Last news in Fakti

9 Април, 2018 11:51 2 296 3

Сърбия: Ние сме военно неутрална страна

  • сърбия-
  • армия-
  • белград-
  • александър вулин

Министърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин заяви, че Сърбия е военно неутрална страна, която сама взима решения и не е задължена да се подчинява на ничия политика, съобщи Танюг.

Той добави, че укрепването на армията е необходимо, за да остане Сърбия независима и изтъкна, че самолетите МИГ, чиято модернизация е в ход, ще бъдат най-съвременните в региона.

В съответствие с договора между президентите на Сърбия и на Русия Вучич и Путин ние ще продължим да модернизираме армията, ще има бронирани коли, танкове. Русия е наш важен партньор. Хеликоптер МИ-17, това ни е необходимо сега, заявил Вулин.

Според него укрепването на армията означава стабилни Балкани и мир. Пред телевизия Пинк Вулин заявил още, че членове на армията на Сърбия участват в момента в десет мироопазващи операции по света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стьопа

    4 1 Отговор
    "Не ангажирана " докато не види на къде духа вятъра , тогава става много " ангажирана " стига това да води до създаването на Велика Сърбия .
  • 2 onq s konq

    2 4 Отговор
    Ако Сърбия е военно неутрална,не би трябвало да има и врагове като една Швейцария например.Тогава ЗАЩО СЕ ВЪОРЪЖАВА ,ПРИ ТОВА С НАЙ-МОДЕРНО ОРЪЖИЕ В РЕГИОНА/според твърденията й/?

    Коментиран от #3

  • 3 Неутрал

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Швейцария не води война в продължение на 700 години, но има най-модерните оръжия. Вижте на Wikipedia за Швейцария какви оръжия има и какво планира да има.
Новини по държави: