Last news in Fakti

13 Април, 2018 11:59 1 665 7

Гърция и Турция искат по-добра комуникация

  • гърция-
  • диалог-
  • турция

Разговор между премиерите на двете страни

Премиерите на Турция и Гърция са се споразумели да подобрят комуникацията между двете страни, съобщи Екатимерини.

Гръцкият премиер Алексис Ципрас днес е разговарял с турския премиер Бинали Йълдъръм. Това стана, след като гръцки изтребител се разби в Егейско море.

Това стана, след като изтребителят тръгна след турски самолети, нарушили гръцкото въздушно пространство. В резултат на инцидента загина гръцкия пилот.

Йълдъърм е инициирал разговора и е предал съболезнования от страна на турския президент Реджеп Ердоган.

Смята се, че пилотът е загубил съзнание, докато се е връщал към своята база. Гръцки военни източници обявиха, че не е имало военна конфронтация между изтребителя и самолетите.

Анкара отрича нейни самолети да са нарушавали гръцкото въздушно пространство. Двамата премиери са се съгласили да подобрят комуникацията между своите държави.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Салам Алеко

    2 1 Отговор
    Ся ще го подобрят, вдруги ден оак ще го развалят!
  • 2 Да бе

    1 1 Отговор
    А дано но Неми се вярва.Трудно ще стане .
  • 3 ТЕРВЕЛ

    2 1 Отговор
    Ами те гърците и турците са си от едно потекло...
  • 4 Иванов

    0 0 Отговор
    Ако им трябва пощенски гълъб, Баце е насреща!
  • 5 Пенсионера

    4 0 Отговор
    Не се знае нищо, вижте какви са отношенията между Путин и Ердоган след инцидента със рашън самолета. Политиката е само интереси и пак интереси. Няма вечни враговеми приятели, интереса клати феса е казала поговорката.
    Раздорът идва между тях поради липса на диалог, за петрола, островчета и за кипър. Спокойно да седнат и се разберат като големи момчета, но гъркът е със повече самочувстеие май. С високомерие че си европеец не вървят нещата, нищо че е малко фалирала. САМО ДИАЛОГ И ТОВА Е, дали на кафе или уьо с баклава нема значение.Аз поздравявам нашия Борисов в това начинание .
  • 6 Linorry

    1 4 Отговор
    Война трябва да има, и да се изтрие името Турция, от картата на света.

    Коментиран от #7

  • 7 Зайо Байо

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Linorry":

    Хубаво ама ти д.пе да ти е яко да озаптяваш като тръгнат загорелите бради, който искат да видят Европа и бяла мръвка. Поне 100 млн са само арабите.
Новини по държави: