Last news in Fakti

13 Април, 2018 14:21 1 339 12

Хърватия ратифицира Истанбулската конвенция

  • хърватия-
  • ратифициране-
  • истанбулска конвенция-
  • права-
  • пол-
  • парламент

Само 30 депутати гласуваха против

Хърватия ратифицира Истанбулската конвенция - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Хърватският парламент ратифицира Истанбулската конвенция. 110 депутати гласуваха „за“, 30 гласуваха „против“, а двама се въздържаха, съобщи хърватската агенция „Индекс“.

Правителството посочи, че това е конвенция, целяща предотвратяване насилието над жени. След гласуването в парламента се чуха аплодисменти. От правителството все пак посочиха, че няма правно задължение да бъде признат третия пол или да се предефинира бракът.

В столицата на балканската страна Загреб имаше протести срещу Истанбулската конвенция. Демонстрантите посочиха, че се подкопават устоите на традиционното семейство. Протестиращите отправиха обвинения към премиера Андрей Пленкович, че е слуга на бюрократите от Брюксел. Протести имаше и в град Сплит.

Приемането на Истанбулската конвенция предизвика протести и в други страни заради спорни текстове, свързани с „третия пол“. Факти.бг припомня, че България не е приела Истанбулската конвенция.

Хърватия ратифицира Истанбулската конвенция
Снимка: БТА/ XINHUA


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку руку ку

    50 3 Отговор
    И те се отрекоха от Божията воля...
  • 2 Morgoth

    35 2 Отговор
    И кво стана сега? Нали и те бяха много против?
  • 3 патриотъ

    33 2 Отговор
    И те са с парламентарно управление и конвенцията е приета от парламента,а не от народа!За такива неща трябва да има референдум,а не да се правят през главата на народа.Нищо чудно и нашите тихомълком да я подпишат.
  • 4 Българина

    38 2 Отговор
    Личи си къде цру медии и евреите на сорос са в пълен синхрон. След 5 г ще разберат какво са приели, за сега правят услуга на американците.... Явно английският им е по зле и от на цецка и цецко
  • 5 путиноиди

    2 33 Отговор
    Руските подлоги пак са омазали темата. Хората са си го казали ясно - "това е конвенция, целяща предотвратяване насилието над жени" и " няма правно задължение да бъде признат третия пол или да се предефинира бракът". Истината е, че тук кой чел-недочел, кой разбрал-недоразбрал гледа да си каже "ценното" мнение. Конвенцията ще я приемем когато дойде някой различен от сегашните който може да излезе и да обясни на хората какво се приема, не да хвърля картите при първия анонс.

    Коментиран от #8, #10

  • 6 Аааа

    15 0 Отговор
    Поредните подлоги на еврегейския съюз
  • 7 АнтиДжендераст

    12 1 Отговор
    Там са католици и е нормално да е приемат. Католицизма и протестанството са най-гадните секти в християнството. Склонен съм да вярвам, че те са течения на Дявола, който иска да отклони праведните християни от правата вяра православието. Повечето злини на този свят са дошли от тези две течения или най-точно казано секти. Помислете си само за лов на вещици, изгарянето на клада, инквизицията, гилотини, бесене, кръстоносни походи, които по пътя си са требили всичко наред и са плячкосвали с уж идеята да освободят светите земи. Да не забравяме световните войни и останалите стотици такива предизвикани от двете секти. Та съвсем нормално е поредната католическа държава да приеме тази срамна конвенция, която уж защитавала жените. И как да попитам джендърите една конвенция ще ги защити. За тази работа има закони. Ако се спазват законите жените ще са дори повече от защитени. Конвенцията е за да се прокарат джендърските соросоидни практики и да започне масовото промиване на мозъци отще от детската градина. Този свят не отива никак на добре...
  • 8 Inog

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "путиноиди":

    То и за теб можем да кажем, че си завършен идиот, но няма да си съгласен, нали?
    Ти наистина ли вярваш, в думите (лъжите) на политиците?
    Ако е така, нали знаеш какво да направиш?
  • 9 Stefan

    10 0 Отговор
    Живи и здрави да са. Особено като си купиха и 20 годишните или повече години самолети Ф 16 от Израел. Има да плащат стари части здраво. Еврейте се отърваха, Дженерал Илектрик се радват.
  • 10 куку руку ку

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "путиноиди":

    То и Киркор прочел на една врата "жени", пък то се оказало к енеф.
  • 11 Голем смях

    4 3 Отговор
    Хърватия е европейска държава ,уредена ,благоденстваща ,с добра инфраструктура.Със средна заплата от около 850 евро.Нищо общо с българските русолизци и ориенталски нрави.Нищо общо с Булгаристан.Но ние сме мачовци ,а не еврогейове и любим Путина.
  • 12 стоян георгиев

    0 3 Отговор
    хърватите са в пъти по-големи моралисти от нас ,а са приели конвенцията.интересно що?аааа сетих се там няма как путин и компанията да им наложат мнение!
Новини по държави: