Last news in Fakti

5 Април, 2018 16:15 12 349 59

Путин разполага ракети в Сърбия

  • сърбия-
  • ракети-
  • русия-
  • владимир путин-
  • искандер-
  • балкани-
  • напрежение-
  • прешево-
  • косово

Ние трябва да се подготвим за най-лошото, каза сръбският министър на отбраната

Путин разполага ракети в Сърбия - 1
Снимка: Shutterstock

Сърбия вече получи четири бойни самолета МиГ-29 подарък от Русия, а експерти от двете страни "обсъждат детайли от руския план за разполагане на ракети с ядрени бойни глави и други видове бойна техника". Това съобщава изданието Ellinotourkika, цитирано от руски медии.

"Ние трябва да се подготвим за най-лошото", заяви министърът на отбраната на Сърбия в момент, когато събитията на Балканите се развиват с главозамайваща скорост, а някои източници съобщават за руска база в Прешево, Южна Сърбия, където се наблюдавало сериозно придвижване на сръбски танкове и бронирана бойна техника. Същите източници съобщават и за движение на ракетни комплекси "Искандер-М" с ядрени бойни глави, съобщи "Епицентър".

В същото време медиите в Сърбия съобщават, че първата оръжейна сделка между Белград и Москва вече е финализирана. Става въпрос за доставката на четири щурмови вертолета - убийци на танкове - Ми-35, други четири вертолета Ми-17, танкове Т-72, БМП-2 и други видове бойно оборудване, информацията за което засега се пази в тайна. Решението за сделката е взето на срещата на министрите на отбраната Сергей Шойгу и Александър Вулин.

"Ние обсъдихме и нашето бъдещо военно и техническо сътрудничество, модернизацията на изтребителите МиГ, както и други въпроси за въоръженията. Длъжни сме да се подготвим за най-лошия сценарий", добавил многозначително Вулин. Мобилизацията и информациите за руска база в Южна Сърбия предизвиква безпокойство по целия балкански регион, включително Гърция. По информация на източниците, новата руска база "се разгръща" в района на Прешево, след секретно споразумение, сключено преди два месеца и ще бъде въоръжена с ракети със среден обсег.

В резултат от това пребазиране на руските мобилни пускови ракетни комплекси, всички военни обекти на НАТО в радиус от минимум 500 км ще бъдат в зоната на гарантираното поразяване. И това е според официалните характеристики на комплекса, за които има открити руски източници. В Пентагона са убедени, че "Искандер" има далеч по-голям обсег.

В съчетание с вече разположените в Калининградска област ракетни комплекси, такива страни като Германия и Полша ще бъдат в обсега на руските ракети, които ще бъдат обслужвани от руски специалисти. Това е особено важно, подчертава изданието, тъй като регионът на Прешево е близо до границата с Косово и ще стане основа, на която руснаците ще контролират Балканите в един потенциален конфликт между САЩ и Русия на полуострова.

Този тактически ход на руския президент е пряко свързан с отговора на американските бази в Косово, Скопие и България и безусловно се явява стъпка към контрол над Балканите, явно оказвайки влияние върху страни като Гърция, Италия, Австрия, Косово и Албания. Сръбските власти, продължава изданието, са се споразумели с Москва и наградите, които ще получат, ще бъдат много сериозни, включително доставки на "напредничави" оръжейни системи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 какво

    148 16 Отговор
    Значи Русия подарява на Сърбия самолети и ракети, а на нас Европа или Америка какво ни подариха?

    Коментиран от #4, #6, #8, #9, #14, #36, #48

  • 2 Бай Иван

    25 159 Отговор
    Kремълското джудже ще запали света.....

    Коментиран от #52, #53

  • 3 Гост

    92 15 Отговор
    Европа иска да ни подари ама тогава нашите хора тук няма да си вземат комисионните.
  • 4 Бог

    90 12 Отговор

    До коментар #1 от "какво":

    Както винаги - среден пръст
  • 5 ттттттттттттттттттт

    107 15 Отговор
    какво получихме ,като сме със хамерика...един....

    Коментиран от #11

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Де ке е Морона

    78 10 Отговор
    След 100 години същия сценарии.Сърбите пак срещу нас....
  • 8 НАТО ВЕЦ

    42 7 Отговор

    До коментар #1 от "какво":

    "Демокрация".....и "червена точка" за руските ракети.
  • 9 Симеон

    74 4 Отговор

    До коментар #1 от "какво":

    Комбинация от 3 пръста и евроатлантическа солидарност. Проблемът че когато ние трябва да сме солидарни с тях ОК. Обаче когато те трябва да са солидарни с нас нещо се разсейват. Така беше и при Южен поток и при Белене и навсякъде. Докато ЕС лиже задника на САЩ аз не виждам смисъл от договаряне с Русия. Просто тя не иска посредници.
  • 10 Димитров

    11 81 Отговор
    САЩ ни подаряват ф-16, но трябва да си ги ремонтираме. Също както и сърбите трябва сами да си ремонтират миговете.

    Коментиран от #55

  • 11 ихуахо

    15 95 Отговор

    До коментар #5 от "ттттттттттттттттттт":

    Какво искаш да получиш бе ,ватник ? Аман от идиоти ,всичко на готово искат и подаръци.Достатъчно пари и облаги се получиха ,които се усвоявят обаче от други хора и не стигат до народа.Това малко ли е бе наглец ? На сърбите им подарили 3 летящи тостера ,голямата работа.Ние в момента тези които имаме неможем да поддържаме ,камо ли други.Ако стане нещо тук ,ще получим помощ от всякъде ,не бери грижа ти ,защо не си бил получил подобни руски ламарини като подарък.

    Коментиран от #13, #49

  • 12 Иванов

    9 66 Отговор
    Това са пущеници и фейк нюз. Бай Даньо кога пущи руски ядрени ракети в Сърбия, пак се обадете. Ако има нещо такова, до довечера Сърбия няма да съществува, а изроди от Афгана ще колят наред.
  • 13 На шурея шуролинката

    64 6 Отговор

    До коментар #11 от "ихуахо":

    А ти въобще не знаеш къде се намираш! Явно и в казарма не си ходил. И от прехода нищо не си разбрал...
    Когато завъртиш още 10-на години може и да се пробваш с коментарите. За сега нямаш никаква идея какво се случва.
    Втори вариант е да си трол, защото иначе няма никаква логика да дрънкаш подобни простотии
  • 14 Някой

    63 5 Отговор

    До коментар #1 от "какво":

    Ще ни подарят ( съответно и ние трябва да им подарим $ за всеки ) раздранкан Ф16 .Така САША,ще може да си купи новите Ф 35.Инак ,ако не крадат пари от бившите съюзници на Русия как ще си върнат трилионите $ дългове
  • 15 Eee

    44 10 Отговор
    Само СССР👍

    Коментиран от #24

  • 16 Неутрал

    4 19 Отговор
    В Сърбия има мораториум върху изграждането на атомни електроцентрали и производството на атомни оръжия. Има институти, най-известният от които е Институтът за атомна енергия Винча близо до Белград, който в миналото разполагаше с ядрен материал, транспортиран до Русия. Не вярвам, че в бъдеще Русия ще разполага с ядрени оръжия в Сърбия.

    Коментиран от #50

  • 17 СуперЛЪЖИ

    6 55 Отговор
    Руснаците окончателно изтрещяха. Вече и не се стараят поне малко да приличат на истина фейковете им. Ква руска база в Прешево бе, жалки мошеници. Нали ако стъпи руснак, косоварите, както са им набрали ще му резнат главата от глезените.

    Коментиран от #21

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 onq s konq

    10 47 Отговор
    Ако Сърбия допусне разполагането на руски военни бази и техника на тяхна територия,това ...просто ще е краят й!НЕ САМО ВСИЧКИ БАЛКАНСКИ ДЪРЖАВЕ-ЦЯЛА ЕВРОПА ЩЕ СЕ ВДИГНЕ СРЕЩУ СЪРБИЯ,което на практика значи скъсване да дипломатически отношения ,затваряне на граници и желязно ембарго,каквото Русия дори не е и сънувала.Защото в случая става въпрос за ЖИЗНЕНО ОЦЕЛЯВАНЕ НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ и изместване на БАЛАНСА НА СИЛИТЕ РЯЗКО КЪМ МОСКВА.А ако трябва да се прави паралел относно въпросната ситуация със Сърбия,това АБС СЪЩОТО ЗА ЕВРОПА,КАКВОТО БЕШЕ РУСКА КУБА ЗА АМЕРИКА!Искрено се надявам Запада да подходи по най-разумния начин и да ЛИКВИДИРА ВЪПРОСНАТА ВЗРИВООПАСНА СИТУАЦИЯ,защото ние горим едни от първите!!!

    Коментиран от #20, #25

  • 20 сръбин

    52 12 Отговор

    До коментар #19 от "onq s konq":

    Напротив. Всички ще я уважават защото не е наведена като нашата. Ще стане регионална сила и ще стане страшно за някой.

    Коментиран от #27

  • 21 Антисоросоид

    39 4 Отговор

    До коментар #17 от "СуперЛЪЖИ":

    И как ще стане това ? Те косоварите несмеят и сега да нападнат Сърбия без нато. Май си от платените ислямски со ро сои ди ?

    Коментиран от #22

  • 22 СуперЛЪЖИ

    7 17 Отговор

    До коментар #21 от "Антисоросоид":

    Губя си времето, ама сте неуки тикви. Имаш ли представа къде е Прешево. Там почти няма сърби. Албанци. Обсъждаше се да се присъединят към Косово, но никой няма да го позволи. Само това ни липсва да граничим с Косово.

    Коментиран от #54

  • 23 ivan4o

    2 7 Отговор
    чета коментари и само завист
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ами сега

    36 8 Отговор

    До коментар #19 от "onq s konq":

    Пак не позна, чудя се какво ли ще пишеш ти и другите тролове когато Русия разпердушини всичките си врагове, може би че е било анимация а не реалност, чудно ми е къде ще се спасявате тогава, ако някой от новата "русофилска" власт, която ще дойде в БГ реши да ви потърси сметка за антируската(която вярвай ми вече ще се нарича антинародна)пропаганда, която водите. И не забравяй, че Москва не вярва на сълзи.....

    Коментиран от #26, #28, #59

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 onq s konq

    6 25 Отговор

    До коментар #20 от "сръбин":

    Никът ти е "СЪРБИН", а се изразяваш за "НАШАТА" страна,т.е. БЪЛГАРИЯ.Което значи единствено че си СРЪБСКИ ЕМИГРАНТ,ОТРЕКЪЛ СЕ ОТ РОДИНАТА СИ И ПОТЪРСИЛ ПО-ЛЕК ЖИВОТ В ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ.Е с такива не ми се общува-КАТЕГОРИЧНО!
  • 28 onq s konq

    4 18 Отговор

    До коментар #25 от "ами сега":

    Докато се чудищ кой къде ще се спасява АКО/АМА НАДАЛИ/ Русия унищожи всичките си врагове,АКО...беше богат и красив,АКО...беше и умен...Селскиии...ще ти препоръчам нещо НЕ В БЪДЕЩЕ,А В СЕГАШТО И ВЕДНАГАШНО ВРЕМЕ-БЛИЖИ СИ СЛАДОЛЕДА!:)
  • 29 Георги

    32 3 Отговор
    България винаги е бела от страната на губещите.
  • 30 Варна

    15 5 Отговор
    Разполагането на ядрено оръжие на Барканите ще доведе до 3-та Световна. - Абсурдно е това да се случи.
    Не за първи път ще кажа, че използването на Ядрено оръжие на територията на Европа ще доведе до засягане на всички страни, дори такива, които биха се обявили за неутрални. - Не е никакъв проблем за радиоактивният облак да премине 2-3 хил. километра.
    Това означава да превърнеш във враг всяка държава от континента в свой враг, а това няма да е желано за никого
    А Сърбия е прекалено малка и немощна за да може да опази ядрена установка и то заобиколена от държави врагове.

    Коментиран от #44

  • 31 Голем смях

    6 26 Отговор
    Пълни простотии.Сърбия е заобиколена от натовски държави ,а скоро никой не е пропускал конвои с ракети към Сърбия.Сигурно са ги хвърлили с парашут или са джобен формат и са пристигнали със самолети.

    Коментиран от #32

  • 32 Гюрза

    19 2 Отговор

    До коментар #31 от "Голем смях":

    Цоцолане,в рус.сайт..искандер.ру,пише че са ги доставили нощта,по Дунав..в бълг.води не са имали проблем..по пристанища и летища всичко,,спи,,
  • 33 Дани

    34 7 Отговор
    Идва нов световен ред,ние да му мислим мижитурките на европа.Евала на сърбите.

    Коментиран от #47

  • 34 ВПЕЧАТЛЯВАЩО, ПРЕКРАСНО И ОТЛИЧНО

    4 1 Отговор
    ЩЕ ДАВАМ ЦЕЛЕУКАЗАНИЯТА ПЕРФЕКТНО С УДОВЛЕТВОРЕНОСТ И ТО ЛИЧНО. Я БА ДАБА ДУ У У У.! ОБИЧАМ ТЕЗИ ЛУДИ ФИЛМИ!
  • 35 СЪРБАЙТЕ ДЕМОКРАЦИЯ с пълни шепи

    15 1 Отговор
    И СЪС ПРАЗНИ РЪЦЕ И ДЖОБОВЕ И В НЕБЕТО ПЛАМЪЦИ, БОМБИ И ОГНЬОВЕ. БЛАГОДАРИМ НА НС, МС, ПРЕЗИДЕНТА ЗА ДАЛНОВИДНОТО ИМ УПРАВЛЕНИЕ.ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ СОЛОМОН ПАСИ ТОЙ Е ТОЗИ КОЙТО ЩЕ НИ СПАСИ И МИХО МИХОВ.
  • 36 На нас

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "какво":

    На нас гордостта на джендър подариха.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Пешо

    5 7 Отговор
    Партенките на факти нямат край.Подарък и кредит нее едно и също.Но със ядрените заряди прекалихте.
    Те и сърбите не знаят за тая глупост. Но се четат!
  • 40 Мишок

    2 20 Отговор
    ...Kремълското джудже ще запали света...
    Защо слагате минуси на Бай Иван ? Не е ли прав ?
  • 41 МоЗък та дрънка

    4 16 Отговор
    ...Те косоварите несмеят и сега да нападнат Сърбия...
    И защо трябва да я нападат ?
    В тъпите ви промити кремълски мозъци само нападения ви се виждат

    Коментиран от #43

  • 42 ГолЕм

    2 10 Отговор
    ....европа.Евала на сърбите...
    За инфо на непосветените. ПСВ започва заради игрите на Сърбия и Русия срещу Австро-Унгария.
    В резултат на войната , АУ престава да съществува, Сърбия става Югославия , но цената е смъртта на 20% от сръбското население. Ама голяма работа!!! Жените ще народят !!!
  • 43 Мexanik

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "МоЗък та дрънка":

    С на фащ им се не виждат те само за това говорят
  • 44 Учуден

    22 0 Отговор

    До коментар #30 от "Варна":

    Кой е казал че сърбите ще управляват ядреното пръжие.!?
    Няма такова нещо.!!! РУСНЯЦИТЕ.!!!
    От базата могат да ударят и Италия и Полша и Германия и Румъния и БЪЛГАРИЯ. - Там където има бази на САЩ.!!!

    Коментиран от #46

  • 45 Лъжливото Овчарче

    3 5 Отговор
    Пълни глупости и половината от информацията дебела лъжа. Щяли да разполагат ракети с ядрени бойни глави. Вий добре ли сте. Това да не ти е да разполагаш каси с водка на поляната. Това ли е модата сега. Да включим Сърбия в пропагандата с разни новинки и да активизираме 5-тата колона във всички страни на Балканите.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Да ама Не

    1 8 Отговор

    До коментар #1 от "какво":

    Подаряват им едни миризливи партенки , които българските путиноиди развяват.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Гого Шопо

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "Неутрал":

    Оти да не праят кат фащ-едно думат за пред ората а си праят що сакат. Оно си требе веке да се лаже като краварете.
  • 51 Здравей братчет

    8 0 Отговор
    Русиа господар на планетата Ванга
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Кую

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Иван":

    Бай Иване, да те клеца кой те хване.
  • 54 Стрелата

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "СуперЛЪЖИ":

    В прешево има албанци колкото има в бг незнм кои е непосветен
  • 55 Мафа Низакура

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Димитров":

    Ти от къде падаш? От луната? За 8 морално остарели F 16 искат близо 2млрд.USD.Това според теб подарък ли е? Кой сам си купува подаръци, изключая ЛУДИТЕ?
  • 56 Насраха се да лъжат и злобеят москалите

    0 1 Отговор
    Сърбите може и да са нагли, ама не са луди да пуснат руснаците. Знаят много добре, че това ще доведе до изчезването на Сърбия.

    Коментиран от #58

  • 57 редник

    1 0 Отговор
    Нормално ! Надявахте се , че на руснаци и сърби им е омръзнал живота ? Не помните ли ? " който гроб копае другиму... " Русия видя достатъчно ! Путин е казал , че свят без Русия няма да има !
  • 58 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "Насраха се да лъжат и злобеят москалите":

    И ти ли ще я заличиш.или страхливците от сащ
  • 59 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "ами сега":

    Тои си има готов план за този момент.сигорен бъди че когато момента настъпи той яхнал мулето си и с букет от червени рози в ръка толкова силно ще се дере да живее червената армия да живеят братята руси че никои няма да може да го надвика
Новини по държави: