Last news in Fakti

30 Март, 2018 07:17 20 763 121

Путин: Самолетите ни ще стигнат за 2 часа в Косово

  • сърбия-
  • русия-
  • косово-
  • владимир путин-
  • подкрепа-
  • самолети-
  • армия-
  • война

Няма сила, която да ни попречи да защитим сърбите, обявиха руснаците

Путин: Самолетите ни ще стигнат за 2 часа в Косово - 1
Снимка: БТА/ AP

В случай на нов опит за погром над сърбите в Косово или операция, насочена към окупация на северната част на най-младата държава на Балканите, Руската федерация ще изпрати своевременно значителна военна помощ на Сърбия. Това е едно от ключовите послания, които лидерът на Кремъл Владимир Путин е изпратил на своя сръбски колега Александър Вучич в рамките на телефонен разговор, пише белградското електронно издание Srbija Danas, като се позовава на източник от Москва, който разкрива детайли за дискусията между двамата президенти.

Сърбия, която Путин официално определи като „най-важния партньор и съюзник в Европа" на Русия, може разчита на максимална помощ и защита от страна на Москва, твърди източникът на изданието. Съгласно думите му, още преди време Путин лично е наредил на генералите и други военни експерти да разработят подробни планове за спешна военна помощ за Сърбия в случай на крайна необходимост.

В тях е посочено, че руските самолети може да достигнат до Косово в рамките на два часа и да действат, за да защитят сръбските държавни и национални интереси. Също така е разработен подробен план за прехвърлянето на най-известните руски специални сили в Сърбия. Оценката е, че те може да бъдат дислоцирани там за най-малко 24 часа, предаде „Фокус“.

На въпрос как руските самолети ще достигнат до Косово, след като е малко вероятно страните от НАТО, които заобикалят Сърбия в обръч, да разрешат преминаването им, официалното лице от Москва, чието име не се разкрива, отговаря по следния начин: „Наистина ли смятате, че българи, румънци или унгарци биха се осмелили да свалят руските самолети? Не забравяйте, че Русия е най-мощната военна сила в света и имаме начини ефективно да неутрализираме всяка опасност. Затова не вярвам, че те биха се осмелили заради Косово и албанците да рискуват една голяма европейска и може би световна война“.

В документа „стратегия за защита на Сърбия" се споменава и възможността да се действа в Косово и от далечни разстояния. Русия има ракетна система в Черно море, но и от други места може да действа срещу вражески цели в Косово. Няма сила, която да ни попречи да защитим сърбите“, категоричен бе източникът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    102 322 Отговор
    Русия настройва целия свят срещу себе си, джуджето я тика към много опасна територия...

    Коментиран от #10

  • 2 БЪЛГАРИН

    204 71 Отговор
    БРАВО НА Г-Н ПУТИН , НО АКО МОЖЕ ПЪРВ ДА МИНЕ ПРЕЗ ТУРЦИЯ И ДА РАЗЧИСТИ ТАЗИ СГАН МРЪСНА --- АКО СТАНЕ ВОЙНА ТОВА ЩЕ Е САМО И ЕДИНСТВЕННО ЗАРАДИ ТУРЦИЯ Е АЛЧНИЯ ЗЯДНИКИ ЕРДОГАН

    Коментиран от #45, #92, #106, #114, #115

  • 3 чичоХ

    261 40 Отговор
    Явно Русия разполага наистина с голяма сила ,за да си
    позволява такива приказки.Това не се харесва от всич-
    ки играчи свикнали да си разиграват коня и се почват
    шпионски скандали и,какво ли не срещу нея.

    Коментиран от #38

  • 4 Осман

    178 40 Отговор
    Косоварите не са нито сирийци,украинци нито някакви арабели там нещата са доста по сериозни а и с подкрепа от САЩ и Европа единственото нещо което могат да направят руснаците е да ги изравнят със земята , но това би означавало вече конфликт от други размери не мисля че Европа ще позволи на Русия да си разхожда коня така свободно.А може би точно това целят да накарат Русия да направи първата крачка,но трябва да знаят че Путин действа с няколко хода напред в играта.Много напрежение се събира последно време между Запада и Русия което е доста притеснително факт е че при евентуални военни действия държави като нашата ще си останат между шамарите големите

    Коментиран от #11

  • 5 ivan4o

    73 15 Отговор
    а сеа става интересно. !
  • 6 гощо

    123 45 Отговор
    Къде бяха когато американците мачкаха Сърбита за да угодят на няколко шиптерски кланофе платили си добре?!?!? Мачкаха слвяни,христяни и съдиха национално герой за Сърбите в услуга на някаква измислена държава Косово?!?!!?

    Коментиран от #81, #87

  • 7 Бай Хoй

    47 214 Отговор
    Американците имат такива лазери и бластери, че могат да изпепелят Раша за 10 минути! Просто не се репчат с разни тъпи паради, да си показват ракетките! Не ги гледайте, че воюват с арабеските с техника на 30-40 г, примерно F16 и подобни! Да не мислите, че с този военен бюджет за 30-40 г не са изобретили нищо? Та те нямаше да го дават ако няма смисъл! Китайците и чебурашките са 10-15 години назад

    Коментиран от #16, #62, #109, #111

  • 8 Наблюдател

    51 153 Отговор
    Едва ли ще стигнат самолетите им чак да Сърбия.Много ги е яд, че живота навсякъде другаде е по-добър,много искат да пускат бомби и ракети!

    Коментиран от #12, #65

  • 9 СЛАВА РОССИИ !

    34 28 Отговор
    Нашият РАДЕВ Е ЛЕСЕН, той трябва да помни колегите си от Тираспол. Да днес е Молдова, но един АВИО ПОЛК и една ВДА и ПОШЛИ - ПОЕХАЛИ! КОЛКО МИЛКО СЛАДКО Е СЪС МОЩА НА ГОЛЕМИЯТ БРАТКО! А НИЕ С ФИКАЛИИТЕ РОДНИ ЩЕ СЕ СПРАВИМ И САМИ.
  • 10 Хашим наркотици

    117 9 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    Косово-с президент виден наркотрафикант,взели са се насериозно но то не се знае кой е света
  • 11 Kcaniba

    135 22 Отговор

    До коментар #4 от "Осман":

    косоввритк са бандити и наркотрафиканти!!!
    с помоща на фащ, те са превърнати в нещо като мексиканци - в центъра на Европа!!!
    Браво на Путин!!
    Сърбите са ни братя, а косоварите са ни близки, доколкото циганите !

    Коментиран от #13, #14, #82, #103

  • 12 По доставката

    47 7 Отговор

    До коментар #8 от "Наблюдател":

    Щом ти казваш...
    Кой клас на килийното имаш?
  • 13 Наблюдател

    40 81 Отговор

    До коментар #11 от "Kcaniba":

    Какви братя са ти сърбите, че не можах да разбера. Чети малко!

    Коментиран от #18

  • 14 Осман

    35 16 Отговор

    До коментар #11 от "Kcaniba":

    Точно това казвам и аз а и не са толкова лесни колкото украинците или арабелите и с тази подкрепа която я имат няма да им е лесно нито на сърби нито на руснаци нали се сщаш че ако я нямат тази подкрепа от запада няма да се дървят така

    Коментиран от #20

  • 15 ivan4o

    21 64 Отговор
    сърбия я виждам скоро в нато и еу
  • 16 По доставката

    78 8 Отговор

    До коментар #7 от "Бай Хoй":

    Бластери....виж сега едва ли си държал автомат в живота си освен някой детски.Много филмчета си гледал и конзолни симулации.Това не са ти Холивуд и Рейгън.Полеко очи умно.Мисли.Не си лошо момче, но ....са ти промили мозъка тоз интернет.А Китай...не разсмиваха хората.
  • 17 ДА ПРИПОМНИМ ЧАУШЕСКУ

    4 13 Отговор
    БЪРЗИ, СМЕЛИ, СРЪЧНИ - РОД ФРОНТ.
  • 18 Kcaniba

    48 12 Отговор

    До коментар #13 от "Наблюдател":

    чета много!!!
    Ко тогаз са ти братя!???
    Косоварите и циганите!!!!

    Коментиран от #28, #118

  • 19 ivan4o

    9 9 Отговор
    АКС 74 5,45 и АКС 74У 5,45 хихихи
  • 20 Kcaniba

    36 3 Отговор

    До коментар #14 от "Осман":

    чечените и дагите ще свършат работата там по ефективно, от колкото в Ю Осетия и Крим , споко брат

    Коментиран от #22, #31

  • 21 123;)

    21 57 Отговор
    Този, ще се окаже,същият сифилистик като Ленин!

    Коментиран от #25, #33

  • 22 ivan4o

    6 27 Отговор

    До коментар #20 от "Kcaniba":

    1990те знаеш ли колко доброволци имаше от косово ,албания, босна у чечня. хахахахах

    Коментиран от #26

  • 23 Сссерем

    26 89 Отговор
    Абе не знам ама предния път руските самолети заобикаляха българия и румъния,а и защо да не свалим техни самолети при нарушаване на границите на суверенна държава,пък те нека се опитат да направят нещо,чл. 5 чака.

    Коментиран от #24, #88

  • 24 ivan4o

    50 6 Отговор

    До коментар #23 от "Сссерем":

    за целта трябват ракети мой
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Kcaniba

    73 14 Отговор

    До коментар #22 от "ivan4o":

    2018 сме 😉
    съвземете се!!!
    Нищо не е като 1994 - 1999
    тоя път ще хвърчи краварска перушина

    Коментиран от #30, #34

  • 27 Рубладжийче

    31 63 Отговор
    Не го е казало джуджето а някакъв анонимен руски плашипутарник. Инфото е типична хибридка, предназначено да плаши натовските съседи на Сърбия и да даде знак на петата колона да раздухва версията за опасност от трета световна война. Самолетите, ако нарушат въздушните ни граници ще бъдат свалени и рашките много добре го знаят, но просто правят провокират и следят за реакциите на властите. Но освен русофилско квичене друго няма да чуят.

    Коментиран от #83

  • 28 Наблюдател

    27 22 Отговор

    До коментар #18 от "Kcaniba":

    Никой от тях не ми е брат. Гледам само към България и българите, без всички фили.

    Коментиран от #85

  • 29 Осман

    26 10 Отговор
    Съдбата на Сърбия е предрешена още преди 20години,така или иначе Югославия беше изкуствено създадена и нямаше как да съществува дълго , връщане назад вече няма това са го разбрали и голяма част от сърбите военен конфликт ще ги върне пак с доста години , войни на Балканите вече не им трябват ,трябва да го разберат това всички а тези които го искат да си ги водят на техни територии имат си и оръжия и площ и население което могат да трепят едните са 300млн. другите 150млн.
  • 30 ivan4o

    3 16 Отговор

    До коментар #26 от "Kcaniba":

    да 2018 сме и май те си разбрал. ами на воюва вече с собствената си армия а използва другите.
  • 31 123;)

    15 59 Отговор

    До коментар #20 от "Kcaniba":

    За два часа....възможно е,но неуточниха над чия територия щ3 прелетят руските кенефи!
  • 32 ДЕТО Е ТЕКЛО ПАК ЩЕ ТЕЧЕ

    58 15 Отговор
    Значи за ЗАПАДА може а за сърбите НЕМОЖЕ ? НЯКОГА РУСИЯ каза че ще има последствия. НО вие бяхте глухи и скандираха Ю ЕС Ей. ТЕ сега може да се стигне до Аман Заман и Брей, Брей.
  • 33 ААА

    34 3 Отговор

    До коментар #21 от "123;)":

    За Ленин знаем,кои Кой го финансира кой го прати в Русия,и с каква цел,само не знаем кой го зарази със сифилис.
  • 34 Рубладжийче

    21 53 Отговор

    До коментар #26 от "Kcaniba":

    Като си толкова ербап що не идеш да защитаваш твоите братя, шумадийските свине? Сърбите ако продължават да се водят по акъла на руснаците ще останат и без Войводина.

    Коментиран от #47

  • 35 реалист

    61 3 Отговор
    Статията е била публикувана в сръбско издание.Мисля,че целта и е да се вдъхне увереност на сърбите,че не са сами и трудно ще се повтори 1999 година.Тогава Русия имаше желание да помогне,макар че не бе толкова силна,но ние и други не разрешихме прелитане на руски самолети,но не да забравяме марша на скок на руския батальон и завземането на летището в Прищина. Сега реалността е друга -Русия също икономически е слаба,но във военно отношение е доста мощна.Наистина при необходимост биха прелетели от там където искат и не биха се съобразили с искане или отказ от предоставяне на коридори.Вероятно няма да лети един самолет,и не виждам при налитане на много и различни по предназначение самолети,кой би рискувал да ги спре,щото се знае какво следва,не говоря за българските ВВС-те са ясни.Путин е разумен и с здрави нерви,но все пак трябва да се внимава как го провокират.

    Коментиран от #100

  • 36 Пеньо

    18 60 Отговор
    Путинопитеците отново във възторг! Отново се говори за война и оръжия! Отново ще има мокри сънища!

    Коментиран от #41

  • 37 некойси

    66 7 Отговор
    Не съм фен на руснаците много, но е добре че ги има и могат ефективно да се противопоставят на янките които се управляват по строгите закони на талмуда.

    Коментиран от #39

  • 38 куку руку ку

    30 2 Отговор

    До коментар #3 от "чичоХ":

    Публикувано във факти.бг: „Наистина ли смятате, че българи, румънци или унгарци биха се осмелили да свалят руските самолети?

    Вече е играно и то от по-силни държави от България и Румъния, които не са посмели да свалят руски самолет прелетял от Полша до френско- белгийската граница без пилот. Случката е станала на четвърти юли 1989 година. Самолетът е прелетял над Полша, ГДР, ФРГ, Холандия и Белгия и е паднал върху къща на фермер, убивайки 19 годишния му син, на 15 км от френската граница.
    Когато е прелитал над Холандия, американски Ф-15 са излетели, доближили МиГ-а, докладвали са, че в кабината няма пилот, но въпреки това не са посмели да го свалят.
    Иначе всички знаят за Чесната, кацнала на червения площад.

