Last news in Fakti

5 Април, 2018 18:06 1 656 47

В Германия има двойно повече крайни мюсюлмани

  • германия-
  • крайни-
  • мюсюлмани-
  • салафисти-
  • ислямска държава-
  • салафисти-
  • джихад

Не всички от тях подкрепят насилствения джихад

В Германия има двойно повече крайни мюсюлмани - 1
Снимка: Shutterstock

Броят на хората в Германия, които се самоопределят като салафисти - последователи на изключително консервативна форма на сунитския ислям - е нараснал двойно за последните пет години, съобщи германското вътрешно министерство, предаде ДПА.

По последни данни около 11 000 души в Германия се самоопределят като салафисти. През 2013 година те са били около 5500. Цитирани от вестник "Тагесшпигел" експерти обаче посочват, че броят на новопривлечените в салафизма е намалял през последните месеци заради териториалните загуби на радикалната групировка "Ислямска държава" в Сирия.

Най-голямо увеличение на салафистите се наблюдава в районите на Берлин и Хамбург, заяви германското вътрешно разузнаване, цитирано от вестника.

Макар и салафистите в Германия да имат строго и пуританско тълкуване на исляма, не всички подкрепят насилствения джихад. По най-нови данни от германското вътрешно разузнаване в страната има 760 души, които имат готовност и способност да извършат терористични нападения. От тях 153 са в затвора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Справедлив

    23 1 Отговор
    Да са им честити на немците...Нещо мулти-култито на Меркел и евро-либералите хептен не работи..Какво стана с интеграцията...От години казвам,че измислените евро-атлантически ценности са тотална глупост-а те и на нас ни ги налагат. Ще дойде време в Европа да има само мюсолмани и джендъри-за голямо съжаление..
  • 3 патриотъ

    22 2 Отговор
    Германците ще се усетят,но мисля,че вече е късно,защото мюсюлманите завладяха Европа.Тяхната цел е пълно ислямизиране на Европа и постепенно я постигат благодарение на Меркел.Абсурдните и действия го показват много добре.
  • 4 Alfa Romeo

    20 0 Отговор
    Хахахах нека ви е шваби! Срам ви е от Хитлер а?! Е сега се не се срамувайте от Хасан!
  • 5 Абе

    16 2 Отговор
    Интересно каква работа имат в християнска държава? Да си ходят обратно, с радост арабските държави ще ги приемат обратно.

    Коментиран от #6

  • 6 Ььььььь

    13 1 Отговор

    До коментар #5 от "Абе":

    Цъъ..само Меркел ги приема с радост-факт...
  • 7 Хасан

    6 8 Отговор
    Добре де..кое по приемливо ??..двама мъже да се целуват в парка в Хамбург или мъж и забрадена мюсюлманка???

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Абе

    11 2 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    За теб и двете алтернативи са добри, именно такива тролове изпадат в крайности.
  • 9 ЗЕВС

    14 1 Отговор
    Ислямиския поход към Европа достига форма на пандемия. Целта е една и единствена, ислямизация на Европа! Заселването на ислямисти сред православни християни и католици, води до конфликти и агресия, защото исляма като такъв не допуска сближаване с хора изповядващи друга религия!
    Свещеният Коран Сура 5/51
    „О, вярващи, не взимайте юдеите и християните за ближни!“
    За тях всички останали са врагове (неверници), с които трябва да се воюва, докато не наложат по всякакъв начин религията на исляма!
    Свещеният Коран Сура 8/39
    "И се сражавайте с тях, докогато не ще има заблуда и религията ще е на Аллах!"
    Убитите при терористични актове със замесени ислямисти за последните две години са над 290 човека, а ранените са над 1300! До кога ще продължава това безумие?

    Коментиран от #12

  • 10 Салам Алеко

    7 3 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    Няма лошо, ама ако мюсюлманката е дъщеря ти, температурата е 40 градуса, оня се разгърдил с бръсната тиква, а дъщеря ти ври под фереджето, тогава ко праим? Климата се затопля, от тъпите мюсюлмански идеи, трябва да се оттървем!

    Коментиран от #11

  • 11 ivan4o

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Салам Алеко":

    Салам ти в пустинята или покрайнините, ако си по къси гащи и тениска ще умреш бре. те хората се обличат така за да оцелеят бря .

    Коментиран от #14

  • 12 Хасан

    1 8 Отговор

    До коментар #9 от "ЗЕВС":

    Стига провокации...пише за «неверници»..демек атеисти....православния или католика не са неверници ,те са си вярващи..

    Коментиран от #16

  • 13 ЗЕВС

    5 0 Отговор
    Свещеният коран сура 2/98
    -"Който е враг на Аллах и на Неговите ангели, и на Неговите пратеници, и на Джибрил, и на Микал - Аллах е враг на неверниците."

    Свещеният коран сура 3/151
    -"Ще хвърлим ужас в сърцата на неверниците, защото съдружиха с Аллах онова, на което Той не е низпослал довод. Мястото им е Огънят и колко лошо е обиталището на угнетителите!"
    Ако имаш нужда от още провокации пиши!

    Коментиран от #15, #17

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Салам Алеко

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "ЗЕВС":

    Това го е казал някой дето е пукал опиум от сутрин до вечер, видял козела, и помислил пе е Гавраил, днес много тъпаци вярват в тая глупост! Любопитно ми е на кой език е писан първия куран!
  • 16 Салам Алеко

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "Хасан":

    Айде стига бе, асимилаторе! Всички които не вярват във вашия бог ги имате за боклуци! А всичкия възход на техниката е измислен от християни! Само маркуча и веригата на босфора е от душманите! Каква ирония, да се хвалиш че се миеш, ти дето в Констнтинопул видя за първи път баня, ти дето мислеше че четката е за да чисти дебелото черво! Абе хасане!
  • 17 Хасан

    5 4 Отговор

    До коментар #13 от "ЗЕВС":

    Аллах и Бог е едно и също ...то е Всевишния,той е Създателя..

    Коментиран от #19

  • 18 Хасан

    3 2 Отговор
    Човек иди на психолог..не си добре..не можеш да мразиш някого и нещо за спорт..виж Великден е и всичко живо отиде на море в Гърция...погледни как е при мюсюлманите на байряма...от Швеция идват само за да си видят близките ..това е смисъла на религията

    Коментиран от #24

  • 19 ЗЕВС

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Хасан":

    Свещеният Коран Сура 4/56
    "Онези, които не вярват в Нашите знамения, ще ги изгаряме в Огъня. Всякога, щом кожата им се опече, я сменяваме с друга кожа, за да вкусят мъчението. Аллах е всемогъщ, премъдър. "
    Продължавай да пишеш на линия съм.

    Коментиран от #20, #21, #23

  • 20 Хасан

    2 3 Отговор

    До коментар #19 от "ЗЕВС":

    Уфффф..глупости на търкалета...не вникваш в смисъла ...престави си една религия пет пъти на ден спираш всякаква работа и правиш медитация....преди това правиш абдест ..лична хигиена ..ръце,крака,лице...в наши дни е нормално но представи си преди 16 века...

    Коментиран от #22

  • 21 Хасан

    2 3 Отговор

    До коментар #19 от "ЗЕВС":

    И ще разбереш защо през Средновековието когато населението на Европа е било преполовено от бокести,зарази и епидемии то в империята е нямало епидемии

    Коментиран от #27

  • 22 Салам Алеко

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    Чудесно, значи да станем михлюзи! Ми отде будали да работят бре! Като ходих в измир в "устунел" не видях да се молят по пет пъти! Само бачкане беше! Ти само да се молиш и да самиш ти е в главата!

    Коментиран от #25

  • 23 Хасан

    1 4 Отговор

    До коментар #19 от "ЗЕВС":

    Докато в християнстеото Бог има образ и подобие и е горе на небето ,то при мюсюлманите Всевишния няма лице и образ ..това е силата която свързва атомите ,планетите,създателя на Космоса,съдбата,човешката воля...
  • 24 Салам Алеко

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    Ми единствените във форума за Раднево сме аз и ти! Ама аз мога да си го призная, а ти се мислиш за нормален! Стига с доктори, отивай в лудницата дето ти е мястото, и хапченца ще има и килимче, и аз винаги ще съм зад теб, ориел образа на Гавраил! За една година ще те направя мохаймед!

    Коментиран от #26

  • 25 Хасан

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "Салам Алеко":

    Не всеки българин е християнин..не всеки турчин е мюсюлманин...и аз не съм много праведен,но уважавам бабичката в църквата която пали свещ за починалия си мъж

    Коментиран от #29

  • 26 Хасан

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "Салам Алеко":

    Извинявам се за това с хапчетата..прекалих...Весели празници...
  • 27 ЗЕВС

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Хасан":

    Какви болести и епидемии ти бушуват в главата. Въпроса е, че Исляма като религия е коренно различен от християнството. Затова в Германия и останалите Европейски държави национализма набира все повече привърженици. Търпението на хората не е безкрайно!

    Коментиран от #28

  • 28 Салам Алеко

    4 1 Отговор

    До коментар #27 от "ЗЕВС":

    Исляма не е религия, исляма е професия на завладяване на другите религии, изградена е върху другите, затова е възникнала толкова късно! Целта и е да асимилира и унищожава другите религии!

    Коментиран от #30

  • 29 Салам Алеко

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "Хасан":

    Истинския българин е християнин по завета на Борис1, другите са продали вярата си за да нямат ороблеми с башибозука! Дано се събудят някога!
  • 30 ЗЕВС

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "Салам Алеко":

    Дали е религия или не е, всеки решава сам за себе си, но когато налагаш нещо насилствено това е агресия!
    В Корана сура (глава) с такива текстове има в изобилие!

    Коментиран от #31, #34

  • 31 Салам Алеко

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "ЗЕВС":

    Извинявай, но свободни съчинения на наркомани не чета! Все пак хубаво е че умееш да ги ползваш и показваш смисъла им, на хора като мен! За ме просто е нещо, което не бих прочел, ... мисля че ще се омърся!
  • 32 Снайпериста

    4 0 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "ЗЕВС":

    А има ли случай мюсюлмани като « мисионерите с кръст в ръка » да са налагали вярата си????..аз не се сещам ...Имало е еничерство ,но това по скоро е адмистративно решение колкото религиозно..

    Коментиран от #35, #36, #37, #38, #39, #40, #41, #42, #43, #44, #45

  • 35 ЗЕВС

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Хасан":

    Как ще се сетиш като четеш само това което ти изнася! Прочети пост N8 Убитите при терористични актове със замесени ислямисти за последните две години са над 290 човека, а ранените са над 1300, или искаш да ми кажеш, че те са измрели доброволно с усмивка на лицето? Къде си видял християнин с мачете да тича по улиците и да коли на ред? Знаеш ли колко Българи през турското робство са избити и прогонени от родните места щото не са приели "правата" вяра ?
  • 36 ЗЕВС

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Хасан":

    1515 г. Първо масово помохамеданчване - главно в санджаците Чермен, Силистра, Никопол, в Беломорието и Македония. Тази вълна от потурчвания продължава до края на ХVI век особено в Северна България и североизточните български земи.
  • 37 ЗЕВС

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Хасан":

    1598 г. След въстнието на влашкия воевода Михаил Храбри, избухва въстание на българите с център Търново. Неговият неуспех принуждава десетки хиляди бежанци да се преселят във Влашко.
  • 38 ЗЕВС

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Хасан":

    1666 г. Масово насилтвено помохамеданчване на българите в Родопите - главно в Чепинското корито и Разложко.
  • 39 ЗЕВС

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Хасан":

    1669 г. Масово помохамеданчване на българите в Пазаржишко, Пловдивско и северния дял на Родопската област
  • 40 ЗЕВС

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Хасан":

    1688 г. Чипровско въстание в северозападните български земи. Жестоки репресии над населението в Чипровец и други селища в Берковско, Видинско, Ломско. Голяма вълна бежанци тръгва към Унгария, Влашко, Банат и Молдова.
  • 41 ЗЕВС

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Хасан":

    1689 г. Масово помохамеданчване на българи в Североизточна България. Поредната голяма вълна бежанци тръгва към Влашко, Банат и Унгария.
  • 42 ЗЕВС

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Хасан":

    1705 г. Насилствено помохамеданчване на българите в Средните Родопи.

    1729 г. Помохамеданчване на българското население в Райково и Смолянско.
  • 43 ЗЕВС

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Хасан":

    1726-1730 г. Вълна от българи-католици от Никополско и Свищовско преминават във Влашко.
  • 44 ЗЕВС

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Хасан":

    1770-80 г. След поредната война между Османската империя и Русия, десетки хиляди българи от Силистренско, Пазаржишко, Свищовско, Ломско, Русенско, Беленско се изселват в други страни, бягайки от отмъстителния гнет на поробителя.
  • 45 ЗЕВС

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Хасан":

    1801-1806 г. Продължава бежанския поток към Южна Русия, Влашко и Молдова, в Букурещ и други румънски градове.
    Списъка е безкраен, но ако искаш мога да го продължа.
  • 46 Stefko88

    1 0 Отговор
    Чалгата също допринася за изграждането.
  • 47 Салам Алеко

    2 0 Отговор
    Както чвта, някой пак си намери майстора! Незнам обаче не му ли омръзна?
Новини по държави: