Last news in Fakti

31 Януари, 2012 22:53 1 071 1

Заплатата на Силвио Берлускони пада до 10 000 евро

  • силвио берлускони-
  • италия-
  • заплати

Заплатата на Силвио Берлускони падна до 10 000 евро, злорадо коментират булевардните издания на Апенините.

Вярно е, че става дума за неговото възнаграждение като депутат, а не като собственик на медийна империя. Тази мярка не е насочена персонално срещу бившия премиер, а е решение на парламента да даде своя дан в борбата с кризата.

След двучасови дебати беше решено възнагражденията на депутатите да паднат с 1300 евро.

Мярката за орязване на депутатските възнаграждения стана факт след призив на сегашния министър-председател Марио Монти.

Той не се подвоуми и даде личен пример, отказвайки се от своето възнаграждение не само като премиер, но и като министър на икономиката, припомня в. „Кориере дела сера”.

Основната заплата на италианския депутат е около 149 215 евро годишно или 12 430 месечно. Това е два пъти повече от възнагражденията за германските и британските народни представители и три пъти от Португалия и четири пъти от Испания.

Дори и с новата рестрикция депутатите на Апенините ще останат едни от най-високоплатените на Стария континент. Малка утеха е решението на се орежат с нови 10% представителните на шефовете на комисии в долната камара на парламента.

Стъпката е малка капка в усилията на Италия да се справи с дълга от 1,9 трлн. долара.

След падането си от власт Силвио Берлускони се върна в парламента като обикновен депутат, избягвайки старателно публичните прояви.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЕДКО САВЧЕВ

    0 0 Отговор
    боли го него колко му е заплатата.... що ставате смешни с тези статии не знам просто...