Last news in Fakti

8 Април, 2018 17:30 1 565 17

Берлин: Атаката в Мюнстер не е тероризъм

  • ван-
  • германия-
  • атака-
  • мюнстер

В момента има сведения, че престъпникът е действал сам и няма връзка с терористична клетка

Берлин: Атаката в Мюнстер не е тероризъм - 1

Разследването на нападението, при което автомобил се вряза в групи граждани в германския град Мюнстер, продължава, като не е установена връзка с ислямистки тероризъм, съобщи днес министърът на вътрешните работи на Германия Хорст Зеехофер, цитиран от ТАСС.

В момента има сведения, че престъпникът е действал сам и няма връзка с терористична клетка, каза той. По думите на Зеехофер "не може да има абсолютна безопасност въпреки всички мерки, които взимат органите за сигурност."

Трябва да правим всичко, което е по силите ни за предотвратяването на такива престъпления в бъдеще, заяви министърът пред журналисти.

Представителката на прокуратурата на Мюнстер Елке Адомайт каза, че нападателят е имал по-рано проблеми със закона.

Престъпникът е известен на полицията, в Мюнстер срещу него са били повдигнати три дела, допълни тя. По думите й става въпрос за заплаха за физическа разправа, нанасяне на материални щети, а също така напускане на мястото на пътно произшествие.

Към момента всички разследвания, които датират от 2015-2016 година, са прекратени. Представителката на прокуратурата не уточни как точно са приключили трите процеса.
Няма сведения, че вчерашното престъпление е имало политически подтекст, подчерта тя.

Вчера 49-годишният германски граждани с психични отклонения заби автомобил в група граждани в ресторант в град Мюнстер. В резултат на инцидента загинаха трима души, включително нападателят, а 20-30 души са ранени.

Германските власти уточниха, че сред ранените има и хора с опасност за живота. Сред пострадалите има холандци.

По данни на телевизия Ен-ТеВе (n-tv) нападателят е имал три апартамента - един в Мюнстер, а два в провинция Саксония. Той ги е давал под наем и вероятно с парите от наемите е живеел. Освен това на негово име има регистрирани пет автомобила, като с един от тях той се вряза в групата хора вчера.
При обиск в дома на нападателя е открит макет на автомат "Калашников", предаде ТАСС. Полицията се е свързала с човека, от когото е купен той. Целта е да се разбере колкото се може повече за мотивите на престъпника.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 етно граф

    14 1 Отговор
    Бе, вий на тоз "германец" му кажете името, етническата и религиозна принадлежност, пък ние лесно ще си направим заключение, терористичен акт ли е "невнимание".
  • 3 ivan4o

    8 0 Отговор
    aйдее изтървах ме прасето, пак се почва!

    Коментиран от #5

  • 4 немски толерантен дознател

    13 1 Отговор
    За да се квалифицира едно такова престъпление като "терористичен акт, е нужно да се представи нотариално заверено пълномощно от "ИД" на името на извършителя. Това пълномощно да е заверено от немски нотариус от района на извършване на атентата, в рамките на една година след заверката максимум.
  • 5 констататор

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "ivan4o":

    Докато траяха изборите и съставяха "коалицията", всичко беше мирно и тихо. Ясно е, на кого служи Меркел.
  • 6 гост

    4 2 Отговор
    Йенс Р. така се казва човека изпаднал в Амок.Не е МУСЮЛМАНИН!

    Коментиран от #9, #10

  • 7 Иванов

    3 3 Отговор
    Не всички мюсюлмани са терористи, само терористите.

    Коментиран от #8

  • 8 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Иванов":

    Като развален грамофон си,ти ми говориш той ти приказва!
    НЕ Е МУСЮЛМАНИН!
  • 9 Да да

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Къде го прочете? Може и Ханс да е! Или Хасан!
  • 10 Да да

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Къде го прочете? Може и Ханс да е! Или Хасан!

    Коментиран от #11

  • 11 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Да да":

    Смешко!Голяма параноя те тресе.
  • 12 соросоидни кърлежи

    4 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "не може да има абсолютна безопасност въпреки всички мерки, които взимат органите за сигурност." Е като не можете майка ви стара ,за какъв чеп пуснахте тези главорези в Европа..Защото ви сте зад бронирани коли, а нормални хора трябва да бъдат щит срещу алахакбаровци,нали.Кога в Германия газили хора с коли, когато свинете талибански внедриха своите главорези заедно с милиони бурки и чалми,които маршируваха по цялата Европа без документи, идваха от афро-азиатски ислямски държави.По зле са от чума и новичок, а най зле за европейци техните управляващите-предатели .
  • 13 чалма тв

    2 1 Отговор
    ох ,стана по леко, не е бил Хасан терорист, а някакъв си психично болен германец, сега ако беше жив германеца трябваше да плати на ислямски терористи пари за правата върху този вид убийства, но той се самоубил ,така разправят полицаи, което трудно ми се вярва ,особено на германски медии, нещо гнило има в цялата тази история..Фалшиви новини,жалко само за истински жертви.
  • 14 чакай малко

    6 0 Отговор
    Значи когато мюслиманин зад волана е терор, а когато германец -ПТП, а сиктир, дискриминация на расова основа и отгоре на всичко веднага го определиха като психично болен,да видим документ за това, оснен ако не го измислите със задна дата.Как така този господин с такива проблеми има 5 коли и книжка ? Просто питам, но знам и отговор- всичко е измислици за идиоти...Аз не съм, ви сте такива.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 F16

    5 1 Отговор
    Германец е името му е Али Баба
Новини по държави: