4 Април, 2018 12:00 1 580 1

Косово търси сдобряване с Турция

  • косово-
  • хашим тачи-
  • турция

Хашим Тачи на необявена визита в Албания

Президент на Косово Хашим Тачи е пристигнал на извънредно посещение в Албания, съобщи РИА Новости.

Визитата е била уредена в следствие на покачилото се напрежение между Косово и Турция. Тачи се е срещнал с албанския премиер Еди Рама, който има добри отношения с турския президент Реджеп Ердоган.

Отношенията между двете страни се обтегнаха, след като косовските власти депортираха в Турция арестувани гюленисти, без да се консултират с премиера Рамуш Харадинай. Харадинай веднага поиска разследване по случая, като в същото време си обмени нападателни реплики с Ердоган.

През тази нощ стана ясно, че косовският министър на вътрешните работи Фалмур Сефай е подал оставка.

Самият Тачи подкрепи решението, но в момента търси варианти за подобряване на отношенията с Анкара. Самият Рама заяви, че не е виждал причина самият случай да бъде обсъждан с косовското правителство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Yavuz

    11 0 Отговор
    Много вероятно Турция да постъпи както с пешмерга в Северен Ирак,където даде зелена светлина на иракската армия.За Косово сръбската армия само това чака.