11 Април, 2018 08:16 1 371 16

Меркел е сигурна, че е използвано химическо оръжие

  • ангела меркел-
  • сирия-
  • химическо оръжие-
  • дума-
  • германия

По думите й доказателствата са „много, много ясни“

Меркел е сигурна, че е използвано химическо оръжие - 1
Снимка: БТА/ AP

Наличните доказателства за употребата на химически оръжия в предградието на Дамаск - Дума са убедителни, заяви германският канцлер Ангела Меркел. Тя обяви това на съвместна пресконференция с гостуващия в Берлин украински президент Петро Порошенко.

По думите й доказателствата са „много, много ясни“. Тя допусна, че те може да бъдат проверени още веднъж, но изрази убеденост, че това няма да промени становището на Германия.

„Ужасяваща е ситуацията, когато след толкова много международни дискусии отново и отново се използва химическо оръжие", категорична бе Меркел и подчерта, че по този въпрос трябва да се говори „с много ясен език“, предаде „Епицентър“.

Съобщението, че на 7 април срещу град Дума в Източна Гута е било употребено химическо оръжие дойде от няколко неправителствени организация, включително т. нар. Бели каски. Те заявиха, че при бомбардировка на правителствените сили, подкрепяни от Русия, в града са паднали бомби с хлорен газ, от който са загинали десетки хора, а много пострадали местни жители са постъпили в болници.

Руското министерство на външните работи окачестви тези твърдения като дезинформация, а лично министър Сергей Лавров заяви, че руски специалисти, изпратени на място, не са открили никакви следи от химически оръжия. Министерството на отбраната в Москва пък заяви, че Белите каски не са надежден източник, защото разпространяват изфабрикувана информация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    30 1 Отговор
    Белите каски,могат единсвенно да го забелят,за друто не стават
  • 2 гост

    25 4 Отговор
    мали , то бива сдухано бабе, ама чак пък толкова,отпиши ги швабите!
  • 3 реалист

    33 0 Отговор
    Дори някой да е пуснал хлор или друго нещо трудно ще се установи кой го е направил.Не ми се вярва да са от редовната сирийска армия,щото руснаците няма да допуснат това.Убеден съм,че ако е имало нещо подобно това е манипулирано и подготвено от т.нр.опозиция,с цел демонизиране на сирийското правителство и Русия.Много е удобна тази постановка за да се нападне отново Сирия.Сирия стана поле за регионален и геополитически сблъсък на силите.По действащото международно право действията на коалицията водена от САЩ си е чиста агресия и престъпление. Престъпление и това да се налага насилствено "демокрация"върху суверенни страни и народи.И ако има правосъдие ,престъпниците трябва да се изправят пред съда в Хага,но няма кой да го направи.Оказва се,че съда в Хага е марионетка в ръцете на запада за разчистване на политически неудобни лидери. Света не е това,което трябва да бъде.
  • 4 бббббб

    33 2 Отговор
    Схемата е Агресора САЩ е винаги една и съща.Започва с "откриване" на липсващо химическо оръжие и след това сменят режима на управление с подкупен такъв и разграбват ресурсите на държавата . Унищожават икономиката и инфраструктурата.После ти дават кредити ,с които да плащаш на техни фирми за възстановяване .
  • 5 Нищо лично но

    13 5 Отговор
    Как сме сигурни, след като никой освен руски специалисти не е ходил "на място". Как така разбрахте, че това се е случило оня ден, а не преди 2 седмици, или след 2 седмици?! Вярвате! Вярата е голямо нещо, но всичко в съвремената науката се крепи на фактите! Прекалено "набожни" станахте!
  • 6 Kcaniba

    20 0 Отговор
    от къде е сигурна бабаната!??
    Тя и за лекарите и инженерите бе уверена...
  • 7 5ко

    18 1 Отговор
    Баба кашнер - така наречената меркел не е германка. Не случайно преди време в исраел бе казала, че е особено щастлива да говори на родния си език, който тук всички разбирали.
  • 8 Гостът

    17 1 Отговор
    Изтрещяла бабичка.Напълни Европа с терористи и пак я преизбраха.Мушенгия.
  • 9 ха ха ха

    10 1 Отговор
    И ти си заминаваш, ако се включиш в тандема... на косъм си, заедно с макароний :D
  • 10 гоол

    12 1 Отговор
    Ако не си е сменила памперса. Не можаха с Скрипал сега Сирия - разделяй и владей - пълна лъжа
  • 11 Румяна Костова

    10 0 Отговор
    То Ангела и за Скрипал беше асновиждаща.Ако някой партньор в бизнеса или в личния живот се държи така неадекватно и се уплита на всяка крачка в лъжи-теглиш му чертата.Не зная защо позволяваме пропагандно да се гаврят с нас!Но да ги осмиване също е някакъв акт на противодействие.Това е най-малкото,което можем да направим.
  • 12 empire strikes back

    8 0 Отговор
    май руското знаме пак ще се вее над райхстага, и тоя път ще е за постоянно.
  • 13 Борис

    3 0 Отговор
    Грозния дъртофелник сигурно гое подушила това оръжие та е толкова сигурна.
  • 14 Еретика

    3 0 Отговор
    Тази яловеца беше сигурна и когато покани джихадистите в Германия и те го нахендриха на куп невинни жени.Жалко че не става и тя за това.
  • 15 ооооо

    1 0 Отговор
    ейййй, тя баячка и гледачка бе?
    бетер баба Ванга, яловицата с яловица!
    партай геносе.
  • 16 Пенчо

    0 0 Отговор
    Тази кукувицa е любимата на Боkо тиквaта.
Новини по държави: