Last news in Fakti

27 Март, 2018 09:40 5 299 61

Тереза Мей: Русия се провали!

  • тереза мей-
  • русия-
  • великобритания-
  • сергей скрипал-
  • провал

Британският премиер посочи, че Западът остава обединен

Тереза Мей: Русия се провали! - 1
Снимка: БТА/ AP

Британският министър-председател Тереза Мей заяви, че Русия се е провалила в опита си да раздели Великобритания и нейните съюзници след отравянето с отровно бойно вещество на бившия шпионин Сергей Скрипал, съобщи „Ройтерс“.

Британският премиер посочи, че Кремъл е претърпял „грандиозен провал“ в опитите за разкол сред съюзниците на Лондон. По думите й това може да е била истинската цел на руснаците. Подобна позиция изрази и британският министър на отбраната Гавин Уилямсън.

„Ако целта на Кремъл е била да се раздели западният съюз, то техните усилия претърпяха провал“, посочи Тереза Мей. Позовавайки се на нейните служби, тя обвини Русия за отравянето на Скрипал и неговата 33-годишна дъщеря Юлия. Двамата бяха намерени в безсъзнание на пейка в град Солсбъри.

Лондон изгони 23 руски дипломати и техните семейства заради скандала. Бившият двоен агент беше отровен с веществото „Новичок“, разработено в бившия Съветски съюз преди десетилетия. Русия отрича каквато и да е вина и обвинява Обединеното кралство в провокация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жалка си

    113 13 Отговор
    Лельо, ти се провали. Ще останеш в историята като Колин с шишенцето бял прах.
  • 2 реалист

    106 12 Отговор
    Тоя кокошка продължава да си вярва.
  • 3 Да уж

    89 12 Отговор
    Поведението им е абсолютно сектантско.
    Мантри, внушения, зомбиране на зависимите и слабите.
    Само такива могат да им вярват.

    Коментиран от #15

  • 4 ИВАН

    91 11 Отговор
    Тия счупиха всички рекорди по наглост, но не са дебилни - просто са предатели, предават собствените си народи, за нас да не говорим.
  • 5 ванката

    70 10 Отговор
    и вие ще изгорите покрай хамериката...
  • 6 реалист

    74 6 Отговор
    Параноята е психично състояние, характеризиращо се с повишена тревожност и ирационален страх, нерядко със следи на налудност за преследване и/или придружено от вяра в конспирация. Параноята е болестно състояние, при което човек има усещането, че някой непрекъснато го следи и преследва.

    В медицината терминът може да означава психично заболяване, характеризиращо се със специфична система от илюзии, без нарушения на когнитивните функции.

    Думата произлиза от гръцки език (παράνοια) и означава лудост.
  • 7 Гост

    77 8 Отговор
    Лелката стана неведнъж за смях. Как не се измори да се излага? :)
  • 8 Кcaniba

    64 9 Отговор
    Изглежда мантрите на шорошнята са единственото доказателство и рационално, което им е останало впредвид случващето се.
    Те са го направили, крещят те.
    Защо те, ми защото те!!!
  • 9 куку руку ку

    64 8 Отговор
    Тази не е чувала, че пилците се броят на есен.
  • 10 Дарко

    59 10 Отговор
    Овца
  • 11 Шерлок

    83 8 Отговор
    Всички чакат доказателствата, които имате. Цял свят чака да подкрепите обвиненията си с нещо различно от приказки. За сега обаче остават само и единствено обвиненията и гоненето на дипломати. Доказателства няма. Повтаряте лъжата, като мислете, че ще стане истина. А какво стана с малайзийския самолет свален над USрайна? И там имаше доказателства, имаше снимки от спътници и какво ли още не. В един момент замразихте разследването и го засекретихте. Защо? Защото разбрахте, че хохлите са го свалили, свален е от техен изтребител и дори успяхте летеца да го самоубиете, за да не се разприказва. И до кога с тази мизерна и долна политика срещу руснаците? Война ли какво ли търсите? Не ви ли е станало ясно, че с мечка не е здравословно да се закачате. През 100тина године трябва мечка да ви мачка и да ви държи влага за следващите 100...
  • 12 Барчо

    70 9 Отговор
    Първо трябва да се докаже, че Русия има пръст в тази работа с отравянето, а това е абсолютно невъзможно. Причините са няколко. Едната е, че няма прозрачност в разследването, а другата е че дори да е станало с това прословуто вещество, то няма как да се докаже, че е произведено точно от Русия. А това е така, защото откривателя на въпросното вещество е 20 години в Америка и може да му бъде поръчано срещу съответните пари да направи или продаде формулата. Русия още преди две години унищожи всичките си химически оръжия под контрола на международна комисия. Америка според тези договорки също трябваше да ги унищожи, но не го направи с оправданието, че нямала пари за това. Америка нямала пари!?!?!?!? Не звучи ли това оправдание малоумно?????? Факта обаче си е факт. Русия няма химически оръжия, а Америка има, въпреки двустранните договорености!?!?!? Ето колко струват договорите сключени с тях. Нищо!

    Коментиран от #16

  • 13 ЗайоБайо

    62 7 Отговор
    Излагация, абе намерете си свестен сценарист, режисьор . Нали сте държава с традиции в театъра. Карате само на декори и тъпи реплики.
  • 14 as.

    33 6 Отговор
    Mn. E zle
  • 15 гост

    54 5 Отговор

    До коментар #3 от "Да уж":

    Тоо без доказателства и Русия утре могат да намерят някой англичанин в безпомощно състояние на някоя пейка в москва и после да обвинят Лондон за това...
  • 16 ЗайоБайо

    54 7 Отговор

    До коментар #12 от "Барчо":

    Абсолютно! Доколкото аз знам Русия си е унищожила химическите оръжия през 1992, ама това не е важно. Защо новичок? Един грам от това може да гътне повече от 500 човека за около минута. И това се взема за елиминирането на един човек? Само английски политик може да измисли такъв виц.
  • 17 Bahti

    45 6 Отговор
    Две ракети и ви Няма! Жириновски...
  • 18 ха ха ха

    53 5 Отговор
    Терезо ма, пак бързаш като пале пред майкя си, ма то сигурно защото знаеш, че провалът 120% е твой ;)
  • 19 гост

    12 72 Отговор
    Руските подлоги си лаят и никой не ги бръсне за сливи, а обединена Европа върви напред ...

    Коментиран от #27

  • 20 Рмс

    50 8 Отговор
    Вампир долен и грозен.русия не се провали а спечели уважението на всички нормални хора
  • 21 БатГаню

    20 4 Отговор
    Море,грозна била...Само да ми падне...
  • 22 Д-р

    47 4 Отговор
    В тази Англия ,нямат ли психиатри ? Тази бабишкера ,явно злоупотребява с алкохола ! С тези несвързани пиянски брътвежи само се излага . Излага и затъващата си държавица !
  • 23 Шамарената фабрика

    8 44 Отговор
    Явно още им пищят ушите на жалките, сбръчкани путиноидчета от вчерашните шамари. Дават заето и опорките са на запис. Треперете страхливци. Лошото тепърва идва. Септични ями за вас.

    Коментиран от #39, #48

  • 24 нямате шанс

    43 6 Отговор
    Французите не искат да чуят за НАТО, искат страната да напусне алианса и по-никакъв начин нямало да се бият срещу Русия, в Германия същата работа, за Италия да не говорим - с кой ще си я водите тази война, като и самите англичани не могат да гледат гадната ти физиономия?
  • 25 jfoxfk

    36 3 Отговор
    Май само г-жа Мей не разбра, че се провали Британия ... Да видят всички страни колко британците спазват международното право и договорите, който са подписали и ратифицирали. Когато от руската страна са изисквани доказателства както това е според подписаните от нейната страна документи им е отказано. Когато от посолството на Русия искат достъп до руски гражданин - г-жа Скрипал, то е отказано. Е кой спазва международното право и кой се проваля? На кого после ще вярват другите страни? От маса време се чудя дали г-жа Мей си има съветници. Като е толкова, ... каква думичка да употребя да не я засегна, може би ... некомпетентна в тази област, криминалистиката няма ли кой да попита та да не предлага толкова съшита с бели конци версия? Още от римското право е известно уравнението в такива случаи - "кой печели". Е, руснаците не печелят.
  • 26 логика

    45 1 Отговор
    " Западът остава обединен", казаха отцепващитесе от евросъюза...

    Коментиран от #28, #33

  • 27 Винету

    35 3 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Европа уверено върви с широки крачки , една напред , две назад ! Вчера уверено застана в поза партер пред Турция . Жалки евроджендари
  • 28 един

    35 2 Отговор

    До коментар #26 от "логика":

    Освен Полша, всички други, които я подкрепиха, го направиха без желание ... на това, дръгливата кобила, вика "обединение" - да се смееш ли, да плачеш ли?!
  • 29 КАКИНОТО

    31 4 Отговор
    Ти бабенце много яко се издъни с русия пудел.Билетите за цирка ви вече са много евтини и няма интерес към тях.
  • 30 антиседераст

    31 3 Отговор
    Напротив Тереза, ти се провали и светът го разбра без евроатлантическите политици. Който неможе да плува да не скача във водата а вие точно това направихте. Така и така потъвате след излизане от ЕС защо пък да не развалите отношенията на Европа с Русия.
  • 31 ррр

    9 33 Отговор
    Две три-руски гниди с пяна на уста плюят отровна жлъч и си мислят, ама мислят, че са велики умници.

    Коментиран от #53

  • 32 легедарен

    29 4 Отговор
    МИ 6 са царе на легендите.....но само за лично облагодетелстване.
  • 33 ЗайоБайо

    15 3 Отговор

    До коментар #26 от "логика":

    Хааааааа, мноо як лаф! 👍
  • 34 ТТТТТ

    27 3 Отговор
    Кой иска да се приеме Истанбулската конвенция???
    Такива като баба Тереза. Всичките тъй нарече евроатлантически политици, си търсят как да се определят в конвенция, за да не ги определят като иди..ти.
    Страшното е и за света, че събраха на едно място , в една лудница и са на един същ акъл. А лудите са непредвидими.
    Сходно е било и преди ВСВ и мира няма.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Прометей

    19 2 Отговор










    Коментиран от #41

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 стоян георгиев

    4 27 Отговор
    интересно що твърдите привърженици на путин квито бяха чехия и унгария също гонят руски дипломати?явно и те са на мнението на меи,а изгонването на над 100 руски дипломати показва кво е отношението на запада към русия.

    Коментиран от #44

  • 41 Дядо Роско

    25 2 Отговор

    До коментар #37 от "Прометей":

    Тази с какво са я облекли ? Баба ми имаше подобно одялце , но по хубаво !
  • 42 Съюза

    24 3 Отговор
    Тая баба яга много ама много се изложи както и британското джендъроевропейско правителство ,руснаците няма да останат длъжни на тоя скалъпен сценарий и първо островитяните ще си понесат последствията.
  • 43 Той е

    30 4 Отговор
    Руский цар е на земята

    най-велик, над всички пръв,

    русците са наши братя,

    наша плът и наша кръв.



    Кат Русия няма втора

    тъй могъща на света;

    тя е нашата подпора,

    тя е нашта висота!



    Руска сила, руска воля,

    руска кръв и руский пот

    ще избавят от неволя

    наший падналий народ.



    Бог поддържа крепка мишца

    и ръка спасителна;

    той е вложил ней в десница

    сабя отмъстителна.



    Нам Русия е надежда,

    руский цар е наший спас -

    никой друг не ни поглежда,

    не помисля зарад нас.



    Немци, френци, англичани

    наши са враждебници,

    дружни с нашите тирани,

    с нашите изедници.



    Спекуланти са омразни -

    интерес им покажи,

    че да виж дела проказни

    и чифутски в тях лъжи.



    Род и вяра е идея

    за Русия най-света;

    нейний подвиг е за нея -

    благородна й целта.



    Със Русия днес съгласни

    да застанем брат до брат

    и да станем сопричастни

    в този неин подвиг свят.



    Долу всички спекуланти,

    да сломи се техний рог;

    да смирят ся интриганти,

    да живее руский бог!

    Коментиран от #51, #60

  • 44 Свалиха рапторче

    23 1 Отговор

    До коментар #40 от "стоян георгиев":

    Къде е логиката ти...
    И да ти се обяснява, едва ли кратуната ти ще вдяне.В политиката 1+1 не винаги е равно на 2.
    А Австрия защо отказаха;)
    Ако си обективен то ще си зададеш въпроса за доказателствата.Брекзит е голяма грешка която тепърва ще боли.
    Отклоняване вниманието на простолюдието като теб.

    Коментиран от #58

  • 45 Хикс игрек

    23 2 Отговор
    Австрия не са подкрепили тази история.
    Те са русофили ако следваме логиката на тукашните русофоби
  • 46 По доставката

    22 2 Отговор
    Кембридж Аналитика?
    Нали бяха пак Русия?
    Що мълчите за това джендър гейове?
  • 47 Майка ти

    21 2 Отговор
    Брекзит, Кембридж Аналитика, педофилския скандал продължил повече от 30 г.Всичко това е на сметката на Великобритания.Много стана?
  • 48 Баба Вуна

    23 2 Отговор

    До коментар #23 от "Шамарената фабрика":

    Много ви моля уважаеми български журналисти, ако все още имате запазено някакво самочувствие като отговорни и обективни като такива, престанете да промивате мозъците на хората с лъжлива дори подла информация за тая злощастна и комплексирана вещица! Комунистите някога не си позволяваха така да промиват мозъци!

    Коментиран от #52

  • 49 патриотъ

    13 2 Отговор
    Не казвай хоп,преди да си скочил!Тереза Змей си заби такъв автогол,какъвто и Путин не би измислил!То вековното кръвосмешение си казва думата и резултата е налице.Падна заблуждението,че британците са честни джентълмени сериозни политици и целия свят видя истинското лице на англосаксите.Съмнявам се ,че след всичко това някой може още да им вярва,защото:
    Можеш известно време да лъжеш всички.
    Можеш постоянно да лъжеш някои.
    Но не можеш през цялото време да лъжеш всички!
  • 50 русия

    11 3 Отговор
    Верваш ли си како.
  • 51 Един ....

    9 1 Отговор

    До коментар #43 от "Той е":

    Иван Вазов !
  • 52 гост

    14 3 Отговор

    До коментар #48 от "Баба Вуна":

    "Комунистите някога не си позволяваха така да промиват мозъци!"

    Прав си!

    Дори да имаше яко пропаганда, комунистите някога вдигнаха интелектуалният капацитет на обществото на ниво, което не би позволило да мине толкова овча пропаганда като тази... за разлика от сегашните западни господари, които явно са се надявали за 29 години дотолкова да са ни изгладили мозъците и унищожили разума, че да им се вържем на глупостите.

    ДА, ама НЕ!

    С изключение на няколко западни гъдулки, все още с разума на българинът "ВСИЧКО Е ТОЧНО"!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Сапунар

    10 1 Отговор
    Провали се ти ,стара чанто. От солидарност другите държави гонят руснаци, вместо да ти духнат под опашката на смрадливият ти задник. Никога няма да достигнеш Тачър и ще останеш като най неуспелиат премиер на Великобритания. Трътка!
  • 55 Сори

    8 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: По БНТ върви един филм "37 дни"" за началото на първата световна война. Та войната е почнала с лъжата на Англия. Германски кайзер крещи" Англичаните са ЛЪЖЦИ, Английския език не прави разлика , между двуличие и дипломация!" И сега е същото. Обаче дебилите не четат история и забравят историята . Тази английска лъжа струва на света десетки милиони избити и осакатени! Събудете се!
  • 56 идил

    10 1 Отговор
    Тая малоумница е травестит като всички останали в гей европа и гнездото на злото сащисаните и дяволското чадо нато...
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 стоян георгиев

    0 4 Отговор

    До коментар #44 от "Свалиха рапторче":

    много ги харесвам такива като теб дето знаят едни работи дето са таини ама няма да ги кажат на такива като мен,щото не съм умен като тях!!!!абе ти си супер бе!!!!австрия за сега отказва да гони руски дипломати както и ние ,норуснаци гонят унгарците и чехите дето подкрепяха путин до сега ,което показва именно разочарованието на въпросните от руските деиствия .демек меи е права.русия след този си ход влиза в егати и изолацията.
  • 59 Гого

    2 0 Отговор
    Театър Тереза Мей това представление го гледахме с метежа на Ердоган. Най добре Тереза Мей и Ердоган да се съберат на общо представление.
  • 60 МОЛОДЕЦ !

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "Той е":

    Браво !
  • 61 МОЛОДЕЦ !

    1 0 Отговор
    Браво !
Новини по държави: