Last news in Fakti

8 Април, 2018 15:52 4 441 12

Сърбия винаги ще остане в Косово

  • сърбия-
  • косово-
  • марко джурич

Марко Джурич присъства на Великденската служба в полунощ в манастира Банска

Директорът на сръбската правителствена сулжба за Косово Марко Джурич присъства на Великденската служба в полунощ в манастира Банска, близо до Звечан в северно Косово, и по този повод заяви, че Сърбия винаги ще бъде до народа си в Косово и Метохия, предаде Танюг.

"Ние, сърбите, сме един малък на брой, но храбър и свободолюбив народ и ще оцелеем, и ще останем тук, в Косово и като Сърбия ще съумеем да защитим народа си в Косово и Метохия, защото тук, в Косово вече над 1000 години се изгражда идентичността на целия сръбски народ. Градил се е в миналото, гради се и днес и бъдете сигурни, че ще се гради и в бъдеще", каза Джурич пред журналисти.

Той честити Великден на всички вярващи и отправи послание за "издържливост и любов към всички".
Това бе първото посещение на Джурич в Косово след 26 март, когато бе арестуван в Косовска Митровица, което Прищина обясни с неспазване от негова страна на процедурата, свързана с посещението, и не му разреши да влезе в Косово.

На водената от игумен Данило литургия в манастира Банска присъстваха няколкостотин вярващи, както и кметовете на общините с преобладаващо сръбско население в Северно Косово и висшите представители на партията Сръбска листа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 стоян георгиев

    22 9 Отговор
    ааа боли ви за косово ,а като горяхте българите в македония живи тия моабети не ги зачитахте,сега били свободолюбиви и незнам кви .що министъра не каже що косово се обезсърби?щото косовските сърби бяха колонизатори по плодородните земи на македония ,хърватска и воиводина.сръбските колкониалисти вземаха земята на българи,хървати и унгарци ,а чукарите на косово останаха за албанците.сега нямало да се махнат от косово?/??!!!!ами в косово почти няма сърби.има някакви 100-150 хиляди за сметка на 2 млн. албанеца.аз обяаче искам да им върнат косово на тия убавци заедно с тия два милиона албанеца,да се пооправят.
  • 3 onq s konq

    9 16 Отговор
    На Сърбия беше дадено категорично обяснение от НАТО,че КОСОВО ВЕЧЕ НЯМА НИЩО ОБЩО СЪС ТЯХ И СИ Е ОТДЕЛНА ДЪРЖАВАСърбите могат да стоят в Косово колкото си искат/АКО СИ ПЛАЩАТ МАСРАФА КАТО ТУРИСТИ/,но имат права НА ОБИКНОВЕНИ ГОСТИ.Аксо Сърбия си въобрази нещо повече обаче в "географско отношение"..."ЖАЛНА ИМ МАЙКА ЗА ВТОРИ ПЪТ,НО ДОСТА ПО-ЖЕСТОК!
  • 4 Македонеца

    19 7 Отговор
    Шумадийците винаги са гледали в чужди територии. До 1878 година основното население на Косово е БЪЛГАРСКО, на Ниш също! Никакви претенции не могат да имат шумадийците и още ще имат да губят.
  • 5 Иванов

    7 8 Отговор
    Сърбия? Епа нема такава дръжава!
  • 6 Saridon

    14 4 Отговор
    Сърбите, да не знаят много. Ние българите си искаме обратно нашите градове Димитровград, Пирот и Ниш. Върнете ни и западните покрайнини. Това си е наша земя.

    Коментиран от #8

  • 7 мутра

    12 3 Отговор
    ако Сърбия си иска Косово, тогава и България си иска Западните покрайнини и компенсация за геноцида над българите в Македония.

    Коментиран от #9

  • 8 емиии

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Saridon":

    Емиии след ТСВ който оцелее ще дели каквото останало.
  • 9 Инсталатор

    0 6 Отговор

    До коментар #7 от "мутра":

    Искай ги тия компенсации от ортака на Хитлер поганеца Борис.Много е гадно да си винаги на губещата страна пък после да плачеш.

    Коментиран от #10

  • 10 мутра

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Инсталатор":

    Това, че сме загубили войната не оправдава геноцида. По тази логика ние е трябвало да избием всички сърби когато печелим войната през 1885.
  • 11 Дебър

    6 2 Отговор
    Пирот Враня Босилеград Цариброд Зайчар Ниш са български
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.