Last news in Fakti

16 Юли, 2012 11:58 1 216 0

Силвио Берлускони сваля 8 кг. и се връща във властта

  • силвио берлускони

Той редовно ходи на лекар и на джокинг. Той има цел да свали 8 кг., преди да се върне във властта. Това е Силвио Берлускони.

В първото си от месеци пространно интервю за чуждестранна медия бившият италиански премиер разкрива пред германския в. „Билд“ своите политически амбиции.

Осем месеца след като сдаде премиерския пост в разгара на икономическа криза и секс скандали

медийният магнат е много повече надъхан, за да се върне във властта.

Той не крие, че това ще стане благодарение на старата му формация „Форца, Италия“.

Берлускони естествено ще напусне „Народ на свободата“, която се срина до скромните 8% от 38 %, които имаше 2011 г., коментира в. „Гардиън“. Социологическите проучвания обаче показват, че едно завръщане на Берлускони на политическата сцена, то той може да се надява на подкрепата на близо 28% от избирателите.

Той не пропуска да се похвали, че влиза в политиката като спасител. Преди 18 години Италия беше спасена от комунизма с моето влизане в политиката. Това е историческа истина и аз съм горд с нея, заявява в интервюто си Берлускони. Той за пореден път отбелязва, че е единственият европейски лидер, който е имал добри отношения и с Русия и САЩ. И винаги ги използвах в услуга на мира, отбелязва бившият италиански премиер. По тази причина той е подкрепил и наследника си Марио Монти.

В края на интервюто Берлускони дава ясна заявка, че ще се опита да намери разрешение и на кризата в Сирия като говори с руския президент Владимир Путин, с когото си говорил за всичко като брат.

Той дори се хвали, че, ако не е бил той начело на правителството, Италия е щяла да се намира в още по-лошо положение. "Възстановяването на контрола над бюджета до голяма степен е заслуга на моето правителство", отбелязва Берлускони. Според него

Старият континент се нуждае от една по-европейска Германия, а не от една по-германска Европа.

Верен на италианския си темперамент бившият премиер не пропусна да разкритикува политиката на Меркел, насочена към строги бюджетни ограничения.

Политически анализатори отбелязват, че желанието на Силвио Берлускони за завръщане е продиктувано от проблемите му със съда по серия от обвиненията за корупция, невярно счетоводство, нелегално финансиране на партиите и секс с непълнолетна тийнеджърка от нощен клуб.

Политически психолози обаче предупреждават, че Берлускони има вродено чувство да се харесва на италианците. Дали дарбата му да оцелява в бизнеса и политиката ще му помогне на насрочените за пролетта на 2013 г. предсрочни избори или италианците ще потърсят друг спасител, само времето ще покаже.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: