28 Януари, 2012 20:10 10 567 6

С голи гърди срещу новия икономически ред

  • фемен-
  • давос
С голи гърди срещу новия икономически ред - 1
Снимки: ЕПА/БГНЕС

Активистки на украинското движение ФЕМЕН, чиито членки придобиха известност, дефилирайки с голи гърди, протестираха за кратко днес в Давос срещу "гангстерите" на Световния икономически форум, съобщи БГНЕС.

Три украинки пристигнаха облечени на входа на форума и се разголиха пред контролния пост, предава АФП от мястото на събитието. Обути само в джинси, те размахаха плакати с надписи "Кризата се прави в Давос!" "Бедни сме заради вас!".

После младите жени изрисуваха върху телата си надписа "Празник на гангстерите в Давос". След като се опитаха да изкачат железните решетки, те бяха задържани от силите на реда.

ФЕМЕН, която твърди, че има 300 активистки в Киев, се превърна за три години в явление в Украйна, а също и в чужбина. Разголени, нейните активистки организират публични акции, за да протестират срещу проституцията, секс туризма и тормоза, на който стават жертва младите жени в Украйна и други страни. Преди седмица активистките се разголиха и в София при голям журналистически интерес, но без намеса на полицията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 чекиев

    0 0 Отговор
    нека да дойдат в нашият град с удоволствие ще отида да ги подкрепя
  • 3 естет

    0 0 Отговор
    Голи да, ама гърди ?
  • 4 123456789

    0 0 Отговор
    Путкрепа требе
  • 5 alankoolu

    0 0 Отговор
    Tezi Protestutki o6te li ne sa gi arestuvali
  • 6 хтк

    0 0 Отговор
    Отвратителни к..ви