    Коментиран от #40, #95

  • 39 русия е джудже

    13 54 Отговор

    До коментар #37 от "некойси":

    Русия с абсолютно нищо неможе да се противопостави на САЩ.Просто са прекалено назад с материала.
  • 40 Рубладжийче

    11 27 Отговор

    До коментар #38 от "куку руку ку":

    Едно е единичен самолет, който може и да е заблуден, друго е транспортни самолети да тръгнат да прелитат бе умен!

    Коментиран от #43

  • 41 куку руку ку

    38 3 Отговор

    До коментар #36 от "Пеньо":

    Няма нормален човек, който да изпада във възторг от възможността да му се съсипе живота. Освен на платените писачи...
  • 42 НАТО

    10 55 Отговор
    ПУТИН МНОГО СИ ВЯРВАШ МАЙ ЗАГУБИ В АФГАНИСТАН ЧЕЧНЯ И КОЛКО САМОЛЕТА ТИ СВАЛИХА ААА КАТО СЕ ОБИДЕНЯТ ДЪРЖАВИТЕ ОТ НАТО ЩЕ ИГРАЕШ ПО ТЯХНАТА СВИРКА

    Коментиран от #46, #56

  • 43 куку руку ку

    35 2 Отговор

    До коментар #40 от "Рубладжийче":

    Тук става въпрос за шубето да свалиш руски истребител прелитащ над територията ти.
  • 44 боро

    35 4 Отговор
    Мястото на Русия е в ЕС тогава и обикновените руснаци ще са по-до бре и света също
  • 45 bul

    26 16 Отговор

    До коментар #2 от "БЪЛГАРИН":

    Ти си един злобар ,мразешт турците ,ако не са турците да ти пазят границата от африкански и близкоизточни емигаранти ,то тези ще ти разплачат ,,роднините,,.И м-у другото тука живеят почти милион етнически турци ,дето създават блага и работят като пчелички и най вероятно ядеш нещо произведено от тях,защото такива като теб са мързеливи и пюсюрести.Такива като теб са далече от действителноста,но няма кой да махне капаците ...
  • 46 Kcaniba

    37 3 Отговор

    До коментар #42 от "НАТО":

    Путин в Афганистан и Чечня....
    Боже, прибери си троловете!!!
    Виж чечня при пиянката елцин и я виж сега в гуглета!
    Смешни , необразовани лъжци!!
    Като от ландън и фащ - същи ментаци сте!!!

    Коментиран от #63

  • 47 Kcaniba

    24 1 Отговор

    До коментар #34 от "Рубладжийче":

    ербап не ербап, когато запука голямата война, зад монитора няма да скатаеш!!!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ЦРУ

    11 26 Отговор
    Видяхме как Раша опази Милошевич ! Сега ще е същото - Жужи ще бъде доставен на тепсия на Межд. съд в Хага .....от неговите хора ! Изкукурига Жужи вече - глупост след глупост ...а олигарсите около него искат да си ХАРЧАТ парите на Запад. а не да им налагат САНКЦИЙ !

    Коментиран от #51

  • 50 дано

    21 8 Отговор
    Дано стане конфликт. Ще гледам наакването на натовците и цялата пропаднала соро сои д на из мет. Ще гледам с кеф как някои дорни държави се изпаряват от ядрените гъби. Ще бъде интересно зрелище.

    Коментиран от #54

  • 51 Да уж

    30 4 Отговор

    До коментар #49 от "ЦРУ":

    Много неграмотен коментар.
    Русия по времето на Милошевич не е днешната Русия.

    Коментиран от #53

  • 52 гост

    10 28 Отговор
    На руснаците само пиене , оръжия и убиване са им е в главите ...
  • 53 ЦРУ

    4 15 Отговор

    До коментар #51 от "Да уж":

    Днешната е със Жужи и е магучая....като магучий СССР! ps. АБЕ къде е магучий СССР ???

    Коментиран от #60

  • 54 111

    14 2 Отговор

    До коментар #50 от "дано":

    А ти откъде ще гледаш...от вилата си на Марс ли?
  • 55 kick

    17 6 Отговор
    Час по-скоро да се започва война, войните винаги са били филтър за утайки като нашите управници

    Коментиран от #57

  • 56 Да уж

    10 2 Отговор

    До коментар #42 от "НАТО":

    😁😁😁😁😁😁
    Воинстваща неграмотност!
  • 57 Да уж

    27 3 Отговор

    До коментар #55 от "kick":

    Мислите ли , когато го пишите?
    В моето семейство, а и не само в моето, още са живи хората, които са преживели война. Ако ги чуете няма да ви хрумне даже такава мисъл.
    На 9 май ще видите поток от хора в "Безсмъртния полк" , носещи портрети на близките си, воювали и загинали във Великата Отечествена война. И ги попитайте:" хотят ли русские войнъ?"
  • 58 яко лажат у Србско

    7 17 Отговор
    Дали сърбите са станали по-глупави и от наще путиноиди? На подобни жалки лъжи и децата в яслите няма да се хванат.
    Явно България дръпна здраво, а Сърбия е била мечта едно време.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Да уж

    13 0 Отговор

    До коментар #53 от "ЦРУ":

    Седейки много здраво в миналото, можете и да разскажете, вероятно, къде е България на три морета.
    Не ли време да се осъвременит малко себе си?
  • 61 Доларджия

    33 5 Отговор
    ППрез къде ще минат ли?През където им е удобно.През където си искат.Нека се опитат янките да ги спрат.Така ще ги запердашат,че свят ще им се завие.Те достатъчно ясно показаха на какво са способни в Сирия и в Средиземно море.А вСирия да не би да нямаше косовари,чеченци и американски инструктори?Завиждам на сърбите,че вече има кой да ги защити.Те не са като нас глупаци да настройват Русия срещу себе си.А на нас кой ще помогне ако се наложи?Да не би да си мръднат пръста янките?Най- много да ни използват за пушечно месо.Ние за това сме им нужни и това заслужаваме.А нашите властници -йесмени не могат да отказват.
  • 62 dragula

    9 2 Отговор

    До коментар #7 от "Бай Хoй":

    Това да се краде от бюджета, да не мислиш, че сме го измислили ние.
  • 63 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #46 от "Kcaniba":

    И аз това съм забелязал, много необразовани и нахални к..лета са.с кеф да им размажеш мутрата
  • 64 Руски бидони

    6 27 Отговор
    Това ще е супер забавно. Като стрелбище в Луна парк. Руски таралясници горят и от тях се сипят зелени човечета на парчета. За такова шоу ще ни завидят. Особено братята украинци.
    Жалко, че няма да посмеят мазните лъжци от Кремъл. То не е като да отровиш семейство Скрипал. Подлеци.

    Коментиран от #67

  • 65 Реалист

    22 6 Отговор

    До коментар #8 от "Наблюдател":

    Ще стигнат за жалост,думата на Путин е желязна,Ще видите.Проклетите руснаци не са лесни.Жалкото е че могат да пометът света с един замах.За съжаление те съ Единственият непобедим славянски народ,а пък дали са агресори незнам,добре че нямат натовските амбиции за световно господство и ред.
  • 66 Тръмп

    7 20 Отговор
    Другарю Путин,който вади нож,от нож умира!Все сте неспокоен и си търсите врагове!Настроихтесрещу вас целия свят с вашата параноя и безпокойство!От което ще загубите единствено вие!
  • 67 Реалист

    14 2 Отговор

    До коментар #64 от "Руски бидони":

    Всичко на света е възможно,дори зелените човечета да променят цвета си,Русия е пречка за кандидат господарите на света това едва ли е тайна,въпросът е как ще изглежда светът ако съществува само една супер сила,например САЩ. Наистина ли е добре за всички малки народи като българския. Надявам се ценностите които боготворим да не ни изневерят
  • 68 БОРАНЧ

    31 6 Отговор
    КАТО ТРЪГНЕТЕ ДА СПАСЯВАТЕ СЪРБИТЕ МИНЕТЕ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ И НИ СПАСЕТЕ И НАС-МОЛЯ ВИ СЕ СПАСЕТЕ НИ ОТ ЕВРО-ГЕЙСКОТО РОБСТВО КАКТО И ОТ ГЕРБАДЖИИСКОТО ИГО.СПАСЕТЕ НИ ОТ ДЖЕНДЪРИ ПЕНДЕЛИ ТРЕТИ ЧЕТВЪРТИ ПОЛ И ОТ ДЕМОКРАЦИЯТА НА ТЕЗИ ИЗРОДИ.

    Коментиран от #70, #72

  • 69 Херодот

    11 0 Отговор
    Аз казап- ако траките се обеденят никой не може да ги победи.
  • 70 Да уж

    6 1 Отговор

    До коментар #68 от "БОРАНЧ":

    Ценностите ви, понеже сте православни християни, би трябвало да са : не кради, не убий, НЕ ЛЪЖИ.......
    Да се поддържат лъжите на иезуитите вече е накърняване на тия заповеди.
  • 71 яаьо

    2 5 Отговор
    А и сърбите ще ги освобождават. Куче, което лае не хапе.
  • 72 Наблюдател

    10 4 Отговор

    До коментар #68 от "БОРАНЧ":

    Такива същества като теб никой не може да спаси! Роден си да лижеш задници-и цял живот ще лижеш задници!
  • 73 Ветеран

    14 6 Отговор
    Молодец товарищ Путин, бий гнусните империалисти по мазните, алчни тикви, докато накрая няколко руски ракети не превърнат Америка в смес от стопено желязо и стъкло !
  • 74 аве фюрер

    9 13 Отговор
    Голееееми приказки , и тук възниква спонтанно въпроса : защо през първата война , НАТО срещу Сърбия , Русия не защити Сърбия , а си подви опашката и си зарови главата в пясъка за да не вижда какво става там ?????? Това ще се случи и сега , поредното налудничаво изхвърляне на Кремъл ....

    Коментиран от #75

  • 75 Ниш

    12 6 Отговор

    До коментар #74 от "аве фюрер":

    Защото беше преди 20 години, тъпако...сега реалностите са съвсем други !

    Коментиран от #80

  • 76 Стаси

    4 10 Отговор
    Тия смотаняци себеси не могат да опазят камоли някой друг .
  • 77 Стаси

    13 3 Отговор
    "Наистина ли смятате, че българите биха се осмелили да свалят руските самолети? "

    Ако имахме с какво да ги свалим можеше и да опитаме .
  • 78 Георг

    7 3 Отговор
    "Който нож вади, от нож умира" - стара българска поговорка.
  • 79 ГОВОРИ ПИЯНИЯТ ЕКИПАЖ НА МИГ-29

    7 10 Отговор
    Какво ще направи Раша като изпрати летящите кафеварки с пияните манерки вътре.ЕДНО НИЩО!!!!
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 80 процентен

    21 2 Отговор

    До коментар #6 от "гощо":

    Руснаците по него време оцеляваха в собствената си страна, след като Предателят Горбачов и вечнопияният Елцин, продадоха на жидомасонските си Господари всичко ценно! Руснаците сами не знаят как успяха да оцелеят в онези години и сърбите бяха оставени да се оправят сами. Сега никой няма да ги пипне, защото Русия показа решителност и сила в Сирия, а чифутите свикнаха да правят майдани в столиците за 3-4 дена и да взимат властта с измама. Друго си е да водиш години наред война, да има жертви и населението да ти търси сметка: "Защо децата ни умират на друг континент, какво правим там?". Ако Русия не беше оглозгана до кокал, би помогнала на Сърбия, но НАТО затова избраха този момент. Това няма да бъде забравено, както и факта, че отворихме небето си за бомбардировките...
  • 82 Утреи

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Kcaniba":

    Като България и българите...
  • 83 Дядо Ставри

    8 5 Отговор

    До коментар #27 от "Рубладжийче":

    Умния винаги мълчи. Когато те подгони страха трепериш, плашиш поакваш се и смърдиш. Пък и когато народа ти е беден, гладен и на гол томбак вадиш пищови работата не е на добре. Жалко за бедния руски народ с промити мозаци, жалко и на нас, колко много паплач на които никога няма да им уврат кратуните. ЖАЛКО....ЖАЛКО.
  • 84 Тръмп

    3 10 Отговор
    Я,още едно дребно човече което плаши другите мирни държави с лошите си ракетки!!!
  • 85 Белчо

    4 7 Отговор

    До коментар #28 от "Наблюдател":

    Как си комсомолец, изчезна нещо напоследък, или аз спрях да ти чета простотиите. От писанията ти до сега, не съм разбрал , да мислиш за България, не знам защо? Може би , защото комунистическото ти минало, те дърпа винаги към статии, в заглавието на които, има думичката "Русия". Нито веднъж, ама наистина - нито веднъж не сум видял да "наблюдаваш" нещо свързано само с България. Ако вътре не се хвали ЕС , или НАТО де !
    Така че, айде не ни заблуждавай ,че мислиш за българите и за България.
    Ако не съм прав - опровергай ме!
    Хубав ден ти пожелавам
  • 86 Поредния балък от народа

    15 3 Отговор
    Браво на Путин!Само така!Единствената сила в света!
  • 87 Поредния балък от народа

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "гощо":

    Може би тогава не е бил Путин на власт?
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 русия е джудже

    5 16 Отговор
    Какви самолети ,какви 5 лева бе Путъо ? Кой ще ви даде въобще да си излезете извън границата ? И за кои самолети говориш..за онея 50 годишните ли ? Толкова са смешни руснаците ,че даже и сами не си вярват.

    Коментиран от #94

  • 90 ЕДНО ВРЕМЕ

    2 2 Отговор
    НЯКОГА САМОЛЕТИТЕ НА СССР СТИГАХА ЗА 15 МИНУТИ ДО БЪЛГАРИЯ , ТАКА ЧЕ ПУТИН НЕЩО СЕ Е ОБЪРКАЛ ЗА КОСОВО !

    Коментиран от #98

  • 91 Morgoth

    9 3 Отговор
    Ще минат точно над главите ни, а ние дори няма да бъдем поставени в позицията да избираме дали да стреляме по тях, просто защото нямаме с какво.
    Другия вариант поне за бомбардировачите, ако не искат да ни поставят в такова положение е да заобиколят през международни води и да минат над Албания, показвайки какво ще им се случи, ако се намесят на страната на Косово.
  • 92 ИСТИНАТА

    6 7 Отговор

    До коментар #2 от "БЪЛГАРИН":

    НА БЪЛГАРИНА ВСЕ НЯКОЙ МУ Е ВИНОВЕН !!! АКО НА ПУТЛЕР МУ СТИСКАШЕ ДА НАПАДНЕ ТУРЦИЯ ЩЕШЕ ДА ГО НАПРАВИ СЛЕД КАТО МУ СВАЛИХА СУШКАТА И ОТСТРЕЛЯХА ПИЛОТА МУ ВОЕННОПРЕСТЪПНИК !!!НО ТУРЦИЯ БЪЛГАРИНО Е ПРЕКАЛЕНО МОГЪЩА СТРАНА ЗА ПУТЛЕР !!!! А ТИ СИ МЕЧТАЙ КАК РУСИЯ ЩЯЛА ДА СМАЖЕ ТУРЦИЯ !!!В МОМЕНТА КРЕТЕНЧЕ ТУРЦИЯ И РУСИЯ СА СЪЮЗНИЦИ И ПУТИН НЯМА ДА СИ МРЪДНЕ ПРЪСТА ЗА НАС !!! ДАЖЕ МОЖЕ И ДА ПОМОГНЕ НА ТУРЦИЯ !!!
  • 93 ПИЯН РУШНЯК

    8 1 Отговор
    ПИЯНИЯ РУСКИ ЛЬОТЧИК НИКОЙ НЕ МОЖЕ ГО СПРЯ ДА НАСТЪПИ С БОТУША СИ ПРЕДАТЕЛСКАТА СГАН . БРОНЕБОЙНИ ПАТРОНИ НЯМА ОТКРИТИ , ЕЙ ПРЕДАТЕЛИИИИИИИ !
  • 94 Д-р Радева

    10 2 Отговор

    До коментар #89 от "русия е джудже":

    И да си пиеш хапчетата ,които ти изписах, че гледам пак си се запенил!
  • 95 Стефан

    4 1 Отговор

    До коментар #38 от "куку руку ку":

    Не са го свалили, защото е бил над гъсто населен район. Диспечерите и командващите са взели това решение.
  • 96 Пижо

    4 0 Отговор
    Бих искал НАТО и западните държави така да ни защитят от "духовните" стремления на Турция..... ама ядец.
  • 97 ожхая

    2 1 Отговор
    Кой ще ви чака 2 часа бе
  • 98 Пижо

    7 0 Отговор

    До коментар #90 от "ЕДНО ВРЕМЕ":

    Не се е объркал Путин.Имал е предвид, че самолетите преди да отидат в Косово ще минат да пуснат някоя и друга ракетка над тези, които дърпат конците на албанците.
  • 99 весел фес

    1 7 Отговор
    официалното лице от Москва(чието име не се разкрива): Русия е най-мощната военна сила в света

    много правилно че не се разкрива, след като говори глупости...
    Турция е най-мощната военна сила в света, както Ердоган каза
  • 100 msc

    5 1 Отговор

    До коментар #35 от "реалист":

    Не че нямаше сили Русия ,просто беше оплетена в мрежи от които до ден днешен не се е измъкнала напълно.Мрежите на либерализма.А иначе тогава просто до адриатика трябваше да изсплува една подводница от проект 941 ''Акула'' и цялата ''коалиция ще да даде обратен завой..

    Коментиран от #107

  • 101 onq s konq

    4 12 Отговор
    Още докато четях първите редове на статията и си зададох въпроса ЗА КАКВИ 2 ЧАСА ГОВОРИ ТОЯ ИЗМИСЛЕН РУСНАК,СЯКАШ СВЕТА МУ Е ДАЛ "ЗЕЛЕН СВЕТОФАР" ЗА САМОЛЕТИТЕ?Евала,че са се сетили да го попитат,а той чистосърдечно да отговори...каквото си мисли-че са "най-велика сила" и България ли,Румъния ли,Унгария ли биха се осмелили да свалят руски самолет?Ще обясня не на НЕГО-ДЕТО ДРЪНКА ПРАЗНИ РУСКИ ПРИКАЗКИ ЗА ИЛЯ МОРУМЕЦ И ВАСИЛИСА ПРЕКРАСНА,ЩОТО ТОЙ ОТЛИЧНО ГО ЗНАЕ ОТЛИЧНО,а за ВАС русофили,дето не отбирате плявата от зърното:ДА-БГ,Румъния,Унгария НЕ БИХА ПОСМЕЛИ ДА ГРЪМНАТ руски самолет,но...АМЕРИКАНЦИТЕ ОТ БАЗИТЕ,РАЗПОЛОЖЕНИ НА ТЯХНА ТЕРИТОРИЯ,дето ги "сърби пръста" да натиснат копчето?!!И ВСИЧКИ ТРЕЗВОМИСЛЕЩИ ЗНАЕМ,ЧЕ НАВЛЕЗЕ ЛИ РУСКИ САМОЛЕТ В НАТОВСКО ПРОСТРАНСТВО,ТОЙ Е "ДОЛУ"...НЕЗАВИСИМО ОТ ПОСЛЕДСТВИЯТА В СВЕТОВЕН МАЩАБ!Русия ли не го знае това?...Ама пробват "колко е дълбока водата" с приказки от съветския фолклор!

    Коментиран от #102

  • 102 Трол

    6 0 Отговор

    До коментар #101 от "onq s konq":

    Ох цвилещ, много си проЗ! Ами за какво им е базата в Хмейми?
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Гост

    1 3 Отговор
    Наскоро след допитване за това кой е най-големия инвеститор в тяхната страна направено в Сърбия, мисля че около 90 % от Сърбите са отговорили, че това е Русия...А всъщност само от Австрия инвестициите били 10 пъти повече..(никой не посочил Австрия).Та мисълта ми е че с такива празни приказки явно на балканите се печели повече доверие от реалните действия..Косово е много по-малобройна и бедна държава от Сърбия..Защо руски самолети трябва да летят там. Още повече,че нито Европа нито никой не иска конфликт сега в този регион.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 реалист

    4 0 Отговор

    До коментар #100 от "msc":

    Съгласен съм с Вас,но да не забравяме,че президент бе Елцин,а министър - председател Е.Примаков-човек със забележителна кариера,но някак си не екшън. Да не забравяме и факта ,че Е.Примаков имаше висока популярност,която плашеше Елцин,а все пак Елцин като президент имаше последна дума.
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Хахаха

    7 1 Отговор
    Тез дето викат че Русия няма оръжие да вземат да се запознаят
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Голем смях

    2 7 Отговор
    Навремето България показа среден пръст на мурзилките и не им даде въздушно пространство на път към Прищина.Не че ватенките щяха да направят нещо,а може би спасихме солдати от смърт.През 2015година,не разрешихме на татарите да преминат с транспортен самолет с ....хуманитарна помощ на път за ...Сирия.Какъв ли е този път ,че да минава през България така и никой не разбра,но татарите тестваха лизаческите способности на ББ.Сега лизачът вече е готов даже да гълта ,но не вярвам татарчетата да изпростеят чак толкова ,че да преминат през България без позволение.Затова трябва веднага военно-въздушна база на НАТО на българска територия и да гърми без да чака разрешение от нашите продажни боклуци.
  • 114 Хах

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "БЪЛГАРИН":

    Ми разчисти я бе Ганьо!!!Ама все на друг чакаш
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 анонимен

    0 3 Отговор
    само оръжия са им в главата на ръководството на Кремъл. Би следвало да си поемат отговорността относно членството им в ООН.
  • 117 dimitar

    4 0 Отговор
    евала на путин да гивее русия
  • 118 Манаф

    0 2 Отговор

    До коментар #18 от "Kcaniba":

    Братя са ти а гледат само как да ти забият нож в гърба.
  • 119 Чичо Тръмп

    1 4 Отговор
    Константин Сивков не е първият руски военен експерт, който признава пълната несъстоятелност на РФ при хипотетичен военен сблъсък със САЩ. Още през октомври 2015 г. докторът на техническите науки проф.Пьотр Белов заяви, че „Русия вече не притежава „ядрен щит” поради изтичане срока за годност на огромен брой балистични ракети. Единствените комплекси, които биха могли да бъдат задействани, са 40 стари ракети „Сатана”, чиито ресурс неведнъж е бил удължаван. А през март 2014 г. не кой да е, а вицепремиерът Дмитрий Рогозин, който отговаря за военно-промrшления комплекс, в мигове на откровение заяви, че „при реален военен конфликт със САЩ Русия ще загуби войната само за шест часа”.
  • 120 Румбата Радев

    1 0 Отговор
    Нашите 29-ки ще спрат всякакво настъпление.................хи-хи-хи
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания