29 Март, 2018 08:43 2 145 5

Вучич за Косово: Избрах мира, а не изпращането на армия

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • владимир путин-
  • косово-
  • прищина
Вучич за Косово: Избрах мира, а не изпращането на армия - 1
Снимки: БТА/АР

Сръбският президент Александър Вучич призна, че във връзка с напрежението с Прищина около ареста на ръководителя на Службата за Косово и Метохия Марко Джурич е обмислял и вариант за изпращането на войска, съобщава македонският "Фокус“.

На въпрос дали е обмислял военна опция, Вучич отговори:

"Моето конституционно задължение е да защитавам целостта на Сърбия. Ето защо гражданите ме избраха. Не взех решение. Ако бях взел, щяхте да знаете. Това не може да се скрие. Но, това, че съм разгледал такава опция, е вярно. Избрах търпението и запазването на мира. Винаги ще избера такъв вариант, ако не става въпрос за ситуация, от която не можете да излезете без използването на армията".

Вучич за Косово: Избрах мира, а не изпращането на армия

Вучич е разговарял по телефона с Владимир Путин в сряда, предаде "Танюг".

В дълъг и подробен разговор Путин е отбелязал, че Сърбия е най-значимата балканска и европейска страна за Руската федерация, разказа Вучич.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалист

    8 1 Отговор
    Правилно решение.
  • 2 Бат Саше

    8 3 Отговор
    Сърбите могат да надигнат глава и да си пазят суверенитета по-смело! Русия няма как да позволи НАТО да я натиска и мачка вече. Американките гадове се възползваха от слабостта на Русия в годините на войната, ама вече филмът е друг! И въпреки всичко, мирът на Балканите е най-важен, защото големи диваци населяваме тези хубави земи и трябва да се озаптяваме.
  • 3 ЪРП

    1 1 Отговор
    ЗАЩО ФАКТИ.БГ СКРИХТЕ И ПОТУЛИХТЕ ТАЗИ ТЕМА:
    https://fakti.bg/bulgaria/293839-
    НАПЪЛНИХТЕ ЛИ ГАЩИТЕ КАТО ВИ СЕ ОБАДИХА ГИНКОПИТЕЦИТЕ????????
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 НЯКОГА И МИЛОШЕВИЧ СТОРИ ТАКВОЗ ДОБРО

    1 1 Отговор
    Та после, яде голямото дърво.
Новини по държави: