Last news in Fakti

14 Април, 2018 21:00 2 338 7

Ударите срещу Сирия нямат правна основа

  • великобритания-
  • джереми корбин-
  • основа

Противоречиви коментари в британските власти и опзиция

Ударите срещу Сирия нямат правна основа - 1
Снимка: БТА/AP

Въздушните удари в Сирия нямат правна основа. Това заяви председателят на британската Лейбъристка партия Джеръми Корбин, цитиран от „Гардиън“.

Според Корбин Великобритания не е била упълномощена за нанасянето на атаките. Той заяви, че при такива въпроси е важно да се споделя гледната точка на ООН.

„Последствията от действията на Великобритания, които не бяха упълномощени, ще представляват това, че други страни може да решат да повторят това. Ако Съветът за сигурност на ООН може да вземе решение, защото САЩ и Русия не могат да се разберат, то нашата задача е да сме посредници в разговорите между тях. Такива действия могат да бъдат предприети само при самоотбрана, а пряка заплаха за нас нямаше. Това трябва да е ясно“, заяви Корбин.

В същото време британският премиер Тереза Мей заяви, че ударите нямат връзка с атаката срещу бившия двоен руски агент Сергей Скрипал. Британският външен министър Борис Джонсън приветства действията на САЩ и Великобритания. Опозицията обяви, че решението е трябвало да бъде взето в парламента.

Британският външен министър Гавин Уилямсън коментира, че трябва да се търсят добри отношения с Русия. Според него страната трябва да повлияе над Сирия и властите в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 OMG WTF

    33 1 Отговор
    Корбин е новия премиер на Великобритания
  • 2 ЗайоБайо

    12 1 Отговор
    Тоз Гавин не беше ли оня дето казваше че Русия трябвало да шат ап и гоу ауей?
    Явно му е минал пубертета и е почнал да се замисля
  • 3 nonamenofacenonumber

    19 1 Отговор
    Какви отношения искате как още не ви е закрил посолствата се чудя. Много търпелив е тоя Путин заслужавате някой по рязък за президент на Рисия дето смело натиска копчета.

    Коментиран от #5

  • 4 Владо Вр

    21 2 Отговор
    Сега Аржентина да удари Фолклендските острови, защото Великобритания не зачита правата на аржентинското малцинство(дали има или няма, не е важно). Доказателства за наличие на аржентинци, не са нужни - има и толкова(според логиката на САЩ и Великобритания). ООН, вече е безгласна и отмираща организация, важи само силата.

    Коментиран от #6

  • 5 зулус

    23 1 Отговор

    До коментар #3 от "nonamenofacenonumber":

    Цялата офанзива беше да накарат Путин да си извади новите оръжия за да могат да си направят сметките как да им противодействат...да ама не...сирийците ги опушкаха с 50 годишни руски ракети...англичанина много правилно е разбрал кой е победителя в тази престрелка!!!
  • 6 куку руку ку

    16 1 Отговор

    До коментар #4 от "Владо Вр":

    ООН винаги е била неофициалният говорител на сащ

    Коментиран от #7

  • 7 зулус

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "куку руку ку":

    Извода е ясен -Трябва нещо ново и ефективно...при добро желание винаги се намира решение...ако няма желание си намират оправдание.
Новини по държави: