политическите затворници" и "Пучдемон е нашият президент".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко

    4 1 Отговор
    Еми така е в демокрацията който си иска свободата става популис докато европа не се отърве от тая окупация на ЕВРОГЕЙСКИя съюз по лошо ще става
  • 2 jfoxfk

    2 0 Отговор
    Ами всеки, който нарушава законите на една страна, в случая Испания, трябва да бъде съден. И това е правилно. НО ДАЙТЕ ДА УЕДНАКВИМ АРШИНА. Когато Косово се отделя от Сърбия това е според ЕС и САЩ е "гласа на народа", "борба за свобода, независимост и демокрация" и "напълно съгласно нормите на международното право". А там даже РЕФЕРЕНДУМ НЯМАШЕ. Когато Крим гласува за присъединяване към Русия НА РЕФЕРЕНДУМ това пак според ЕС и САЩ е "грубо потъпкване на международното право", "анексия" и т.н. Ами ако за Косово отделянето от Сърбия НЕ Е потъпкване на международното право И Е борба за свобода и независимост, защо за Каталуния СЛЕД РЕФЕРЕНДУМ се прилага ДРУГ АРШИН? Ами ако се прилага СЪЩИЯ АРШИН, за Испания, както за Сърбия, къде са бомбардировачите на САЩ и НАТО? ЗАЩО ЗА ЕДНИ МОЖЕ, А ЗА ДРУГИ НЕ? ОТКОГА "ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ" И МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО СЕ ПРИЛАГАТ ИЗБИРАТЕЛНО?

    Коментиран от #3

  • 3 Един ....

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "jfoxfk":

    Прав си 100% , но кой за те чуе ?
  • 4 Александър Батенберг

    0 0 Отговор
    А как щеше да се случи Съединението днес??? Щях да гния по затворите!
Новини по държави: